Βραχιονοπλαστική

Πείτε αντίο στη χαλάρωση των μπράτσων ​

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Βραχιονοπλαστική

Πείτε αντίο στη χαλάρωση των μπράτσων ​

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Ένα από τα πιο «προβληματικά» σημεία, που προδίδουν το πέρασμα των ετών, την πρόσληψη κιλών ή τη μεγάλη απώλεια βάρους είναι τα μπράτσα.

Είναι μια περιοχή, που παρουσιάζει έντονη χαλάρωση του δέρματος. Το μπράτσο «κρεμάει» και όση δίαιτα και γυμναστική να κάνει κάποιος, η εικόνα βελτιώνεται ελάχιστα. Δεν είναι τυχαίο που οι Γαλλίδες – παγκόσμια σύμβολα κομψότητας – από την ηλικία των 35 χρόνων και μετά αποφεύγουν να φορούν αμάνικα και κοντομάνικα ρούχα, εκθέτοντας σε κοινή θέα όσο γίνεται λιγότερο τα μπράτσα τους.

Τα καλά νέα είναι ότι για το πρόβλημα αυτό υπάρχει λύση και ακούει στο όνομα βραχιονοπλαστική.

Η βραχιονοπλαστική είναι μια αρκετά δημοφιλής χειρουργική επέμβαση, η οποία έχει ως στόχο την εξαφάνιση της χαλάρωσης στην περιοχή του βραχίονα, αφαιρώντας την περίσσεια του δέρματος, αλλά και το περιττό λίπος. Τα αποτελέσματά της είναι εξαιρετικά.
Η κληρονομικότητα καθώς και η ηλικία είναι παράγοντες, που επηρεάζουν την εμφάνιση του βραχίονα. Η πάροδος των ετών μπορεί να κάνει τα χέρια σας να εμφανίζονται χαλαρά και η άσκηση μόνο δεν είναι αρκετή για να βελτιώσει την εμφάνισή τους.
Το βάρος είναι, επίσης, ένας πολύ σημαντικός παράγοντας. Οι υπέρβαροι άνθρωποι αντιμετωπίζουν συχνά αυτό το πρόβλημα, αλλά και πολύ αδύνατα άτομα, χωρίς ισχυρό μυϊκό ιστό, μπορεί συχνά να αναπτύξουν χαλάρωση.

Πώς γίνεται η βραχιονοπλαστική

Το συγκεκριμένο πρόβλημα αρκετές φορές περιορίζει τα άτομα, που το αντιμετωπίζουν, σε ό,τι αφορά στις ενδυματολογικές τους επιλογές, ενώ μπορεί ακόμη και να τους προκαλεί θέματα υγιεινής (που αφορούν κυρίως σε υπέρβαρα άτομα).
Η μέθοδος της βραχιονοπλαστικής περιλαμβάνει κυρίως δύο τεχνικές, που εξαρτώνται από τον βαθμό της χαλάρωσης του δέρματος. Η πρώτη, πιο συντηρητική χειρουργική τεχνική, περιλαμβάνει την αφαίρεση μικρής ποσότητας περίσσειας δέρματος και τοποθέτηση της τομής στην περιοχή της μασχάλης, όπου μπορεί να αποκρύπτεται (τεχνική fish-mouth).

Η δεύτερη τεχνική περιλαμβάνει μια οριζόντια τομή στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα, με την οποία μπορεί να αφαιρεθεί μεγαλύτερος όγκος χαλαρωμένου ιστού. Μετά από έξι μήνες έως έναν χρόνο οι τομές είναι σχεδόν αόρατες. Η επέμβαση γίνεται κατά κανόνα με τοπική αναισθησία ή και μέθη, ενώ δεν απαιτείται παραμονή του ασθενούς στο νοσοκομείο.

Συνδυασμός επεμβάσεων

Ειδικότερα κατά την βραχιονοπλαστική αφαιρείται το δέρμα στο εσωτερικό των βραχιόνων, από την μασχάλη μέχρι τον αγκώνα και επανέρχεται το σχήμα του βραχίονα.

Ταυτόχρονα σε ένα παχύ μπράτσο μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση, προκειμένου να μειωθεί η διάμετρος του βραχίονα και να δοθεί η αίσθηση απώλειας βάρους.

Η βραχιονοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις σε ασθενείς με μεγάλη απώλεια βάρους και συνήθως συνδυάζεται με ανόρθωση μαστών ή γυναικομαστία στους άνδρες ή  λιποαναρρόφηση και σε άλλα σημεία του σώματος.

Η βραχιονοπλαστική γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη ή με γενική αναισθησία, ανάλογα με το πρόβλημα του εκάστοτε ασθενούς.

Μετά τη βραχιονοπλαστική είναι απαραίτητη η ελαστική επίδεση των χεριών ή η χρησιμοποίηση ειδικών ελαστικών μανικιών για δύο εβδομάδες.

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

Συχνές Ερωτήσεις

Η συγκεκριμένη επέμβαση δεν θεωρείται ιδιαίτερα επίπονη. Μπορεί να έχετε κάποιες μικροενοχλήσεις για κάποιες ημέρες, οι οποίες αντιμετωπίζονται με τα συνήθη παυσίπονα.

Τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση γίνεται περίδεση στην περιοχή και θα πρέπει να είσαστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας, να μην σηκώνετε βάρη για 30 ημέρες και να μην κάνετε απότομες κινήσεις.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά ενώ εφόσον δεν υπάρχει μεγάλη αυξομείωση βάρους δεν αλλοιώνονται με το πέρασμα του χρόνου ιδιαίτερα. Βέβαια, η γήρανση και η βαρύτητα δε σταματούν ποτέ!

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τον κατάλογο υπηρεσιών.

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους.Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας
abh testimonials

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.