Πρωτόκολλο Βιομιμητικών Πεπτιδίων

Νέα τεχνολογία εκλεκτικής δράσης & σταδιακής απελευθέρωσης

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Νέα τεχνολογία εκλεκτικής δράσης & σταδιακής απελευθέρωσης

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Τα πεπτίδια είναι οργανικές ενώσεις, μικρά τμήματα πρωτεϊνών που αποτελούνται από δύο ή περισσότερα αμινοξέα- οι αλυσίδες αμινοξέων είναι τα δομικά υλικά των πρωτεϊνών του οργανισμού. Η προέλευσή τους μπορεί να είναι τόσο φυσική όσο και συνθετική. Ωστόσο, οι χημικοί προτιμούν να χρησιμοποιούν συνθετικά πεπτίδια με βιομιμητική δράση -μιμούνται τη δράση των φυσικών πεπτιδίων- γιατί έχουν καλύτερη σταθερότητα ως μόρια και μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα μέσα σε μια καλλυντική φόρμουλα.

Ο ρόλος των περισσότερων πεπτιδίων που υπάρχουν φυσιολογικά στο δέρμα είναι ρυθμιστικός. Διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των κυττάρων, μεταδίδοντας μηνύματα και “παρακινούν” την επιδερμίδα να λειτουργήσει πιο σωστά: Να επανορθώσει τις φθορές της και να συνθέσει νέες ίνες κολλαγόνου και ελαστίνης. Επιπλέον, τα πεπτίδια είναι πολύ αποτελεσματικοί παράγοντες δέσμευσης της υγρασίας.

Με το πέρασμα όμως του χρόνου η δράση των φυσικών πεπτιδίων μειώνεται. Αυτήν τη δράση καλούνται να μιμηθούν οι συνθετικές εκδοχές τους. Όσο μικρότερη είναι η αλυσίδα αμινοξέων των πεπτιδίων μέσα σε μια ιατρική σύνθεση τόσο αποτελεσματικότερη είναι η δράση τους, ιδίως στην παραγωγή κολλαγόνου . Τα πεπτίδια αυτά, λόγω του μεγέθους τους μπορούν να διαπεράσουν την επιφανειακή στιβάδα της επιδερμίδας και να την «ξεγελάσουν» δίνοντάς της το μήνυμα ότι οι ίνες κολλαγόνου έχουν υποστεί φθορά, έτσι ώστε να δώσει εντολή στους ινοβλάστες να συνθέσουν νέες.

Τα βιομιμητικά πεπτίδια είναι μικρές αλυσίδες που αποτελούνται από πέντε το πολύ έξι αμινοξέα και λειτουργούν ως αποστολείς βιολογικών μηνυμάτων στα δερματικά κύτταρα (‘biological messengers’). Πρόκειται μόνο για το δραστικό τμήμα μίας ουσίας (π.χ. ορμόνης, ενζύμου ή μεταβιβαστού) που «κλειδώνει» στον υποδοχέα του κυττάρου και μεταφέρει το μήνυμα. Με άλλα λόγια, αυτά τα πεπτίδια «ενημερώνουν» τα κύτταρα του δέρματος για να παραχθεί όποιο συστατικό λείπει.

Τα πεπτίδια σήμερα δίνουν λύσεις σε πόλους τομείς της ιατρικής αισθητικής όπως:

ΑΝΤΙΓΗΡΑΝΣΗ

Σύσφιξη, Ανόρθωση δέρματος, Λείανση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, Αποκατάσταση χρωματικού τόνου και ελαστικότητας

Τα επίπεδα των αυξητικών παραγόντων που ευθύνονται για τη διέγερση των συστατικών της ενδοκυττάριας ουσίας μειώνονται με την πάροδο του χρόνου. Το δέρμα απολλύει την ικανότητα παραγωγής δομικών του συστατικών όπως κολλαγόνο και ελαστίνη, με συνέπεια την πρόωρη γήρανσή του. Η έκχυση Βιομιμητικών Πεπτιδίων αποκαθιστά τα επίπεδα αυξητικών παραγόντων και διεγείρει τους φυσικούς μηχανισμούς του δέρματος για την αποκατάσταση των τυπικών συμπτωμάτων της γήρανσης, την ενίσχυση της ελαστικότητας, της σφριγηλότητας και της φωτεινότητας της επιδερμίδας.

