Θεραπεία υπεριδρωσίας

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Η υπεριδρωσία είναι μια συνηθισμένη διαταραχή, η οποία εκδηλώνεται με την έκκριση ιδρώτα σε ποσότητες μεγαλύτερες από ότι φυσιολογικά χρειάζεται κάποιος. Οι ιδρωτοποιοί αδένες, εκκρίνουν ιδρώτα σε μεγαλύτερη ποσότητα από το φυσιολογικό χωρίς να υπάρχει κάποια αιτία όπως σωματική άσκηση, υψηλή θερμοκρασία, πολύ ζεστά ρούχα κ.α.

Η υπεριδρωσία, μπορεί να είναι γενικευμένη, δηλαδή να εκδηλώνεται σε ολόκληρο το σώμα, ή να είναι εστιακή και να εκδηλώνεται μόνο σε συγκεκριμένα σημεία του σώματος.

Οι κυριότερες περιοχές εμφάνισης της υπεριδρωσίας είναι

 • Μασχάλες
 • Παλάμες
 • Πέλματα
 • Πρόσωπο
 • Τριχωτό κεφαλής
 • Γεννητική περιοχή
 • Κάτω από τους μαστούς

Η πρωτοπαθής υπεριδρωσία πολλές φορές εμφανίζεται κατά την εφηβική ηλικία και έχει τις περισσότερες φορές κληρονομικό υπόβαθρο ενώ σε κάποιες περιπτώσεις, η πρωτοπαθής υπεριδρωσία μπορεί να εκδηλωθεί μετά από την συνύπαρξη έντονου στρες με κάποιο σύνδρομο. 

Η δευτεροπαθής υπεριδρωσία εκδηλώνεται λόγω κάποιας παθολογικής κατάστασης ή νοσημάτων. Κάποια από αυτά τα νοσήματα μπορεί να είναι:

 • Λοίμωξη (HIV, κ.α.)
 • Καρδιαγγειακές βλάβες
 • Νόσος του θυρεοειδούς
 • Φαρμακευτική αγωγή
 • Σακχαρώδης διαβήτης
 • Εμμηνόπαυση

Η υπεριδρωσία συχνά προκαλεί συναισθηματική φόρτιση, έλλειψη εμπιστοσύνης, αμηχανία, κατάθλιψη και αποφυγή συμμετοχής σε κοινωνικές δραστηριότητες. Μπορεί να επηρεάσει σοβαρά τη ζωή ενός ατόμου, τόσο κοινωνικά όσο και επαγγελματικά, καθώς υπάρχει πιθανότητα να οδηγήσει σε χαμηλές επιδόσεις στην εργασία και να εμποδίσει τις προσωπικές σχέσεις.

Ενέχει επίσης και σοβαρά λειτουργικά προβλήματα καθώς το άτομο που έχει συμπτώματα έντονης υπεριδρωσίας δε δύναται πολλές φορές να πραγματοποιήσει και χειρωνακτική εργασία! 

Διάγνωση

Η διάγνωση της έκτασης της υπεριδρωσίας πραγματοποιείται κυρίως με το τεστ αμύλου-ιωδίου (Minor test). Πρόκειται για μία ποιοτική εκτίμηση της υπεριδρωσίας. Η διαδικασία περιλαμβάνει την επάλειψη της υπό εξέταση περιοχής με διάλυμα ιωδίου  και έπειτα την εφαρμογή αμύλου σε μορφή πούδρας. Μετά το πέρας 5 λεπτών ακολουθεί η οπτική αξιολόγηση του αποτελέσματος. Οι περιοχές που παρουσιάζουν υπερβολική εφίδρωση χρωματίζονται έντονα, με ιώδες έως και σκούρο μαύρο χρώμα.

Αντιμετώπιση – Botox Υπεριδρωσίας

Σημειώνοντας τις περιοχές με το πρόβλημα εστιάζουμε στα σημεία στα οποία θα γίνει η θεραπεία με Βοτουλινική τοξίνη τύπου Β (BoTox-Dysport).

Με την εφαρμογή της Βοτουλινικής τοξίνης σταματάμε την σύσπαση του μυός που εκκρίνει τον ιδρώτα από του αδένες. 

Είναι μια σύντομη θεραπεία 20-30 λεπτών και η διάρκειά της είναι περίπου 6 μήνες.

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

Online συμβουλευτική

Συμπληρώστε τη φόρμα, ανεβάστε τις φωτογραφίες σας και λάβετε αναλυτική εκτίμηση σχετικά με τις θεραπείες που σας ενδιαφέρουν.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τον κατάλογο υπηρεσιών

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.