Ρινοπλαστική

Αποκτήστε την ιδανική μύτη, πλήρως εναρμονισμένη με το σχήμα και τις γραμμές του προσώπου σας!​

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες
Teens
Κατάλληλο για εφήβους

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Ρινοπλαστική

Αποκτήστε την ιδανική μύτη, πλήρως εναρμονισμένη με το σχήμα και τις γραμμές του προσώπου σας!​

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες
Teens
Κατάλληλο για εφήβους

Η ρινοπλαστική είναι μία από τις πλέον συχνές επεμβάσεις στην οποία καταφεύγουν άντρες και γυναίκες για να διορθώσουν το σχήμα αλλά και λειτουργικά προβλήματα της μύτης. Αυτό που επιδιώκει ο ειδικός γιατρός με την χειρουργική επέμβαση στη μύτη είναι η επίτευξη αρμονίας στο πρόσωπο.

Το πόσο μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά μία έντονη μύτη που κυριαρχεί σε ένα πρόσωπο είναι κάτι που εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει κανείς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετά προβλήματα και ανασφάλειες στο ίδιο το άτομο, αλλά πολλές φορές και σχόλια από τον περίγυρο που οδηγούν σε όξυνση του προβλήματος και μειωμένη αυτοπεποίθηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ρινοπλαστική είναι μονόδρομος.

Ρινοπλαστική: Η σύγχρονη προσέγγιση

Η σύγχρονη προσέγγιση στην χειρουργική της ρινός είναι το άκρως φυσικό αποτέλεσμα που καθιστά την μύτη «αδιάφορη» και δεν τραβά την προσοχή. Όταν δηλαδή η μύτη βρίσκεται σε αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου και δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η χειρουργική παρέμβαση.

Η ρινοπλαστική έχει περιγραφεί ως «η πιο ενδιαφέρουσα από όλες τις αισθητικές επεμβάσεις» διότι πρόκειται για μία εξαιρετικά μεταβλητή επέμβαση που διαφοροποιείται από ασθενή σε ασθενή, προσφέρει τόσο αισθητική όσο και λειτουργική βελτίωση στη μύτη, αλλά και στη λειτουργία του ρινικού διαφράγματος, ενώ οι προσδοκίες των ασθενών είναι πολύ υψηλές.

Επίσης, είναι μια χειρουργική επέμβαση που απαιτεί λεπτομερή χειρισμό & τεχνική 5 διαφορετικών ιστών. Του δέρματος, του υποδόριου, του χόνδρου, του βλεννογόνου και του οστού. Για αυτό και είναι άκρως σημαντική η εμπειρία και η τεχνογνωσία του πλαστικού χειρουργού.

Η σημασία του κατάλληλου γιατρού στη ρινοπλαστική

Για τους παραπάνω λόγους είναι εξαιρετικής σημασίας η σωστή επιλογή ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού που είναι σε θέση να αναγνωρίσει το πρόβλημα στο σύνολό του και να προβεί στην κατάλληλη εξειδικευμένη χειρουργική παρέμβαση.
Ο Δρ. Αθανασίου έχοντας εκπαιδευτεί στις πλέον σύγχρονες χειρουργικές μεθόδους που αφορούν στην ρινοπλαστική (σύνθετα ρινικά μοσχεύματα, ultrasonic piezo rhinoplasty) μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε την μύτη που ταιριάζει αρμονικά στο πρόσωπό σας!

Ποιοι είναι υποψήφιοι για ρινοπλαστική

Ας δούμε, όμως, ποια είναι τα χαρακτηριστικά ενός υποψηφίου για ρινοπλαστική.

Πρόκειται για γυναίκες και για άνδρες, οι οποίοι εμφανίζουν δυσμορφίες στη μύτη, στα ρουθούνια και στη λειτουργία του ρινικού διαφράγματος, κυρίως λόγω κληρονομικότητας και λόγω τραυματισμών.

Σε αυτές τις περιπτώσεις προκαλεί αίσθημα δυσφορίας, άγχος και στενοχώρια μια μεγάλη γαμψή μύτη, μια μύτη με «καμπούρα», μια μύτη με πλατιά ρουθούνια, μια στραβή μύτη απότοκο κάποιου ατυχήματος ή γενετικής.

