Ρινοπλαστική

Αποκτήστε την ιδανική μύτη, πλήρως εναρμονισμένη με το σχήμα και τις γραμμές του προσώπου σας!​

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες
Teens
Κατάλληλο για εφήβους

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Αποκτήστε την ιδανική μύτη, πλήρως εναρμονισμένη με το σχήμα και τις γραμμές του προσώπου σας!​

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες
Teens
Κατάλληλο για εφήβους

Η ρινοπλαστική είναι μία από τις πλέον συχνές επεμβάσεις πλαστικής μύτης στην οποία καταφεύγουν άντρες και γυναίκες για να διορθώσουν το σχήμα αλλά και τα λειτουργικά προβλήματα της μύτης με σκοπό να αποκαταστήσουν την αρμονία στο πρόσωπο τους.

Το πόσο μπορεί να αλλοιώσει τα χαρακτηριστικά μία έντονη μύτη που κυριαρχεί σε ένα πρόσωπο είναι κάτι που εύκολα μπορεί να το διαπιστώσει κανείς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα αρκετά προβλήματα και ανασφάλειες στο ίδιο το άτομο, αλλά πολλές φορές και σχόλια από τον περίγυρο που οδηγούν σε όξυνση του προβλήματος και μειωμένη αυτοπεποίθηση. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ρινοπλαστική είναι μονόδρομος.

Τι προσφέρει η ρινοπλαστική;

Η σύγχρονη προσέγγιση στην χειρουργική της ρινός είναι το άκρως φυσικό αποτέλεσμα που καθιστά την μύτη «αδιάφορη» και δεν τραβά την προσοχή. Όταν δηλαδή η μύτη βρίσκεται σε αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου και δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η χειρουργική παρέμβαση.

Η ρινοπλαστική είναι μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αισθητικές επεμβάσεις, διότι πρόκειται για μία εξαιρετικά μεταβλητή επέμβαση που διαφοροποιείται από ασθενή σε ασθενή. Προσφέρει τόσο αισθητική όσο και λειτουργική βελτίωση στη μύτη και στη λειτουργία του ρινικού διαφράγματος.

Η ρινοπλαστική απαιτεί λεπτομερή χειρισμό και τεχνική 5 διαφορετικών ιστών, που περιλαμβάνουν τους ιστούς του δέρματος, του υποδόριου, του χόνδρου, του βλεννογόνου και του οστού. Για τον λόγο αυτό, η εμπειρία και η τεχνογνωσία του πλαστικού χειρουργού είναι άκρως σημαντική.

Σε ποιους απευθύνεται;

Η πλαστική μύτης απευθύνεται σε γυναίκες και άνδρες που εμφανίζουν δυσμορφίες στη μύτη, στα ρουθούνια και στη λειτουργία του ρινικού διαφράγματος, κυρίως λόγω κληρονομικότητας ή τραυματισμών.

Η ρινοπλαστική συνιστάται, επίσης, για την αντιμετώπιση της υπερτροφίας των κάτω ρινικών κογχών. Όταν, δηλαδή, υπάρχει διόγκωση των κάτω ρινικών κογχών και επηρεάζεται η διαδικασία της αναπνοής.

 

Γιατί να επιλέξω τη ρινοπλαστική σε περιπτώσεις ρινικών δυσμορφιών;

Μία μεγάλη ή και γαμψή μύτη, μία μύτη με «καμπούρα», μία μύτη με πλατιά ρουθούνια, ή μία στραβή μύτη μπορεί να αλλάξει σημαντικά την εικόνα και τη συμμετρία του προσώπου σας συνολικά. Αυτό είναι πιθανόν να σας δημιουργήσει αισθήματα δυσφορίας, στρες ή χαμηλή αυτοπεποίθηση.

 

Είναι η ρινοπλαστική η κατάλληλη επέμβαση για τη διόρθωση του ρινικού διαφράγματος;

Ναι. Σε πολλές περιπτώσεις η πλαστική μύτης συνδυάζεται με τις νέες τεχνικές βελτίωσης του ρινικού διαφράγματος. Τα προβλήματα του ρινικού διαφράγματος πολλές φορές επηρεάζουν δυσμενώς την ποιότητα της καθημερινότητας των ασθενών, οι οποίοι νιώθουν ότι έχουν «κοντή» αναπνοή, ροχαλίζουν, υποφέρουν από υπνική άπνοια, και ξυπνούν κουρασμένοι.

