Ωτοπλαστική

Σας ενοχλεί η όψη των αυτιών σας; Η ωτοπλαστική προσφέρει μια ασφαλή λύση με μόνιμα αποτελέσματα

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Σας ενοχλεί η όψη των αυτιών σας; Η ωτοπλαστική προσφέρει μια ασφαλή λύση με μόνιμα αποτελέσματα

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Πεταχτά αυτιά παρατηρούνται σε άνδρες, γυναίκες και παιδιά. Tα άτομα που εμφανίζουν αφεστώτα ώτα (πεταχτά αυτιά) ή κάποια άλλη δυσμορφία των αυτιών, συνήθως νιώθουν μειονεκτικά και προσπαθούν να καλύψουν την αισθητική ατέλειά τους. Η ωτοπλαστική προσφέρει μόνιμη λύση στο πρόβλημα δίνοντάς τους ξανά τη χαμένη τους αυτοπεποίθηση.

Πού οφείλονται τα «πεταχτά αυτιά» και πώς βοηθάει η ωτοπλαστική;

Τα αφεστώτα ώτα ή πεταχτά αυτιά, είναι μια πολύ συχνή διαταραχή που παρουσιάζεται από μικρή ηλικία, κυρίως λόγω υπερπλασίας ή απλασίας κάποιων στοιχείων – έλικας, ανθέλικας ή κόγχης – των αυτιών.

H επέμβαση ωτοπλαστικής αποσκοπεί στο να διορθώσει τα πεταχτά αυτιά, δηλαδή τα αυτιά που προεξέχουν από το κεφάλι περισσότερο από το φυσιολογικό, και αποτελεί την πιο συχνή ωτοπλαστική επέμβαση.

Πώς γίνεται η ωτοπλαστική;

Η επέμβαση, συνήθως, πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία ή μέθη ενώ δεν απαιτεί νοσηλεία πέρα κάποιων ωρών.

Ποιες άλλες επεμβάσεις περιλαμβάνει η ωτοπλαστική;

Στην ωτοπλαστική συγκαταλέγεται και η μείωση του λοβίου που μπορεί να προέλθει είτε από τη χρήση κοσμημάτων στο αυτί είτε συντελείται με την πάροδο του χρόνου. Άλλες ωτοπλαστικές επεμβάσεις που δεν είναι τόσο συνηθισμένες αλλά προσφέρουν επίσης θεαματικά αποτελέσματα, είναι η σμίκρυνση μεγάλων αυτιών, η αποκατάσταση απλασίας πτερυγίου ωτός, κ.ά.

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

FAQs

Τα ανατομικά προβλήματα στα αυτιά μπορούν να αντιμετωπιστούν άφοβα από την ηλικία των 7 ετών, καθώς το εξωτερικό μέρος του αυτιού έχει αναπτυχθεί σε μεγάλο ποσοστό. Όταν η επέμβαση γίνεται σε παιδική ηλικία, τα ψυχολογικά οφέλη είναι πολλαπλά.

Η επέμβαση πραγματοποιείται κυρίως με τοπική αναισθησία και διαρκεί μία με δύο ώρες. Αμέσως μόλις αφαιρεθεί ο χειρουργικός επίδεσμος που καλύπτει το πρόσωπο, την επόμενη ημέρα μετά την επέμβαση, η αισθητική διόρθωση είναι άμεσα ορατή. Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές όταν υποχωρήσει πλήρως το οίδημα, δηλαδή 1 μήνα περίπου μετά την επέμβαση.

Tο αισθητικό αποτέλεσμα μετά την επέμβαση στα αυτιά παραμένει αναλλοίωτο εφ΄ όρου ζωής και τα αυτιά δεν αλλάζουν ποτέ πια θέση ή μέγεθος, αρκεί η επέμβαση να γίνει από έμπειρο ειδικό πλαστικό χειρουργό.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τις οδηγίες

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.