Αποκατάσταση Μαστεκτομής

Σύμμαχοί σας στη μάχη για να αισθανθείτε όμορφα με την εικόνα του στήθους σας!

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης χωρίς χρέωση
με την ιατρική μας ομάδα

Σύμμαχοί σας στη μάχη για να αισθανθείτε όμορφα με την εικόνα του στήθους σας!

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες

Ο όρος αποκατάσταση μαστού (breast reconstruction) περιλαμβάνει το σύνολο των επεμβάσεων που αφορούν στην ανάπλαση του μαστού μετά από μαστεκτομή είτε μετά από κάποια άλλη πάθηση (τραυματισμός, έγκαυμα, συγγενής ανωμαλία). Η επανορθωτική χειρουργική του μαστού προσφέρει σωματική και ψυχολογική ευεξία στη γυναίκα.

Ποιες επανορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις περιλαμβάνει η αποκατάσταση μαστού;

Η αποκατάσταση μαστού περιλαμβάνει τρεις χειρουργικούς χειρισμούς. Ο πρώτος αφορά την ανάπλαση του όγκου του αφαιρεθέντος μαστού, ο δεύτερος την αποκατάσταση του συμπλέγματος της θηλής-θηλαίας άλω και ο τρίτος την επέμβαση που ενίοτε απαιτείται στον ετερόπλευρο μαστό για την επίτευξη συμμετρίας.

Οι παραπάνω χειρουργικές πράξεις πραγματοποιούνται σε διάφορα στάδια. Η επανόρθωση μπορεί να ξεκινήσει συγχρόνως με τη μαστεκτομή, ή σε μεταγενέστερο χρόνο και αφού η ασθενής επουλωθεί και αναρρώσει από πιθανή ακτινοθεραπεία στην οποία έχει ή πρόκειται να υποβληθεί.

Γιατί να επιλέξω την χειρουργική αποκατάσταση μαστού;

Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που οδηγούν μία γυναίκα στη συγκεκριμένη επέμβαση. Οι σημαντικότεροι είναι οι εξής:

  • Η ανάπτυξη καλύτερων και ασφαλέστερων τεχνικών
  • Η κατανόηση από τον ιατρικό κόσμο ότι η επέμβαση για την αποκατάσταση δεν προκαλεί μεταστάσεις ούτε αποκρύπτει τυχόν τοπική υποτροπή
  • Η πληθώρα καλών αποτελεσμάτων
  • Η ανάγκη των ίδιων γυναικών για αποκατάσταση

 

Πώς γίνεται η αποκατάσταση μετά την επέμβαση μαστεκτομής;

H αποκατάσταση μπορεί να γίνει είτε με αυτόλογους ιστούς (πλατύ ραχιαίο ή ορθό κοιλιακό μυ), είτε με ετερόλογους, δηλαδή, δερματικούς διατατές. Η επέμβαση πραγματοποιείται με τομή στην υπομάστια ή με τομή στην κορυφή της μασχάλης η οποία έχει πολύ καλή προσπέλαση στην περιοχή κάτω από τον μυ.

Ποιες θεωρούνται υποψήφιες για την αποκατάσταση μαστού;

Θεωρητικά, κάθε γυναίκα που πρόκειται ή έχει ήδη υποβληθεί σε μαστεκτομή, είναι υποψήφια για την επέμβαση. Η αποκατάσταση μαστών μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε άμεσα, κατά τη μαστεκτομή, είτε μετά από αυτή, ανάλογα με την επιθυμία της ενδιαφερόμενης και το αποτέλεσμα ξεπερνά πολλές φορές κάθε προσδοκία.

Κλείστε το ραντεβού σας δωρεάν

Διαγνωστικό ραντεβού χωρίς χρέωση με την ομάδα των ειδικών μας

FAQs

Η επέμβαση αποκατάστασης μαστού γίνεται σε νοσοκομειακό περιβάλλον με ολική αναισθησία κάτω από τις πλέον ασφαλείς συνθήκες. Μετά το πέρας της επέμβασης χορηγείται στην ασθενή ειδικός στηθόδεσμος τον οποίον θα πρέπει να φορά για 3-4 εβδομάδες. Τα ράμματα αφαιρού-νται περίπου 2 εβδομάδες μετά την επέμβαση. Μετεπεμβατικά, συνιστάται στην ασθενή να α-ποφύγει την έντονη σωματική άσκηση και να μην σηκώνει βάρη. Παρ΄ όλα αυτά, μπορεί να επι-στρέψει στις καθημερινές της δραστηριότητες μια εβδομάδα μετά την αποκατάσταση.
Ορισμένες γυναίκες δεν μπορούν να θηλάσουν ακόμη και αν δεν χειρουργηθούν. Υπάρχουν τεχνικές που δεν διαταράσσουν τους γαλακτοφόρους πόρους του μαστού, διατηρώντας έτσι την μέλλουσα γαλακτοφορία. Ωστόσο, είναι πολύ δύσκολο να εγγυηθεί κανείς ότι δεν επηρεάζεται η ικανότητα θηλασμού μετά την επέμβαση.

Συχνά, είναι αδύνατο να επιτευχθεί καλή συμμετρία μεταξύ του αποκαταστημένου μαστού και του αντίπλευρου φυσικού. Αυτό είναι ευνόητο όταν χρησιμοποιείται σιλικόνη καθώς το υλικό αυτό δεν προσλαμβάνει τη φυσική πτώση του μαστού. Για να επιτευχθεί καλύτερη συμμετρία, είναι δυνατό να πραγματοποιηθεί επέμβαση ανόρθωση ς ή μείωσης στον αντίπλευρο μαστό. Αυτές οι επεμβάσεις ανόρθωσης γίνονται, συνήθως, σε δεύτερο χρόνο και συχνά κατά την αντικατάσταση του διατατήρα με συμπαγές ένθεμα.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τις οδηγίες

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.