Κοιλιοπλαστική

Για μια επίπεδη κοιλία μια για πάντα!

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Κοιλιοπλαστική

Για μια επίπεδη κοιλία μια για πάντα!

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Η κοιλιοπλαστική είναι μία χειρουργική επέμβαση που αποσκοπεί στη βελτίωση της εικόνας του σώματος, στην περιοχή της κοιλιάς.

Πολλά άτομα, άντρες και γυναίκες αντιμετωπίζουν πρόβλημα στην περιοχή της κοιλιάς είτε γιατί εμφανίζουν χαλάρωση, είτε γιατί υπάρχει περίσσια λίπους. Με την επέμβαση αυτή ο πλαστικός χειρουργός αφαιρεί λίπος και δέρμα που περισσεύει στο κατώτερο τμήμα της κοιλιάς ενώ ταυτόχρονα συσφίγγει τους μυς του κοιλιακού τοιχώματος.

Τις περισσότερες φορές οι γυναίκες καταφεύγουν σε μία τέτοια επέμβαση μετά από εγκυμοσύνες. Με αυτό τον τρόπο ο ιατρός μπορεί να εξαλείψει τόσο τη χαλάρωση όσο και τις ενοχλητικές ραγάδες που πιθανόν να έχουν σχηματιστεί στο κάτω τμήμα της κοιλιακής χώρας. Και οι άντρες όμως, που αντιμετωπίζουν χαλάρωση στην περιοχή της κοιλιάς ή έλλειψη ελαστικότητας, μπορούν να βρουν λύση μετά από μία επέμβαση κοιλιοπλαστικής.

Στο ABH Medical Group η επέμβαση αυτή πραγματοποιείται με επιτυχία τόσο σε άντρες όσο και σε γυναίκες. Μετά την επέμβαση οι ασθενείς βλέπουν μεγάλη βελτίωση στην εξωτερική τους εμφάνιση, ανακτώντας έτσι την αυτοπεποίθησή τους ενώ ταυτόχρονα επιλύουν και άλλα θέματα που προκύπτουν όπως η δυσκολία στην επιλογή ρουχισμού, η αρνητική κριτική από τον περίγυρο και τους φίλους, η αίσθηση δυσκολίας στην κίνηση ή σε προχωρημένες περιπτώσεις ακόμη και δερματικά προβλήματα που προκύπτουν στην περιοχή λόγω της χαλάρωσης.

Υπάρχουν τρεις διαφορετικές τεχνικές στην επέμβαση κοιλιοπλαστικής που εφαρμόζονται κατά περίπτωση.

Η κλασική κοιλιοπλαστική: πρόκειται για αφαίρεση κοιλιακού τοιχώματος με τομή πάνω από το εφήβαιο, η οποία εκτείνεται από τη μία λαγόνια ακρολοφία έως την άλλη, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να αφαιρέσουμε μεγάλη ποσότητα χαλαρού δέρματος που προέρχεται είτε από εγκυμοσύνες, είτε από μεγάλη και απότομη απώλεια κιλών με συνέπεια τη δημιουργία της αποκαλούμενης «κρεμάμενης κοιλιάς».

Η κυκλοτερής κοιλιοπλαστική (circumferential abdominoplasty): πρόκειται για μία από τις πιο μεγάλες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής και αφορά κυρίως παχύσαρκα άτομα με πολύ μεγάλη χαλάρωση σε πολλά σημεία του σώματος. Αφαιρείται κυκλοτερώς δέρμα και λίπος γύρω από τη μέση, ενώ πολύ συχνά συνδυάζεται με ταυτόχρονη ανόρθωση γλουτών και μηρών