Τις περισσότερες φορές, η διάγνωση από τον ειδικό γιατρό είναι το στραβό ρινικό διάφραγμα ή το ρινικό διάφραγμα με σκολίωση και συχνά, η επέμβαση για την αποκατάσταση και την εύρυθμη λειτουργία του ρινικού διαφράγματος συνδυάζεται με τη ρινοπλαστική.

 

Πότε θεωρείται επιτυχημένη μια ρινοπλαστική επέμβαση;

Μια ρινοπλαστική επέμβαση θεωρείται επιτυχημένη όταν το αποτέλεσμα της είναι μία άκρως φυσική μύτη που δεν τραβά την προσοχή. Όταν, δηλαδή, η μύτη βρίσκεται σε αρμονία με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου και δεν μπορεί να γίνει αντιληπτή η χειρουργική παρέμβαση.

 

Πόσο σημαντικό είναι να επιλέξω τον κατάλληλο γιατρό;

Είναι εξαιρετικής σημασίας η σωστή επιλογή ενός έμπειρου πλαστικού χειρουργού που είναι σε θέση να αναγνωρίσει το πρόβλημα στο σύνολό του και να προβεί στην κατάλληλη εξειδικευμένη χειρουργική παρέμβαση.
Ο Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου έχοντας εκπαιδευτεί στις πλέον σύγχρονες χειρουργικές μεθόδους που αφορούν στη ρινοπλαστική (σύνθετα ρινικά μοσχεύματα, ultrasonic piezo rhinoplasty) μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε τη μύτη που ταιριάζει αρμονικά στο πρόσωπό σας.

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

FAQs

Με την αφαίρεση του ειδικού μικρού νάρθηκα, θα δείτε κατευθείαν τη διαφορά στο σχήμα και τη μορφολογία της μύτης σας.

Όσο υποχωρεί το οίδημα, η εικόνα της αλλαγής θα γίνεται και πιο ξεκάθαρη, ενώ μετά τον πρώτο μήνα από την επέμβαση ολοκληρώνεται το 60-70% του αποτελέσματος.

Ναι. Ένας καλά εκπαιδευμένος πλαστικός χειρουργός έχει τη δυνατότητα κατά τη διάρκεια της επέμβασης, να διαγνώσει και να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά προβλήματα σκολίωσης του ρινικού διαφράγματος και υπερτροφίας των ρινικών κογχών. Ο σκελετός της μύτης, δηλαδή, πρέπει να αντιμετωπίζεται ως σύνολο ώστε να επιτευχθεί ένα άρτιο αισθητικό αλλά και λειτουργικό αποτέλεσμα.

Η επέμβαση της ρινοπλαστικής δεν έχει δύσκολη μετεγχειρητική περίοδο και ο πόνος είναι αμελητέος. Η κύρια αίσθηση που περιγράφουν οι ασθενείς μετεγχειρητικά είναι αυτή του ήπιου «βάρους». Κατά την επέμβαση, τοποθετείται ένα «γυψάκι» που σταθεροποιεί το αποτέλεσμα, το οποίο και αφαιρείται μία εβδομάδα μετά το χειρουργείο μαζί με κάποια πολύ λεπτά εξωτερικά ράμματα.

Το πρώτο 24ωρο, θα έχετε μικρές γάζες στα ρουθούνια, οπότε η αναπνοή θα γίνεται από το στόμα. Μετά την αφαίρεσή τους και σταδιακά με τη βοήθεια ρινικών πλύσεων με φυσιολογικό ορό, η αναπνοή αποκαθίσταται και σε αρκετές περιπτώσεις, όπου το προϋπάρχον πρόβλημα ήταν και λειτουργικό, οι ασθενείς αναπνέουν σημαντικά καλύτερα. Συνήθως, υπάρχουν εκχυμώσεις (μελανιές) γύρω από τα μάτια οι οποίες μετά τις πρώτες δύο εβδομάδες υποχωρούν. Μετεπεμβατικά, υπάρχει οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή της μύτης, το 60-70% του οποίου υποχωρεί μέσα στον πρώτο μήνα, ενώ το υπόλοιπο, σταδιακά σε 6 μήνες με έναν χρόνο, μετά την επέμβαση.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τις οδηγίες

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.