Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Θεραπείες Κυτταρίτιδας

Ο Νο1 εχθρός των απανταχού γυναικών. Γνωστή και ως όψη φλοιού πορτοκαλιού, είναι γένους θηλυκού και δεν σχετίζεται πάντα με τα παραπανίσια κιλά – αυτό είναι μύθος. Όπως μύθος είναι και το ότι φεύγει με το αδυνάτισμα.

Το σίγουρο είναι ότι ο τρόπος ζωής συνδέεται άμεσα με την κυτταρίτιδα, που εμφανίζεται στα πιο καίρια σημεία, όπως στους γλουτούς, στους μηρούς, ακόμη και στο εσωτερικό των μπράτσων, στην κοιλιά και στις γάμπες.

Υπολογίζεται ότι η κυτταρίτιδα «χτυπά» οκτώ στις δέκα γυναίκες από την εφηβική, ακόμη, ηλικία. Πρόβλημα κυτταρίτιδας αντιμετωπίζουν ακόμη και οι πολύ αδύνατες γυναίκες και ο λόγος είναι ο εξής.

Η κυτταρίτιδα δεν είναι μια απλή εναπόθεση λίπους. Πρόκειται για μια πραγματική πάθηση. Η εμφάνιση της κυτταρίτιδας περιλαμβάνει διήθηση (φιλτράρισμα) του συνδετικού ιστού με λιπαρές ουσίες και με νερό, που συνοδεύεται από μείωση της ελαστικότητας του δέρματος, οίδημα (πρήξιμο) και εμφάνιση της χαρακτηριστικής ανομοιομορφίας στο δέρμα (φλούδα πορτοκαλιού).

Όσα πρέπει να γνωρίζετε για την κυτταρίτιδα

Η κυτταρίτιδα δεν είναι θέμα βάρους και ούτε θέμα ηλικίας. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται τόσο σε αδύνατες γυναίκες όσο και σε γυναίκες όλων των ηλικιών. Παράγοντες που οδηγούν σε αυτή είναι: η κακή διατροφή,  η έλλειψη άσκησης, λόγοι ορμονικής διαταραχής και εγκυμοσύνη.

H κλίμακα της κυτταρίτιδας μετριέται σε 3 στάδια. Από το στάδιο 1 που πρέπει να πιέσει κάποιος το δέρμα για να δει τα χαρακτηριστικά λακουβάκια, μέχρι και το στάδιο 3 που υπάρχει έντονη όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Ανάλογα την κλίμακα της κυτταρίτιδας υπάρχει κι ένα βέλτιστο πλάνο που μπορούμε να ακολουθήσουμε για την καταπολέμησή της.

Αρχικά τα βασικά βήματα είναι επαρκής κατανάλωση νερού, ισορροπημένη διατροφή και άσκηση!

Αλλά μπορούμε να ενισχύσουμε την προσπάθεια καταπολέμησης με συγκεκριμένες θεραπείες.

Πριν την εφαρμογή οποιασδήποτε θεραπείας είναι σημαντική η σωστή αξιολόγηση της κάθε περίπτωσης. Θα πρέπει να ταυτοποιηθεί το στάδιο της κυτταρίτιδας,  να ληφθεί το ιατρικό ιστορικό για να αποκλειστούν ορμονικές διαταραχές και φαρμακευτική αγωγή οι οποίες μπορεί να εντείνουν το πρόβλημα και στη συνέχεια να διεξαχθεί το πλάνο θεραπείας για να διασφαλιστεί η αποτελεσματικότητα.

Πώς εμφανίζεται η κυτταρίτιδα;

Στο γυναικείο σώμα, τα λιποκύτταρα, που βρίσκονται πιο κοντά στο δέρμα, είναι κλεισμένα σε μακρόστενες λεπτές «θήκες», που σχηματίζονται με τη βοήθεια του συνδετικού ιστού. Στο ανδρικό σώμα, ωστόσο, με τη βοήθεια του συνδετικού ιστού σχηματίζεται ένα ανθεκτικό πλέγμα από διαγώνιες ίνες κολλαγόνου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι, όταν μια γυναίκα δεν τρέφεται σωστά, δεν ασκείται, πίνει, καπνίζει, έχει στρες, τα λιποκύτταρα στον οργανισμό της μεγαλώνουν, «φουσκώνουν», πιέζοντας τις λεπτές «θήκες» του συνδετικού ιστού προς τα πάνω, με αποτέλεσμα να σχηματίζεται στην επιφάνεια του δέρματος η χαρακτηριστική όψη φλοιού πορτοκαλιού. Αντίθετα, στους άνδρες, η δομή του συνδετικού ιστού αντιστέκεται στην πίεση, που ασκούν τα διογκωμένα λιποκύτταρα και το δέρμα τους παραμένει λείο. Για αυτό και σπάνια έχουν κυτταρίτιδα.

Η κυτταρίτιδα σε προχωρημένες καταστάσεις προκαλεί ακόμη και πόνο. Το δέρμα, που πάσχει από κυτταρίτιδα, γίνεται μαλακό ή σκληρό.