Η ρινοπλαστική συνιστάται για την αντιμετώπιση της υπερτροφίας των κάτω ρινικών κογχών. Όταν, δηλαδή, υπάρχει διόγκωση των κάτω ρινικών κογχών και επηρεάζεται η διαδικασία της αναπνοής.

Ρινοπλαστική και διόρθωση ρινικού διαφράγματος

Στην περίπτωση στραβού ρινικού διαφράγματος, επίσης, ο πλαστικός χειρουργός συστήνει τη ρινοπλαστική. Σε πολλές περιπτώσεις η ρινοπλαστική συνδυάζεται με τις νέες τεχνικές βελτίωσης του ρινικού διαφράγματος. Τα προβλήματα του ρινικού διαφράγματος είναι πολλά και επηρεάζουν δυσμενώς την ποιότητα της καθημερινότητας των ασθενών. Νιώθουν ότι έχουν «κοντή» αναπνοή, ροχαλίζουν, κάνουν άπνοιες στον ύπνο, ξυπνούν κουρασμένοι. Η διάγνωση από τον ειδικό γιατρό είναι στραβό ρινικό διάφραγμα ή ρινικό διάφραγμα με σκολίωση και σε αρκετές περιπτώσεις η εγχείριση για την αποκατάσταση και την εύρυθμη λειτουργία του ρινικού διαφράγματος «πάει πακέτο» με τη ρινοπλαστική.

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

Συχνές Ερωτήσεις

Κατευθείαν μετά την αφαίρεση του ειδικού μικρού νάρθηκα ο ασθενής μπορεί να δει κατευθείαν τη διαφορά στο σχήμα και τη μορφολογία της μύτης του. Όσο υποχωρεί το οίδημα αυτό θα καθίσταται και πιο ξεκάθαρο. Στον έναν μήνα ολοκληρώνεται το 60-70% του αποτελέσματος.

Ένας καλά εκπαιδευμένος πλαστικός χειρουργός έχει τη δυνατότητα, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, να διαγνώσει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά προβλήματα σκολίωσης ρινικού διαφράγματος και υπερτροφίας ρινικών κογχών. Ο σκελετός της μύτης, δηλαδή, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως σύνολο ώστε να επιτευχθεί ένα άρτιο αισθητικό αλλά και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Η επέμβαση της ρινοπλαστικής δεν έχει δύσκολη μετεγχειρητική περίοδο και ο πόνος είναι αμελητέος. Η κύρια αίσθηση που περιγράφουν οι ασθενείς άμεσα μετεγχειρητικά είναι αυτή του ήπιου «βάρους». Κατά την επέμβαση τοποθετείται ένα «γυψάκι» που σταθεροποιεί το αποτέλεσμα το οποίο και αφαιρείται μία εβδομάδα μετά το χειρουργείο μαζί με κάποια πολύ λεπτά εξωτερικά ράμματα.

Για το πρώτο 24ωρο θα έχετε κάποιες μικρές γάζες στα ρουθούνια, οπότε η αναπνοή θα γίνεται από το στόμα. Μετά την αφαίρεσή τους σε 24 ώρες και σταδιακά με την βοήθεια ρινικών πλύσεων με φυσιολογικό ορό η αναπνοή αποκαθίσταται στο φυσιολογικό και σε αρκετές περιπτώσεις όπου το προϋπάρχον πρόβλημα ήταν και λειτουργικό οι ασθενείς αναπνέουν σημαντικά καλύτερα. Συνήθως υπάρχουν εκχυμώσεις (μελανιές) γύρω από τα μάτια οι οποίες μετά τις πρώτες δύο εβδομάδες υποχωρούν. Μετεπεμβατικά θα υπάρχει οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή της ρινός, το 60-70% του οποίου υποχωρεί μέσα στον πρώτο μήνα, ενώ το υπόλοιπο υφίεται σταδιακά σε 6 μήνες με ένα χρόνο μετά την επέμβαση.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τις οδηγίες

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους.Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.