Θεραπείες Αφαίρεσης Σπίλων

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Οι σπίλοι η αλλιώς ελιές μπορεί να υπάρχουν από τη γέννηση ενός ατόμου αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστούν στην παιδική ή εφηβική ηλικία. Μπορεί να είναι επίπεδοι ή να έχουν έπαρμα (να είναι διογκωμένοι) και να έχουν διάφορα μεγέθη ή διαφορετικό χρώμα. Υπάρχουν σπίλοι, οι οποίοι παραμένουν αμετάβλητοι σε όλη τη διάρκεια της ζωής και άλλοι οι οποίοι μπορεί να εξελιχθούν σε κακοήθες μελάνωμα. Θα πρέπει να δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή όταν:

  1. μεταβάλλεται το χρώμα τους
  2. αυξάνεται ή μειώνεται το μέγεθος τους
  3. αιμορραγούν
  4. αλλάζει το δέρμα περιμετρικά τους

Η γιατρός Δρ. Φατσέα και το εξειδικευμένο κλινικό τμήμα του Athens Beverly Hills θα εξετάσει τους σπίλους που υπάρχουν στο δέρμα του ασθενή και στην πορεία θα κρίνει εάν θα πρέπει να γίνει η αφαίρεση τους. 

Διάγνωση ABCDE

Ακολουθώντας τον διεθνή δερματολογικό κανόνα ABCDE οι ασθενείς μπορούν να εντοπίζουν τα βασικά κλινικά χαρακτηριστικά που υποδηλώνουν υποψία για μελάνωμα. Αρκεί να παρατηρούν τους σπίλους σε τακτά διαστήματα και να πραγματοποιούν την ετήσια κλινική εξέταση τους σε δερματολόγο.

Αsymmetry Χωρίζοντας τον σπίλο με μια γραμμή γίνεται έλεγχος για το αν είναι συμμετρικά τα μέρη μεταξύ τους. Η συμμετρία υποδηλώνει φυσιολογικό σπίλο, η ασσυμετρία όμως δείχνει υποψία κακοήθειας.

Βorder Οι καλοήθεις σπίλοι έχουν ομαλά όρια στην περιφέρεια τους. Αν το περίγραμμά τους είναι ακανόνιστο, αυτό απαιτεί περαιτέρω έλεγχο.

Color Η ποικιλοχρωμία ή αλλαγή χρώματος του σπίλου υποδηλώνει επικινδυνότητα για κακοήθεια. Οι φυσιολογικοί σπίλοι έχουν σταθερό χρώμα, ενώ ένας κακοήθης μπορεί να έχει συνδυασμό από μαύρο, καφέ, γκρι, ακόμα και μπλε ή λευκό χρώμα.

Diameter Οι καλοήθεις σπίλοι έχουν μικρότερη διάμετρο από τους κακοήθεις. Με διάμετρο πάνω από 6 χιλιοστά ο σπίλος θεωρείται ύποπτος.

Εvolving Οι φυσιολογικοί σπίλοι μένουν σταθεροί σε μέγεθος και χρώμα. Οποιαδήποτε αλλαγή παρατηρηθεί υποδηλώνει κίνδυνο.

Γενικότερα, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να παρακολουθείται συστηματικά οποιαδήποτε αλλαγή σε σπίλο, όπως ασυμμετρία, ασαφή όρια, ανομοιογένεια στο χρώμα, μέγεθος ή υπερέγερση από την επιφάνεια του δέρματος.

Δερματοσκόπηση  Η δερματοσκόπηση μπορεί και εντοπίζει πρώιμα την ύπαρξη μελανώματος. Είναι μια απεικονιστική τεχνική χωρίς επέμβαση, με τη βοήθεια ενός εργαλείου που λέγεται δερματοσκόπιο. Ο δερματολόγος με αυτόν τον τρόπο διακρίνει μορφολογικά χαρακτηριστικά των σπίλων τα οποία δεν μπορεί να ανιχνεύσει με την απλή κλινική εξέταση.

Θεραπείες Αφαίρεσης Σπίλων

Η θεραπεία των σπίλων, είτε για υποψία καρκινογένεσης είτε για αισθητικούς λόγους, συνίσταται στην επιλογή μιας εκ των πέντε μεθόδων αφαίρεσης:

U-th laser_Eκπομπή CO2: Εστιασμένη δέσμη του φωτός καταστρέφει τον σπίλο με την διαδικασία της εξάχνωσης χωρίς να επηρεάζει τον περιβάλλοντα υγιή ιστό. Δεν απαιτούνται ράμματα και δεν μένουν ουλές. Η μέθοδος ενδείκνυται για νέους, μικρούς ή επίπεδους σπίλους.

Καυτηριασμός: Με διαθερμία (μικρή ένταση ηλεκτρικού ρεύματος) καταστρέφεται ο σπίλος, ενώ δεν απαιτούνται ράμματα. Είναι μέθοδος που αφορά μικρούς σπίλους και εφηλίδες.

Επεμβατική αφαίρεση: Αυτή η μέθοδος για την αφαίρεση σπίλων επιλέγεται όταν ανιχνευτούν σπίλοι ύποπτοι για κακοήθεια ή όταν το μέγεθος είναι μεγάλο. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η αφαίρεση σπίλων γίνεται μαζί με τον περιβάλλοντα ιστό και αποστέλλονται για ιστολογική εξέταση-βιοψία. Χρησιμοποιούνται ράμματα απορροφήσιμα ή μη απορροφήσιμα ενώ τα σημάδια μετά είναι σχεδόν μη ορατά.

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

Online συμβουλευτική

Συμπληρώστε τη φόρμα, ανεβάστε τις φωτογραφίες σας και λάβετε αναλυτική εκτίμηση σχετικά με τις θεραπείες που σας ενδιαφέρουν.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τον κατάλογο υπηρεσιών

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.