Κοιλιοπλαστική

Για μια επίπεδη κοιλία μια για πάντα!

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Για μια επίπεδη κοιλία μια για πάντα!

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Η κοιλιοπλαστική ή πλαστική κοιλιάς είναι μία χειρουργική επέμβαση που αποσκοπεί στη βελτίωση της εικόνας του σώματος, με την αφαίρεση του περίσσιου λίπους και δέρματος στο κατώτερο τμήμα της κοιλιάς, ενώ ταυτόχρονα συσφίγγει τους μυς του κοιλιακού τοιχώματος.

Σε ποιους απευθύνεται η κοιλιοπλαστική;

Η κοιλιοπλαστική απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα χαλάρωσης ή περίσσιου λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Τις περισσότερες φορές, οι γυναίκες καταφεύγουν σε μία τέτοια επέμβαση μετά από εγκυμοσύνες καθώς αποτελεί έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους εξάλειψης τόσο της χαλάρωσης όσο και των ενοχλητικών ραγάδων που πιθανόν να έχουν σχηματιστεί στο κάτω τμήμα της κοιλιακής χώρας.

Παρομοίως και οι άντρες που αντιμετωπίζουν χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς ή έλλειψη ελαστικότητας, επιλέγουν να λύσουν το πρόβλημα με μία επέμβαση κοιλιοπλαστικής.

Ποια είναι τα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής;

Μετά την επέμβαση βλέπετε μεγάλη βελτίωση στην εξωτερική σας εμφάνιση, ανακτώντας έτσι την αυτοπεποίθησή σας. Ταυτόχρονα, επιλύονται και άλλα θέματα που ίσως προκύπτουν, όπως η δυσκολία στην επιλογή ρούχων, η αρνητική κριτική από τον κοινωνικό περίγυρο και τους φίλους, η δυσκολία στην κίνηση, ή σε προχωρημένες περιπτώσεις, ακόμη και δερματικά προβλήματα που εμφανίζονται στην περιοχή λόγω της χαλάρωσης.

Πώς γίνεται η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής;

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές τεχνικές που εφαρμόζονται κατά περίπτωση.

  1. Κλασική κοιλιοπλαστική: περιλαμβάνει την αφαίρεση κοιλιακού τοιχώματος με τομή πάνω από το εφήβαιο, η οποία εκτείνεται από τη μία λαγόνια ακρολοφία έως την άλλη. Αυτή η τεχνική προσφέρει στον πλαστικό χειρουργό τη δυνατότητα να αφαιρέσει μεγάλη ποσότητα χαλαρού δέρματος που προέρχεται είτε από εγκυμοσύνες, είτε από μεγάλη και απότομη απώλεια βάρους με συνέπεια τη δημιουργία της αποκαλούμενης«κρεμάμενης κοιλιάς».
  1. Κυκλοτερής κοιλιοπλαστική (circumferentialabdominoplasty): είναι μία από τις πιο μεγάλες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής και αφορά κυρίως παχύσαρκα άτομα με πολύ μεγάλη χαλάρωση σε πολλά σημεία του σώματος. Στην τεχνική αυτή, αφαιρείται κυκλοτερώς δέρμα και λίπος γύρω από τη μέση, ενώ πολύ συχνά συνδυάζεται με ταυτόχρονη ανόρθωση γλουτών και μηρών.
  1. Mini κοιλιοπλαστική (miniabdominoplasty) ή όπως αποκαλείται «CalifornianTummy-Tuck» αποτελεί την πιο «κομψή» των επεμβάσεων της κοιλιοπλαστικής. Στην τεχνική αυτή, πραγματοποιείται μια οριζόντια τομή στο κάτω τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος (παρόμοια με της καισαρικής) και αφαιρείται ένα πιο μικρό τμήμα κοιλιακής χώρας. Συνήθως, εφαρμόζεται σε γυναίκες που είναι σχετικά αδύνατες και τις απασχολούν οι ραγάδες ή δυσμορφίες που παρουσιάζονται στο κάτω τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος. Η τομή είναι σχετικά μικρή και τοποθετείται σε σημείο όπου καλύπτεται από το εσώρουχο. Η mini κοιλιοπλαστική μπορεί άνετα να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση για μέγιστο αποτέλεσμα.
Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

Αποτελέσματα

FAQs

Λιποαναρρόφηση είναι η επέμβαση που συνιστούμε για την αντιμετώπιση της συσσώρευσης κοιλιακού λίπους, τόσο στην πρόσθια επιφάνεια όσο και στις πλάγιες κοιλιακές περιοχές, όταν δεν συνυπάρχει μεγάλη χαλάρωση του δέρματος και οι κοιλιακοί μύες είναι σε καλή κατάσταση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η λιποαναρρόφηση στη κοιλιακή χώρα μπορεί να προσφέρει θεαματικά αποτελέσματα και δεν υπάρχουν περιορισμοί εάν επιθυμείτε να μείνετε σύντομα έγκυος μετά την επέμβαση.

Σε περιπτώσεις όμως που η χαλάρωση του κοιλιακού δέρματος είναι εμφανής, καθώς και σε περιπτώσεις που οι κοιλιακοί μύες δεν μπορούν να διατηρήσουν τον τόνο τους ικανοποιητικά (π.χ. μετά από εγκυμοσύνες, κήλες, μεγάλες αυξομειώσεις βάρους, κ.λπ.), τότε η κοιλιοπλαστική είναι μονόδρομος, αφού είναι η μόνη επέμβαση που μπορεί να αντιμετωπίσει τα συγκεκριμένα προβλήματα.

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον από εξειδικευμένους πλαστικούς χειρουργούς με ολική αναισθησία ή μέθη στις πλέον ασφαλείς συνθήκες. Μετά την ολοκλήρωσή της, μπορεί να νιώθετε μια μικρή δυσφορία για 3-4 ημέρες λόγω της αφαίρεσης του περίσσιου δέρματος και σε πολλές περιπτώσεις, της συρραφής των κοιλιακών μυών. Η δυσφορία αυτή μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με τη χρήση αναλγητικών. Μετά το πέρας της επέμβασης, δί-νεται ελαστικός κορσές, τον οποίον θα πρέπει να φοράτε για 3-4 εβδομάδες. Το αποτέλεσμα, όμως πάντα δικαιώνει όποιον έχει επιλέξει αυτήν τη μέθοδο. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι σύ-ντομος και μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας μετά από 7- 10 ημέρες.
Τα πρώτα αποτελέσματα της κοιλιοπλαστικής είναι άμεσα ορατά μετά το πέρας της επέμβασης και ολοκληρώνονται περίπου ένα μήνα μετά. Είναι πολύ σημαντικό μετά από μία τέτοια επέμ-βαση να προσέχετε το βάρος σας. Σε κάθε περίπτωση, η άσκηση βοηθάει στη διατήρηση της καλής σωματικής κατάστασης. Κατά την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής, αφαιρείται όσο δέρμα περισσεύει και αυτό δεν πρόκειται να επιστρέψει στο σώμα. Ωστόσο, η απότομη και υπερβολική αύξηση βάρους ή μία εγκυμοσύνη, ενδέχεται να αλλάξουν και πάλι την εικόνα σας.
Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τις οδηγίες

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.