Τα αίτια της κυτταρίτιδας

Τα αίτια, που την προκαλούν, είναι κυρίως η κακή αιμάτωση και οι ορμονικές διαταραχές, αλλά και το κάπνισμα, η υπερβολική χρήση οινοπνεύματος, η καθιστική ζωή, οι κακές διατροφικές συνήθειες, το στρες, η κληρονομικότητα, η δυσκοιλιότητα, που αποτελούν, επίσης, παράγοντες, που εντείνουν την εμφάνισή της.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι η κυτταρίτιδα χωρίζεται σε τρία στάδια, που ορίζουν τη σοβαρότητά της.

Η κυτταρίτιδα Α σταδίου, γνωστή και ως «χαλαρή κυτταρίτιδα», χαρακτηρίζεται ως χαμηλού βαθμού και τη βλέπουμε, αφού «τσιμπήσουμε» την περιοχή των μηρών, για παράδειγμα.

Η κυτταρίτιδα Β σταδίου, που ονομάζεται και «οιδηματική», είναι μέτριου βαθμού και εμφανής σε όρθια θέση.

Η κυτταρίτιδα Γ σταδίου, η πιο προχωρημένη, που ονομάζεται «συμπαγής», είναι εκτεταμένη, τα σώμα γίνεται πιο συμπαγές και πονά και γίνεται εμφανής τόσο σε όρθια, όσο και σε ξαπλωτή στάση.

Γυναίκες, που συσσωρεύουν λίπος ευκολότερα στην περιοχή των γοφών, έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν κυτταρίτιδα.

Πώς αντιμετωπίζεται

Η κυτταρίτιδα είναι ένα φαινόμενο πολυσύνθετο και η αντιμετώπισή της απαιτεί συνεχή και συστηματική προσπάθεια, με πρώτη και καλύτερη την αλλαγή στον τρόπο ζωής και διατροφής. Σίγουρα η επάλειψη με αδυνατιστικά προϊόντα βοηθάει, αλλά η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας θέλει υπομονή και ολιστική, πολυμέτωπη αντιμετώπιση.

Όποια, λοιπόν, επιθυμεί να απαλλαγεί από την κυτταρίτιδα, να ξέρει ότι αυτό είναι εφικτό, αλλά και ότι δεν είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να το θυμόμαστε μόνο την άνοιξη, που τα ρούχα γίνονται λίγο πιο αποκαλυπτικά και ετοιμαζόμαστε σιγά -σιγά για το καλοκαίρι και τις εμφανίσεις με μαγιό. Δεν είναι ένα εποχιακό πρόβλημα. Αλλά απαιτεί δράση σε καθημερινή βάση.

Σήμερα ευτυχώς η επιστήμη δίνει πολλές δυνατότητες στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Και ναι, υπάρχει οριστική λύση για αυτή, αρκεί – εκτός από τις θεραπείες, που έχουμε στη διάθεσή μας – να εφαρμόζουμε και ένα ισορροπημένο πλάνο διατροφής και άσκησης.

Κάποιες επιλογές, μεταξύ πολλών, για την καταπολέμηση της κυτταρίτιδας είναι η ενέσιμη λιποδιάλυση, η κρυολιπόλυση με τη μέθοδο Fusion Med Ice Duo, το VASER Smooth, το  COAXMED CRF, το Spherofill – θεραπείες τομές στην επιστήμη για την αντιμετώπιση τέτοιων προβλημάτων, όπως η κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος και η χαλάρωση.

Η κυτταρίτιδα, αυτή η «ανάγλυφη», «καπιτονέ» όψη της επιδερμίδας, μπορεί να απαλύνει αισθητά με τη βοήθεια της επιστήμης. Αρκεί να απευθυνθείτε σε ιατρικά κέντρα υψηλών προδιαγραφών, με άριστα καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό, όπως το Athens Beverly Hills Medical Group.

Θεραπεία Spherofill

  • Κατάλληλη για τύπους κυτταρίτιδας Ι-III
  • Αριθμός συνεδριών που χρειάζονται I-II
  • Διάρκεια αποτελεσμάτων Μόνιμα
  • Τοπική Αναισθησία Απαιτείται

Το κόστος θεραπείας διαμορφώνεται σύμφωνα με την κλινική σας εικόνα και το εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο που βασίζεται στις ανάγκες σας.

Το Spherofill Cell διαθέτει μια χειρολαβή στην οποία συνδέεται μια ειδική μικρο-βελόνα. Αυτή εισάγεται εύκολα και με ακρίβεια, στο επιθυμητό σημείο εφαρμογής και κόβει τόσο επιφανειακά όσο και σε βαθύτερες στοιβάδες με τις ινώσεις. Παράλληλα πραγματοποιείται εκπομπή συγκεκριμένης ραδιοσυχνότητας η οποία αποδυναμώνει τις ίνες κολλαγόνου χωρίς να προκαλεί βλάβη ή θερμική διέγερση.

Tο πρωτόκολλο Spherofillυπόσχεται μοναδικά και εντυπωσιακά αποτελέσματα με μία μόνο εφαρμογή!!Ουσιαστικά επιτυγχάνουμε εξαιρετικά ποστοστά βελτίωσης από 70% για έντονες περιπτώσεις λιποδυστροφίας μέχρι και 90% για πιο ήπιες περιπτώσεις κυτταρίτιδας.

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.