Ενδογαστρικό Μπαλόνι

Μόνιμα αποτελέσματα με ασφάλεια

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Ενδογαστρικό Μπαλόνι

Μόνιμα αποτελέσματα με ασφάλεια

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Το Ενδοσκοπικό Γαστρικό Μπαλόνι είναι η πιο παλιά μέθοδος και οδηγεί σε μειωμένη πρόσληψη τροφών καθώς ο πάσχοντας νιώθει χορτάτος με λιγότερο φαγητό. Οδηγεί σε απώλεια 20-30 κιλών και αφαιρείται μετά από ένα έτος. Είναι η πιο διαδεδομένη ενδοσκοπική επέμβαση απώλειας βάρους.

Τοποθετούμε το γαστρικό μπαλόνι στο στομάχι με απλή γαστροσκόπηση, στο ιατρείο, με ήπια καταστολή με μέθη. Μετά την τοποθέτηση το μπαλόνι φουσκώνεται με 500-700ml υγρού, συχνά με πρόσμειξη χρωστικής ώστε να γίνει αντιληπτή τυχόν απώλεια περιεχομένου. Ο μηχανισμός δράσης είναι απλός. Ο πάσχοντας χορταίνει ταχύτερα, εφόσον ακολουθεί σωστή δίαιτα. Το μπαλόνι αφαιρείται μετά από 6-12 μήνες, με επανάληψη της γαστροσκόπησης.    

Με την τοποθέτηση ενδογαστρικού μπαλονιού επιτυγχάνουμε απώλεια βάρους 10-25 κιλών τουλάχιστον, που μπορεί να φτάσει στο διπλάσιο με σωστή διαιτολογική παρακολούθηση. Είναι πολύ ασφαλής τεχνική, με μόνη ανεπιθύμητη τη ναυτία λόγω διάτασης του στομάχου, η οποία είναι παροδική και αντιμετωπίζεται με φάρμακα.  Αντενδείκνυται σε άτομα με προηγούμενες επεμβάσεις ή παθήσεις στο στομάχι. 

Σημαντική για τη μακροχρόνια διατήρηση της απώλειας βάρους, είναι η διαιτολογική παρακολούθηση ως και 2 χρόνια μετά την αφαίρεση του μπαλονιού, καθώς μελέτες δείχνουν πιθανή επαναπρόσληψη βάρους μετά την αφαίρεσή του. Η ιδανική εφαρμογή του ενδοσκοπικού ενδογαστρικού δακτυλίου είναι η προσωρινή τοποθέτηση, ως προετοιμασία για χειρουργική επέμβαση παχυσαρκίας.

ABH|Ενδογαστρικό Μπαλόνι
Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

Συχνές Ερωτήσεις

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ακόμα κι αν γίνεται με γαστροσκόπηση, είναι στην πραγματικότητα μια μορφή χειρουργικής επέμβασης, και μπορούν να υπάρξουν επιπλοκές, αιμορραγίες και τραυματισμοί. Για να γίνει δυνατή μια τέτοια επέμβαση μέσω ενδοσκοπίου, είναι απαραίτητη η χρήση τεχνολογικά εξελιγμένων εργαλείων, όμως το συνολικό κόστος παραμένει χαμηλότερο ενός χειρουργείου παχυσαρκίας.

Με την τοποθέτηση ενδογαστρικού μπαλονιού επιτυγχάνουμε απώλεια βάρους 10-25 κιλών τουλάχιστον, που μπορεί να φτάσει στο διπλάσιο με σωστή διαιτολογική παρακολούθηση.

Το κόστος είναι αρκετά βατό. Αλλά για να δοθεί μια συγκεκριμένη εκτίμηση θα πρέπει να γίνει διάγνωση από την ομάδα των ειδικών.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τον κατάλογο υπηρεσιών

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους.

Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας
Συνδυάστε με

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.