Βραχιονοπλαστική

Πείτε αντίο στη χαλάρωση των μπράτσων ​

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Πείτε αντίο στη χαλάρωση των μπράτσων ​

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

 Ένα από τα πιο «προβληματικά» σημεία που προδίδουν το πέρασμα των ετών, την πρόσληψη κιλών ή τη μεγάλη απώλεια βάρους είναι τα μπράτσα. Η συγκεκριμένη ανατομική περιοχή παρουσιάζει έντονη χαλάρωση του δέρματος, το μπράτσο «κρεμάει» και όση δίαιτα και γυμναστική να κάνει κάποιος, η εικόνα βελτιώνεται ελάχιστα. Τα καλά νέα είναι ότι για το πρόβλημα αυτό υπάρχει λύση και λέγεται βραχιονοπλαστική, με την οποία επιτυγχάνεται σύσφιξη των μπράτσων.

Πού οφείλεται η χαλάρωση και το «κρέμασμα» των μπράτσων;

Η πάροδος των ετών, η κληρονομικότητα, η ηλικία καθώς και το βάρος είναι παράγοντες που επηρεάζουν την εμφάνιση των μπράτσων και μπορεί να τα κάνουν να εμφανίζονται χαλαρά. «Κρέμασμα» των μπράτσων μπορεί να αναπτύξουν γυναίκες και άντρες καθώς και υπέρβαρα ή αδύνατα άτομα, χωρίς ισχυρό μυϊκό ιστό.

Η άσκηση μόνο δεν είναι αρκετή για να βελτιώσει την εμφάνιση των μπράτσων.

Το πρόβλημα της χαλάρωσης του βραχίονα αρκετές φορές περιορίζει τα άτομα που το αντιμετωπίζουν, σε ό,τι αφορά τις ενδυματολογικές τους επιλογές, ενώ μπορεί ακόμη και να τους προκαλεί θέματα υγιεινής (που αφορούν κυρίως σε υπέρβαρα άτομα).  

Πώς αντιμετωπίζεται;

Το πρόβλημα της χαλάρωσης των μπράτσων αντιμετωπίζεται με βραχιονοπλαστική. Η βραχιονοπλαστική είναι μια αρκετά δημοφιλής χειρουργική επέμβαση, η οποία έχει ως στόχο την εξαφάνιση της χαλάρωσης στην περιοχή του βραχίονα, αφαιρώντας το περίσσιο δέρμα αλλά και το περιττό λίπος με εξαιρετικά αποτελέσματα.

Πώς γίνεται η βραχιονοπλαστική;

Η μέθοδος της βραχιονοπλαστικής μπορεί να πραγματοποιηθεί με δύο τεχνικές η επιλογή της οποίας εξαρτάται από τον βαθμό χαλάρωσης του δέρματος.

  • Η πρώτη και πιο συντηρητική χειρουργική τεχνική περιλαμβάνει την αφαίρεση μικρής έκτασης περίσσιου δέρματος και τη δημιουργία τομής στην περιοχή της μασχάλης, όπου μπορεί να (τεχνική fish-mouth) να μη γίνει εύκολα αντιληπτή.
  • Η δεύτερη τεχνική περιλαμβάνει μία οριζόντια τομή στην εσωτερική πλευρά του βραχίονα με την οποία μπορεί να αφαιρεθεί μεγαλύτερος όγκος χαλαρωμένου ιστού. Μετά από έξι μήνες έως έναν χρόνο, οι τομές αυτής της μεθόδου γίνονται σχεδόν αόρατες.

Ειδικότερα, κατά τη βραχιονοπλαστική αφαιρείται το δέρμα στο εσωτερικό των βραχιόνων, από τη μασχάλη μέχρι τον αγκώνα, και επανέρχεται το σχήμα του βραχίονα.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, μέθη ή γενική αναισθησία, ανάλογα με το πρόβλημα του εκάστοτε ασθενούς, ενώ δεν απαιτείται παραμονή στο νοσοκομείο.

Μετά τη βραχιονοπλαστική είναι απαραίτητη η ελαστική επίδεση των χεριών ή η χρησιμοποίηση ειδικών ελαστικών μανικιών για δύο εβδομάδες.

 

Με ποιες άλλες επεμβάσεις μπορώ να συνδυάσω τη βραχιονοπλαστική;

Σε ένα παχύ μπράτσο, ταυτόχρονα με τη βραχιονοπλαστική, μπορεί να γίνει λιποαναρρόφηση τοπικά προκειμένου να μειωθεί η διάμετρος του βραχίονα και να δοθεί η αίσθηση απώλειας βάρους. Η βραχιονοπλαστική μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες επεμβάσεις σε άτομα με μεγάλη απώλεια βάρους και συνήθως, συνδυάζεται με ανόρθωση μαστών στις γυναίκες, γυναικομαστία στους άνδρες ή λιποαναρρόφηση σε άλλα σημεία του σώματος.

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

FAQs

Η επέμβαση για την σύσφιξη των μπράτσων δεν θεωρείται ιδιαίτερα επίπονη. Μπορεί να έχετε κάποιες μικροενοχλήσεις για κάποιες ημέρες, οι οποίες αντιμετωπίζονται με τα συνήθη παυσίπονα.

Τις πρώτες ημέρες μετά την επέμβαση γίνεται περίδεση στην περιοχή και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί στις κινήσεις σας, να μην σηκώνετε βάρη για 30 ημέρες και να μην κάνετε απότομες κινήσεις.
Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και εφόσον δεν υπάρχει μεγάλη αυξομείωση βάρους δεν αλλοιώνονται ιδιαίτερα με το πέρασμα του χρόνου.
Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τον κατάλογο υπηρεσιών.

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας
abh testimonials

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.