ΔΥΣΧΡΩΜΙΕΣ

Λεύκανση δέρματος, Μέλασμα, Χλόασμα και Υπερμελάχρωση

Η υπερέκκριση μελανίνης από κύτταρα που βρίσκονται σε βαθύτερα στρώματα του δέρματος εκφράζεται με τη μορφή δυσχρωμιών στην επιδερμίδα. Οι ανομοιογενείς μελαχρωματικές διαταραχές στις ακάλυπτες περιοχές του σώματος, κυρίως στο πρόσωπο, αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με την τεχνολογία των Βιομιμητικών Πεπτιδίων. Τα Βιομιμητικά Πεπτίδια εξειδικεύονται στην αναστολή της δράσης της τυροσινάσης, του ενζύμου που ευθύνεται για την υπερπαραγωγή μελανίνης και την εμφάνιση δυσχρωμιών στην επιφάνεια του δέρματος.

ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΤΙΩΝ

Μείωση της εναπόθεσης λίπους και αποκατάσταση της ελαστικότητας στην περιοχή των ματιών

Το οίδημα κάτω από τα μάτια οφείλεται στην εναπόθεση λίπους στην υποοφθαλμική περιοχή, που σε συνδυασμό με τη μείωση της ελαστικότητας της επιδερμίδας κάτω από τα βλέφαρα, προβάλλει προς τα έξω σχηματίζοντας αντιαισθητικές «σακούλες».Η έκχυση πεπτιδίων στο λιπώδη ιστό συμβάλλει στη συρρίκνωση των λιποκκυτάρων και αποτρέπει την αναδιόγκωσή τους. Η περιοχή αποκαθίσταται φυσικά. Καθώς διεγείρεται η σύνθεση νέων ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, ανακτάται η σφριγηλή και νεανική όψη του δέρματος στα κάτω βλέφαρα, οι «σακούλες» εξαφανίζονται και η επιδερμίδα επιστρέφει στο φυσιολογικό επίπεδο.

ΤΟΠΙΚΟ ΛΙΠΟΣ – ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ

Μείωση της εναπόθεσης λίπους σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος και αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας

Οι παραδοσιακές θεραπείες αντιμετώπισης του τοπικού λίπους και της κυτταρίτιδας επιβάλουν την καταστροφή των λιποκυττάρων, διαδικασία που συνοδεύεται από φλεγμονώδεις αντιδράσεις οπως οίδημα, άλγος και εκχυμώσεις. Οι ενδοδερμικές θεραπείες για την αντιμετώπιση του τοπικού λίπους με τη χρήση Βιομιμητικών Πεπτιδίων εγκαινιάζουν μία νέα εποχή. Πρόκειται για μία πρωτοποριακή μέθοδο που επιτυγχάνει συρρίκνωση των λιποκυττάρων, έλεγχο του μεγέθους τους και αναστολή του εκ νέου σχηματισμού τους. Οι θεραπείες καθίστανται πιο αποτελεσματικές, απόλυτα ανώδυνες και χωρίς παρενέργειες. Εφαρμόζονται στην περιοχή του προσώπου επαναπροσδιορίζοντας το περίγραμμά του, σμιλεύοντας το διπλοσάγονο και τις παρειές. Εφαρμόζονται επίσης σε οποιαδήποτε περιοχή του σώματος υπάρχει εναπόθεση λίπους και κυτταρίτιδα (κοιλιά, γλουτοί, μηροί, βραχίονες).

ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ

Αντιμετώπιση της τριχόπτωσης με το πρώτο hair filler παγκοσμίως

Η σειρά PROSTROLANE διαθέτει το πρώτο εμφύτευμα υαλουρονικού οξέος εμπλουτισμένο με εξειδικευμένα Βιομιμητικά Πεπτίδια. Η εκλεκτική τους δράση διεγείρει τον πολλαπλασιασμό των βλαστικών κυττάρων στο θύλακα της τρίχας, προκαλώντας την εκφύηση νέας καθώς ενισχύει την αιματική κυκλοφορία μέσω της αγγειογένεσης. Αναστέλλει την τριχόπτωση, ενώ παράλληλα συμβάλλει στην ενδυνάμωση της τρίχας, στην αύξηση του πάχους της και στην αποκαταστάση της λάμψης της. Το αποτέλεσμα είναι πιο πυκνά, νεανικά, υγιή μαλλιά.

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

Αποτελέσματα

Συχνές Ερωτήσεις

Η θεραπεία με βιομιμητικά πεπτίδια στοχεύει σε συγκεκριμένους υποδοχείς και επιτυγχάνει συνολική αποκατάσταση του προβλήματος. Είναι σημαντικό να ολοκληρωθεί το πλάνο 2-3 θεραπειών βέβαια για τα συνολικά αποτελέσματα

Ναι αλλά όχι για να προσδώσει όγκο. Το υαλουρονικό είναι το μέσο μεταφοράς των πεπτιδίων στην υπό θεραπεία περιοχή.

Όχι καθώς πριν την θεραπεία εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τον κατάλογο υπηρεσιών

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους.

Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.