Θεραπείες τριχόπτωσης

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Η τριχόπτωση, είτε εποχιακή είτε όχι, είναι ένα από τα πιο συχνά δερματολογικά προβλήματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε. Η κύρια αιτία της πρόωρης πτώσης των τριχών έχει να κάνει κυρίως με ορμονικούς, γενετικούς και άλλους παράγοντες όπως πχ. ο covid 19. Το σημαντικότερο είναι να δίνεται μία ολιστική λύση στη συγκεκριμένη πάθηση. Το DNA test το οποίο πραγματοποιούμε πλέον στα ιατρεία μας εντοπίζει τη βαθύτερη αιτία της τριχόπτωσης, βάσει του γενετικού υλικού και έτσι μπορεί να διαμορφωθεί με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα απο ό,τι στο παρελθόν εξατομεικευμένο πλάνο θεραπείας για την αλωπεκία. Στην ABH σχεδιάζουμε εξατομικευμένα πρωτόκολλα θεραπειών τα οποία αντιμετωπίζουν στοχευμένα τις εκάστοτε ανάγκες των ασθενών μας. Έτσι, η ιατρική μας ομάδα έχει στη φαρέτρα της τα πιο σύγχρονα μέσα για να αντιμετωπίσει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο αυτό το φαινόμενο.

 Οι θεραπείες που προτείνει η ιατρική μας ομάδα είναι οι εξής:

1.       PRP

 

Η αυτόλογη μεσοθεραπεία που εφαρμόζεται για την αναζωογόνηση του προσώπου, χρησιμοποιείται και στο τριχωτό της κεφαλής για την ενδυνάμωση του θύλακα της τρίχας αλλά και την καλύτερη αιμάτωση της περιοχής. Με τη βοήθεια του πλάσματος, το οποίο είναι πλούσιο σε αιμοπετάλια, ενεργοποιούνται πολυδύναμα βλαστοκύτταρα και νέα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα την αναγέννηση νέων τριχοθυλακίων αλλά και την εμπόδιση της περαιτέρω τριχόπτωσης.

Είναι απόλυτα ασφαλής και αποτελεσματική μέθοδος. Η εφαρμογή της αυτόλογης μεσοθεραπείας γίνεται μία φορά το μήνα για 4-8 συνεδρίες, ανάλογα με την έκταση του προβλήματος.

 

      2.       Ενδοδερμική θεραπεία με μινοξιδίλη και φιναστερίδη

       Η θεραπεία με μινοξιδίλη είναι μία επίσης πολύ αποτελεσματική θεραπεία που λειτουργεί συνεργικά με την αυτόλογη μεσοθεραπεία. Η ουσία αυτή δρα στον παράγοντα ανάπτυξης των ενδοθηλίων, στοχεύουν στην ισχυρή προστασία και διέγερση των τριχοθυλακίων και δρα ειδικά στους διάφορους παράγοντες που είναι η αιτία της πτώσης από τον τριχικό πόρο ως τη ρίζα. Συγκεκριμένα, η δράση της είναι διπλή: α. παρατείνει την αναγεννητική φάση της τρίχας, τη φάση δηλαδή στην οποία η τρίχα είναι συνδεδεμένη με τον τριχικό θύλακα και αναπτύσσεται και β. αυξάνει το μέγεθος των τριχικών θυλάκων με αποτέλεσμα να δυναμώνει το σώμα της τρίχας αλλά και να γίνεται πιο πυκνό το τριχωτό.

 

      3.       Βιομιμητικά πεπτίδια

 Ο ρόλος των περισσότερων πεπτιδίων που υπάρχουν φυσιολογικά στο δέρμα είναι ρυθμιστικός. Διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων, μεταδίδοντας μηνύματα και “παρακινούν” την επιδερμίδα να λειτουργήσει πιο σωστά: Να επανορθώσει τις φθορές της και να συνθέσει νέες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό τον παρακινητικό ρόλο μπορούν να τον έχουν και για τις λειτουργίες των κυττάρων σε σχέση με την τριχόπτωση. Η σειρά PROSTROLANE διαθέτει το πρώτο εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος εμπλουτισμένο με εξειδικευμένα Βιομιμητικά Πεπτίδια. Η εκλεκτική τους δράση διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των βλαστικών κυττάρων στο θύλακα της τρίχας, προκαλώντας την εκφύηση νέας καθώς ενισχύει την αιματική κυκλοφορία μέσω της αγγειογένεσης. Αναστέλλει την τριχόπτωση, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της τρίχας, στην αύξηση του πάχους της και στην αποκατάσταση της λάμψης της. Το αποτέλεσμα είναι πιο πυκνά, νεανικά, υγιή μαλλιά.

Τα ειδικά μείγματα επιβραδύνουν τη γήρανση των θυλάκων αναζωογονούν και ενισχύουν τα μαλλιά, βελτιώνοντας την μικροκυκλοφορία, παρέχοντας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη της τρίχας.

5. Μεταμόσχευση Μαλλιών

Η μεταμόσχευση μαλλιών έχει πια καθιερωθεί στην ιατρική επιστήμη και στην κοινωνία ως μια ασφαλής και επιτυχής μέθοδος αντιμετώπισης της αλωπεκίας. Εκατομμύρια άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, εμπιστεύονται κάθε χρόνο τους ειδικούς για να βελτιώσουν την εικόνα τους και να τονώσουν την αυτοεκτίμησή τους. 

Η μέθοδος FUE αποτελεί μία από τις πλέον καινοτόμες μεθόδους. Τα τριχοθυλάκια συλλέγονται από
το πίσω μέρος της κεφαλής (δότρια περιοχή) ένα- ένα και μεταφυτεύονται στη λήπτρια-πάσχουσα περιοχή με ειδικές συσκευές (
implanter) που επιτρέπουν το έλεγχο της φοράς και της κατεύθυνσης των θυλακίων έτσι ώστε να επιτύχουμε φυσικά αποτελέσματα. Πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, ενώ δεν απαιτείται νοσηλεία. Το άτομο μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις δραστηριότητές του.

 

 

 

 

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

Online συμβουλευτική

Συμπληρώστε τη φόρμα, ανεβάστε τις φωτογραφίες σας και λάβετε αναλυτική εκτίμηση σχετικά με τις θεραπείες που σας ενδιαφέρουν.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τον κατάλογο υπηρεσιών

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους.Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.