Η mini κοιλιοπλαστική (mini abdominoplasty) ή όπως αποκαλείται «Californian Tummy-Tuck»: αποτελεί την πιο κομψή από αυτού του είδους τις επεμβάσεις όπου γίνεται μια οριζόντια τομή στο κάτω τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος (παρόμοια με της καισαρικής) και αφαιρείται ένα πιο μικρό τμήμα κοιλιακής χώρας. Συνήθως εφαρμόζεται σε γυναίκες όπου είναι σχετικά λεπτές – μπορεί άνετα να συνδυαστεί με λιποαναρρόφηση – και τις απασχολούν οι ραγάδες ή δυσμορφίες που παρουσιάζονται στο κάτω τμήμα του κοιλιακού τοιχώματος. Η τομή είναι σχετικά μικρή και τοποθετείται σε σημείο όπου καλύπτεται από το εσώρουχο.

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

Αποτελέσματα

Συχνές Ερωτήσεις

Λιποαναρρόφηση είναι η επέμβαση που επιλέγουμε για την αντιμετώπιση συσσώρευσης κοιλιακού λίπους, τόσο στην πρόσθια επιφάνεια, όσο και στις πλάγιες κοιλιακές περιοχές, όταν δεν συνυπάρχει μεγάλη χαλάρωση του δέρματος και οι κοιλιακοί μύες είναι σε καλή κατάσταση. Σε αυτές τις περιπτώσεις η λιποαναρρόφηση στη κοιλιακή χώρα μπορεί να δώσει θεαματικά αποτελέσματα και δεν υπάρχουν περιορισμοί, εάν η γυναίκα θέλει να μείνει σύντομα έγκυος μετά την επέμβαση. Σε περιπτώσεις όμως όπου η χαλάρωση του κοιλιακού δέρματος είναι εμφανής, καθώς και σε περιπτώσεις που οι κοιλιακοί μύες δεν μπορούν να διατηρήσουν τον τόνο τους ικανοποιητικά (π.χ. μετά από εγκυμοσύνες, κήλες, μεγάλες αυξομειώσεις βάρους κλπ.), τότε η επέμβαση της κοιλιοπλαστικής είναι μονόδρομος, καθώς είναι η μόνη επέμβαση που μπορεί να αντιμετωπίσει τα συγκεκριμένα προβλήματα.

 

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον με ολική αναισθησία ή μέθη στις πλέον ασφαλείς συνθήκες. Ο ασθενής μετά το πέρας μπορεί να νιώθει μια μικρή δυσφορία για 3-4 ημέρες λόγω της αφαίρεσης περίσσειας δέρματος και σε πολλές περιπτώσεις τη συρραφή των κοιλιακών μυών. Η δυσφορία αυτή μπορεί εύκολα να αντιμετωπιστεί με χρήση αναλγητικών. Μετά το πέρας της επέμβασης δίνεται ελαστικός κορσές, τον οποίον ο ασθενής θα πρέπει να φοράει για 3-4 εβδομάδες.Το αποτέλεσμα όμως πάντα δικαιώνει όποιον έχει επιλέξει αυτή τη μέθοδο.Ο χρόνος αποθεραπείας είναι σύντομος ενώ μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του μετά από 7- 10 ημέρες.

Το αποτέλεσματα της κοιλιοπλαστικής είναι άμεσα ορατά μετά το πέρας της επέμβασης κατά το μεγαλύτερο ποσοσατό και ολοκληρώνονται περίπου ένα μήνα μετά. Είναι πολύ σημαντικό μετά από μία τέτοια επέμβαση ο ασθενής να προσέχει το βάρος του. Σε κάθε περίπτωση και η άσκηση βοηθάει στη διατήρηση της καλής σωματικής κατάστασης. Κατά την επέμβαση της κοιλιοπλαστικής αφαιρείται όσο δέρμα περισσεύει και αυτό δεν πρόκειται να επιστρέψει στο σώμα . Ωστόσο, η απότομη και υπερβολική αύξηση βάρους ή μία εγκυμοσύνη, ενδέχεται να αλλάξουν και πάλι την εικόνα του ασθενούς.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τις οδηγίες

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους.Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.