Αποκατάσταση Μαστεκτομής

Σύμμαχοί σας στη μάχη για να αισθανθείτε όμορφα με την εικόνα του στήθους σας!

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης χωρίς χρέωση
με την ιατρική μας ομάδα

Αποκατάσταση Μαστεκτομής

Σύμμαχοί σας στη μάχη για να αισθανθείτε όμορφα με την εικόνα του στήθους σας!

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες

Ο όρος αποκατάσταση μαστού (breast reconstruction) περιλαμβάνει το σύνολο των επεμβάσεων που αφορούν στην ανάπλαση του μαστού μετά από μαστεκτομή είτε μετά από κάποια άλλη πάθηση (τραυματισμός, έγκαυμα, συγγενής ανωμαλία).

Ειδικότερα, περιλαμβάνει τους χειρουργικούς χειρισμούς (α) για την ανάπλαση του όγκου του αφαιρεθέντος μαστού, (β) την αποκατάσταση του συμπλέγματος της θηλής-θηλαίας άλω, καθώς και (γ) την επέμβαση που ενίοτε απαιτείται στον ετερόπλευρο μαστό για επίτευξη συμμετρίας. Η επανορθωτική χειρουργική του μαστού προσφέρει σώματική και ψυχολογική χαρά στη γυναίκα

Περιλαμβάνει συνήθως παραπάνω από μια χειρουργικές πράξεις, οι οποίες πραγματοποιούνται σε διάφορα στάδια. Η επανόρθωση μπορεί να ξεκινήσει συγχρόνως με την μαστεκτομή, η σε μεταγενέστερο χρόνο και αφού ο ασθενής επουλωθεί και αναρρώσει από πιθανή ακτινοθεραπεία η ακτινοθεραπεία στην οποία πρέπει να υποβληθεί.Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που οδηγούν μία γυναίκα στη συγκεκριμένη επέμβαση.
Οι σημαντικότεροι είναι οι εξής:
• Η ανάπτυξη καλύτερων και ασφαλέστερων τεχνικών.
• Η κατανόηση από τον ιατρικό κόσμο ότι η επέμβαση για την αποκατάσταση δεν προκαλεί μεταστάσεις ούτε αποκρύπτει τυχόν τοπική υποτροπή.
• Η πληθώρα, πλέον, των πολλών καλών αποτελεσμάτων.
• Η επιμονή των ίδιων γυναικών για αποκατάσταση.
H αποκατάσταση μπορεί να γίνει είτε με αυτόλογους ιστούς (πλατύ ραχιαίο ή ορθό κοιλιακό μυ), είτε με ετερόλογους, δηλαδή δερματικούς διατατές. Επομένως κάθε γυναίκα που πρόκειται ή έχει ήδη υποβληθεί σε μαστεκτομή, θεωρητικά είναι υποψήφια για την επέμβαση. Μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε άμεσα κατά την μαστεκτομή, είτε μετά από αυτή ανάλογα με την επιθυμία της ενδιαφερόμενης. Το αποτέλεσμα ξεπερνά πολλές φορές κάθε προσδοκία.Η επέμβαση μπορεί να γίνει με τομή στην υπομάστια είτε με τομή στην κορυφή της μασχάλης, η οποία έχει πολύ καλή προσπέλαση στην περιοχή κάτω από τον μυ.
Κλείστε το ραντεβού σας δωρεάν

Διαγνωστικό ραντεβού χωρίς χρέωση με την ομάδα των ειδικών μας

Συχνές Ερωτήσεις

Η επέμβαση αποκατάστασης μαστού γίνεται σε νοσοκομειακό περιβάλλον με ολική αναισθησία κάτω από τις λέον ασφαλείς συνθήκες. Μετά το πέρας της επέμβασης, χορηγείται στην ασθενή ειδικός στηθόδεσμος τον οποίον θα πρέπει να φορά για 3-4 εβδομάδες. Τα ράμματα αφαιρούνται περίπου στις 2 εβδσομάδες μετά την επέμβαση. Συνιστάται στην ασθενή να αποφύγει την εντονη σωματική άσκηση και να αποφεύγει να σηκώνει βάρη. Παρ΄ όλα αυτά μπορεί να επιστρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες μια εβδομάδα μετά την αποκατάσταση.

Ορισμένες γυναίκες δεν μπορούν να θηλάσουν ακόμη και αν δεν χειρουργηθούν. Υπάρχουν τεχνικές που δεν διαταράσσουν τους γαλακτοφόρους πόρους του μαστού, διατηρώντας έτσι την μέλλουσα γαλακτοφορία. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να εγγυηθεί κανείς κάτι τέτοιο.

Συχνά είναι αδύνατο να επιτευχθεί καλή συμμετρία μεταξύ του αποκαταστημένου μαστού και του αντίπλευρου φυσικού. Αυτό είναι ευνόητο όταν χρησιμοποιείται σιλικόνη, καθώς το υλικό αυτό δεν προσλαμβάνει τη φυσική πτώση του μαστού. Για να επιτευχθεί καλύτερη συμμετρία είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί επέμβαση ανόρθωσης ή μείωσης στον αντίπλευρο μαστό. Οι επεμβάσεις ανόρθωσης αυτές γίνονται συνήθως σε δεύτερο χρόνο, συχνά κατά την αντικατάσταση του διατατήρα με συμπαγές ένθεμα.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τις οδηγίες

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους.Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.