Θεραπεία Κονδυλωμάτων

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Η λοίμωξη από τον ιό των ανθρώπινων θηλωμάτων (HPV) είναι μια ιογενής λοίμωξη η οποία μεταδίδεται κυρίως σεξουαλικά με άμεση επαφή με άτομο που έχει μολυνθεί από τον ιό.  Στις γυναίκες, τα κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων μπορούν να βρεθούν στον τράχηλο της μήτρας, στον κόλπο, στον πρωκτό, στο αιδοίο ή έξω από τον πρωκτό στο δέρμα του περινέου.  Στους άνδρες, τα κονδυλώματα μπορούν να βρεθούν στο πέος, στο όσχεο, στη βουβωνική χώρα, στους μηρούς, μέσα ή γύρω από τον πρωκτό. Τα κονδυλώματα μπορεί να εμφανιστούν επίσης στα χείλια, το στόμα, τη γλώσσα και το λαιμό.

Υπάρχουν περισσότεροι από 100 διαφορετικοί τύποι HPV, εκ των οποίων ορισμένοι μπορούν να οδηγήσουν σε προκαρκινικές αλλοιώσεις του τραχήλου της μήτρας.  Αν αυτές οι προκαρκινικές αλλοιώσεις δεν θεραπευτούν, μπορούν να εξελιχθούν σε καρκίνο του τραχήλου. Αυτοί οι τύποι HPV ονομάζονται υψηλού κινδύνου τύποι HPV. Υπάρχουν και τύποι HPV που προκαλούν κονδυλώματα σε άλλα μέρη του δέρματος όπως τα χέρια, τα πέλματα, τους μηρούς.

Το κλινικό φάσμα των οξυτενών κονδυλωμάτων περιλαμβάνει τρεις βασικές μορφές:

  • Οξυτενή κονδυλώματα (condylomata acuminata)
  • Άμισχα επίπεδα κονδυλώματα
  • Διάφορες υποκλινικές μορφές

Ο HPV δεν παρουσιάζει άλλα συμπτώματα, γι’ αυτό και πολύ συχνά οι βλάβες δεν εντοπίζονται. Μόνο τα οξυτενή κονδυλώματα είναι ορατά με γυμνό μάτι. Πρωτοεμφανίζονται σαν μικρά βλατιδώδη επάρματα με ομαλή ή κοκκιώδη επιφάνεια μαλθακής σύστασης. Με το πέρασμα του χρόνου μεγεθύνονται και γίνονται μισχωτά ή με αποπλατισμένη βάση, ανώμαλη θηλωματώδη επιφάνεια και χρώμα ρόδινο ή γκριζωπό.

Οι υπόλοιπες βλάβες, που είναι επίπεδες (είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά), διακρίνονται μόνο με διαγνωστικές εξετάσεις.

O μόνος τρόπος αναγνώρισης είναι μέσω της αφής ή της όρασης όταν βρίσκονται στο εξωτερικό δέρμα του πέους ή της περιπρωκτικής περιοχής. Μοιάζουν με μικροσκοπικές ρώγες από σταφύλι, μπορεί να είναι πολλά (σαν ομάδα) ή μεμονωμένα. Σταδιακά μεγαλώνουν και αυξάνονται και συχνά παίρνουν τη μορφή ενός κουνουπιδιού. 

Στο Athens Beverly Hills Medical Group, προσφέρουμε τις πλέον σύγχρονες λύσεις με ασφάλεια και αξιοπιστία στους ασθενείς που μας εμπιστεύονται έτσι ώστε να απαλλαγούν οριστικά και με ασφάλεια από το πρόβλημα αυτό.

Η Δρ. Ντόλυ Φατσέα δερματολόγος αφροδισιολόγος, μαζί με την εξειδικευμένη ιατρική ομάδα φροντίζουν για τη σωστή διάγνωση και την εφαρμογή ενός ολιστικού πλάνου θεραπείας αλλά και συνεχούς παρακολούθησης.

Η θεραπεία εφαρμόζεται συνήθως τόσο στον ασθενή όσο και το σύντροφό του έτσι ώστε να διασφαλιστεί η επιτυχία της. Εφόσον γίνει ενδελεχής δερματοσκοπική εξέταση, οι βλάβες σημειώνονται και αφαιρούνται σε μία συνεδρία ανώδυνα! Ο ασθενής θα πρέπει να επανέλθει στο ιατρείο για επανεξέταση και επανάληψη της θεραπείας εφόσον υπάρχει υποτροπή! 

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

Online συμβουλευτική

Συμπληρώστε τη φόρμα, ανεβάστε τις φωτογραφίες σας και λάβετε αναλυτική εκτίμηση σχετικά με τις θεραπείες που σας ενδιαφέρουν.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τον κατάλογο υπηρεσιών

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.