Μειωτική Στήθους

Πείτε αντίο στο βαρύ στήθος και νιώστε ανάλαφρη με το καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Πείτε αντίο στο βαρύ στήθος και νιώστε ανάλαφρη με το καλύτερο αισθητικά αποτέλεσμα

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες

Η μείωση του μαστού είναι μια επανορθωτική ιατρική διαδικασία που βελτιώνει το σχήμα του στήθους σε αναλογία με το υπόλοιπο σώμα και απαλλάσσει από χρόνιους πόνους στην πλάτη, τον αυχένα και τους ώμους.

Ποιοι είναι οι λόγοι για να επιλέξω μια επέμβαση μείωσης στήθους;

Πέρα από την αποκατάσταση της αισθητικής εικόνας του στήθους, η ανακούφιση των συμπτωμάτων της γιγαντομαστίας είναι ο κυριότερος λόγος που οι γυναίκες καταφεύγουν σε μια επέμβαση μείωσης στήθους.

Η γιγαντομαστία ή υπερτροφία του μαστού μπορεί να εμφανιστεί σε μια γυναίκα κατά την εφηβεία ή ακόμα και να είναι αποτέλεσμα παχυσαρκίας. Συχνά προκαλεί χαμηλή αυτοπεποίθησα και αμηχανία ενώ συνοδεύεται από σοβαρά σωματικά προβλήματα. Χαρακτηριστικά οι γυναίκες με υπερτροφία μαστού μπορούν να εκδηλώσουν:

  • Βάρος στο στήθος
  • Μειωμένη έκπτυξη του θώρακα
  • Πόνο στον αυχένα, στους ώμους και στην πλάτη
  • Χρόνιους πονοκεφάλους (σε περιπτώσεις πολύ μεγάλων μαστών)
  • Δυσμορφίες στην πλάτη και τον αυχένα
  • Κύρτωση των ώμων
  • Αναπνευστικά προβλήματα
  • Δερματικούς ερεθισμούς

Ένας άλλος λόγος που καθιστά την επέμβαση αυτή σημαντική είναι, επίσης, ο καλύτερος έλεγχος του μαστού τόσο δια της ψηλάφησης όσο και με απεικονιστικές μεθόδους, όπως μαστογραφία, υπέρηχος, κ.λπ.

Τι χρειάζεται να γνωρίζω γενικά για την επέμβαση μείωσης στήθους;

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον υπό γενική αναισθησία. Κατά την επέμβαση, αφαιρείται ο πλεονάζων μαζικός αδένας ενώ παράλληλα ανορθώνονται οι πτωτικοί μαστοί. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μικρότερους, ελαφρύτερους και πιο συμμετρικούς μαστούς σε σχέση με το υπόλοιπο σώμα, χαρίζοντας μεγαλύτερη ευεξία, ελευθερία κινήσεων και καλύτερο έλεγχο του στήθους.

Όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από έμπειρο και εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό, οι πιθανότητες να υπάρξει πρόβλημα στη δυνατότητα της γυναίκας να θηλάσει και στην αισθητικότητα της θηλής είναι αμελητέες.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης σμίκρυνσης στήθους, τα τμήματα του αδένα που αφαιρούνται, στέλνονται για παθολογοανατομική εξέταση. Δεν είναι σπάνιες οι φορές που ανακαλύπτονται στα απεσταλμένα δείγματα μαζικού αδένα, ύποπτα μορφώματα. Μετεγχειρητικά η ασθενής μπορεί πολύ πιο εύκολα να ψηλαφίσει το στήθος της και να διαγνώσει πιθανές ανωμαλίες σε πρώιμο στάδιο. Επίσης, η μαστογραφία στις γυναίκες με γιγαντομαστία που υπεβλήθησαν σε σμίκρυνση στήθους, γίνεται πολύ πιο ακριβής, ιδίως για τα τμήματα του μαζικού αδένα που βρίσκονται κοντά στη μασχάλη.

Βάσει διεθνών πρωτοκόλλων, η επιστημονική ομάδα του ABH Medical Group διενεργεί εκτενή κλινική εκτίμηση και αξιολόγηση κατά τον προγραμματισμό οποιασδήποτε χειρουργικής επέμβασης στο στήθος, σε συνεργασία με εξειδικευμένη μονάδα μαστού.

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

FAQs

Όχι. Η επέμβαση μείωσης στήθους πραγματοποιείται με γενική αναισθησία σε νοσοκομειακό περιβάλλον. Μετά την επέμβαση, συνιστάται να παραμείνετε μια μέρα στο νοσοκομείο για τη βέλτιστη ανάρρωσή σας, ώστε να σας χορηγηθεί παυσίπονη θεραπεία και να ελαχιστοποιηθεί η αίσθηση του πόνου. Στη συνέχεια, όταν μεταβείτε στο σπίτι, θα εξακολουθήσετε να λαμβάνετε παυσίπονη αγωγή κι έτσι το μόνο που θα νιώθετε είναι μια ελαφριά αίσθηση βάρους.
Τα αποτελέσματα της μείωσης των μαστών είναι άμεσα ορατά. Μετά το πέρας της επέμβασης, τοποθετείται ένας ειδικός στηθόδεσμος συμπίεσης που θα πρέπει να φοράτε για έναν μήνα. Τότε είναι που υποχωρεί και το οίδημα και τα αποτελέσματα είναι εμφανή.
Το οίδημα είναι σύνηθες φαινόμενο και φυσιολογικό. Υποχωρεί σταδιακά τον πρώτο μήνα και δε δημιουργεί προβλήματα. Η πιθανότητα φλεγμονής αντιμετωπίζεται με τη χορήγηση αντιβιοτικών. Όταν η επέμβαση πραγματοποιείται από έναν έμπειρο πλαστικό χειρουργό σε ασφαλές νοσοκομειακό περιβάλλον, τότε ο κίνδυνος των πιθανών επιπλοκών ελαχιστοποιείται.
Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τις οδηγίες

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας
abh testimonials

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.