Μειωτική Στήθους

Πείτε αντίο στο βαρύ στηθος και καλωσορίστε πίσω την αυτοπεποίθησή σας

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Μειωτική Στήθους

Πείτε αντίο στο βαρύ στηθος και καλωσορίστε πίσω την αυτοπεποίθησή σας

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες

Η γιγαντομαστία ή υπερτροφία του μαστού, μπορεί να εμφανιστεί σε μια γυναίκα κατά την εφηβεία, ή ακόμα και να είναι αποτέλεσμα παχυσαρκίας.

Συχνά επιφέρει χαμηλή αυτοεκτίμηση και αμηχανία αλλά επιφέρει και σοβαρά σωματικά προβλήματα. Χαρακτηριστικά οι ασθενείς με υπερτροφία μαστού μπορούν να εκδηλώσουν:

  • Βάρος στο στήθος
  • Μειωμένη έκπτυξη του θώρακα
  • Πόνο στον αυχένα, στους ώμους και στην πλάτη, ενώ σε υπερβολικά μεγάλους μαστούς παρατηρούνται χρόνιοι πονοκέφαλοι
  • Δυσμορφίες στην πλάτη και τον αυχένα
  • Κύρτωση των ώμων
  • Αναπνευστικά προβλήματα
  • Δερματικούς ερεθισμούς

Η μείωση στήθους είναι μια επέμβαση που γίνεται όχι μόνο για αισθητικούς λόγους, αλλά κυρίως για λόγους ανακούφισης των παραπάνω συμπτωμάτων. Ένας άλλος λόγος που καθιστά την επέμβαση αυτή σημαντική είναι επίσης ο καλύτερος έλεγχος του μαστού τόσο ψηλαφητικά, όσο και με απεικονιστικές μεθόδους όπως μαστογραφία, υπέρηχος, κλπ.Η επέμβαση πραγματοποιείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον υπό γενική αναισθησία. Κατά την επέμβαση αφαιρείται ο πλεονάζων μαζικός αδένας, ενώ παράλληλα ανορθώνονται οι πτωτικοί μαστοί επιτυγχάνοντας μικρότερους, ελαφρύτερους και πιο συμμετρικούς μαστούς σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, χαρίζοντας μεγαλύτερη ευεξία, ελευθερία κινήσεων και καλύτερο έλεγχο του στήθους.

Όταν η επέμβαση επιτελείται από έμπειρο και προσεκτικό πλαστικό χειρουργό, οι πιθανότητες να υπάρξει πρόβλημα στη δυνατότητα της γυναίκας να θηλάσει και στην αισθητικότητα της θηλής είναι αμελητέες.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης σμίκρυνσης στήθους, τα τμήματα του αδένα που αφαιρούνται, στέλνονται για παθολογοανατομική εξέταση. Δεν είναι σπάνιες οι φορές που ανακαλύπτονται στα απεσταλμένα δείγματα μαζικού αδένα, ύποπτα μορφώματα. Μετεγχειρητικά η ασθενής μπορεί πολύ πιο εύκολα να ψηλαφίσει το στήθος της και να διαγνώσει πιθανές ανωμαλίες σε πρώιμο στάδιο. Επίσης, η μαστογραφία στις ασθενείς με γιγαντομαστία που υπεβλήθησαν σε σμίκρυνση στήθους, γίνεται πολύ πιο ακριβής, ιδίως για τα τμήματα του μαζικού αδένα που βρίσκονται κοντά στη μασχάλη.

Βάσει διεθνών πρωτοκόλλων, ο Δρ. Αθανασίου και η ομάδα του ABH Medical Group, κατά τον προγραμματισμό οποιασδήποτε χειρουργικής επέμβασης στο στήθος, διενεργούν εκτενή κλινική εκτίμηση και αξιολόγηση σε συνεργασία με τη συνεργαζόμενη εξειδικευμένη μονάδα μαστού.

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

Συχνές Ερωτήσεις

Όχι. Η επέμβαση πραγματοποείται με γενική αναισθησία σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Συνιστάται οι ασθενείς να παραμένουν μια μέρα στο νοσοκομείο για την βέλτιστη ανάρρωση όπου χορηγείται παυσίπονη θεραπεία και ελαχιστοποιείται το αίσθημα του πόνου! Στη συνέχεια στο σπίτι η ασθενής εξακολουθεί να λαμβάνει παυσίπονη αγωγή κι έτσι το μόνο που νιώθει είναι μια ελαφριά αίσθηση βάρους.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά. Μετά το πέρας της επέμβασης τοποθετείαι ένας ειδικός στηθόδεσμος συμπίεσης που η ασθενής θα πρέπει να φοράει για ένα μήνα. Τότε είναι που υποχωρεί και το οίδημα και τα αποτελέσματα είναι εμφανή. 

Οι πιθανές επιπλοκές μετά την επέμβαση μειωτικής στήθους είναι το οίδημα, η φλεγμονή, αιμορραγία και ανομοιορμοφία του αποτελέσματος. Το οίδημα είναι σύνηθες φαινόμενο και φυσιολογικό. Υποχωρεί στο μήνα και δεν δημιουργεί προβλήματα στην ασθενή. Η πιθανότητα φλεγμονής αντιμετωπίζεται με τη χορήγηση αντιβιωτικών. Όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό σε ασφαλές νοσοκομειακό περιβάλλον, τότε ο κίνδυνος των πιθανών επιπλοκών ελαχιστοποιείται. 

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τις οδηγίες

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας
abh testimonials

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.