Αυξητική Στήθους

Εξαιρετικά αποτελέσματα με το κύρος και την αξιοπιστία του ABH

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης χωρίς χρέωση
με την ιατρική μας ομάδα

Εξαιρετικά αποτελέσματα με το κύρος και την αξιοπιστία του ABH

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες

Η αυξητική στήθους παραμένει μία από τις κορυφαίες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Η κάθε γυναίκα θέλει το δικό της μέγεθος μαστού και αυτό εξαρτάται από τον τρόπο ζωής της και την ιδιοσυγκρασία της.

Το ιδανικό στήθος ακολουθεί τον κανόνα της αναλογίας «45:55», που θέλει το 45% του όγκου του στήθους να βρίσκεται πάνω από την θηλή και το 55% του όγκου κάτω από την θηλή. Για την επίτευξη αυτής της ιδανικής αναλογίας, εκτός από την χειρουργική τεχνική, η επιλογή του κατάλληλου ενθέματος είναι υψίστης σημασίας.

Πότε να επιλέξω την αυξητική στήθους;

Οι γυναίκες που προχωρούν σε επέμβαση πλαστικής στήθους θέλουν να αλλάξουν την εικόνα του επειδή δεν τις ικανοποιεί. Αυτό συμβαίνει είτε γιατί το στήθος τους έχει χαλαρώσει ή αλλάξει μετά από εγκυμοσύνες, είτε γιατί λόγω κληρονομικότητας δεν έχει το μέγεθος που επιθυμούν.

Η ανάγκη αυτή που δημιουργείται για τη διατήρηση ή την επανάκτηση ενός ωραίου και σφριγηλού στήθους, επιτυγχάνεται με τη χρήση ενθεμάτων, είτε αυτόλογου λίπους, είτε με τον συνδυασμό αυτών.

Τι πρέπει να γνωρίζω σχετικά με τα ενθέματα για την αύξηση μαστού;

Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί δύο είδη ενθεμάτων, τα στρογγυλά και τα ανατομικά (σχήμα σταγόνας ή  “δάκρυ”) ενθέματα. Τα ενθέματα μπορούν να τοποθετηθούν κάτω από τον μαζικό αδένα, κάτω από την απονεύρωση του μείζονος θωρακικού μυός, ή κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ.

Ο ιατρός αποφασίζει στο χειρουργείο τον βέλτιστο τρόπο τοποθέτησης των ενθεμάτων, ανάλογα με τη μορφολογία του θώρακα, του στήθους και βάσει ειδικών μετρήσεων, που γίνονται κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας.

Τα ενθέματα τοποθετούνται είτε με υπομάστιο τομή (όταν, δηλαδή, η τομή γίνεται στην πτυχή κάτω από τον μαστό), είτε με περιθηλαία τομή (όταν, δηλαδή, η τομή γίνεται γύρω από τη θηλαία άλω).

Πώς θα ξέρω ποια ενθέματα είναι κατάλληλα για το στήθος μου;

Κατά τη διάρκεια της ιατρικής σας επίσκεψης στο ABH Medical Group, ο πλαστικός χειρουργός σάς προτείνει, ανάλογα με τη μορφολογία του στήθους σας, τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας, την κατάλληλη τεχνική αυξητικής στήθους και τον ιδανικό τύπο ενθεμάτων, που ταιριάζει στην περίπτωσή σας.

Ποιους κινδύνους ενέχει ένα βαρύ στήθος και πώς θα τους αποφύγω;

Οι κίνδυνοι που ενέχει ένα βαρύ στήθος είναι:

  • Πόνοι στην πλάτη
  • Αυξημένος κίνδυνος θωρακικής κύφωσης
  • Οσφυϊκή λόρδωση και επακόλουθη κακή στάση σώματος

Τα συγκεκριμένα είναι τα συχνότερα προβλήματα που σχετίζονται με το βάρος του στήθους και την πίεση που δέχονται τα οστά, οδηγώντας ακόμα και σε αύξηση της συχνότητας εμφάνισης οστεοπόρωσης. Στο αισθητικό κομμάτι, όσο πιο βαρύ είναι ένα στήθος, τόσο πιο εμφανής γίνεται η πτώση του και η χαλάρωσή του, καθώς με το πέρασμα του χρόνου η ακεραιότητα των ελαστικών ιστών μειώνεται.

Τα ίδια ισχύουν και στις περιπτώσεις αυξητικής στήθους, αφού οι δυνάμεις βαρύτητας που ασκούνται σε ένα στήθος σιλικόνης είναι ανάλογες του βάρους των εμφυτευμάτων. Επιπλέον, επειδή οι ιστοί του μαστού και οι σύνδεσμοί του καταπονούνται, κάποιες φορές παρατηρείται αλλοίωση του σχήματός του ή ακόμα και παραμόρφωση.

Στο ABH Medical Group χρησιμοποιούμε τα ενθέματα νέας τεχνολογίας B-Lite με θεαματικά αποτελέσματα στην αυξητική στήθους. Πρόκειται για ενθέματα που είναι 30% πιο ελαφριά και συμβάλλουν στο να διατηρήσετε το δραστήριο lifestyle σας και να αποκτήσετε την αίσθηση που επιθυμείτε. Διατίθενται σε δύο σχήματα, στρογγυλό και ανατομικό (σταγόνα), ενώ έχουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και εγγύηση εφ’ όρου ζωής.

Ποια είναι η διάρκεια της επέμβασης;

Η συνολική διάρκεια της επέμβασης συνήθως είναι μία ώρα και δεν είναι απαραίτητη η μετεπεμβατική νοσηλεία. Μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας μετά από 2-3 ημέρες, ενώ μετεγχειρητικά δεν θα αισθανθείτε ιδιαίτερο πόνο.

Ποια μέθοδος επέμβασης για την αυξητική στήθους είναι η ασφαλέστερη;

Συνήθως προτιμάται η υπομάστιος προσπέλαση και η τοποθέτηση ενθέματος κάτω από τον θωρακικό μυ (τεχνική dual plane). Η τοποθέτηση των ενθεμάτων γίνεται βάσει των νέων παγκόσμιων οδηγιών σε ό,τι αφορά στη χειρουργική τεχνική (“πλάνο 14 βημάτων” ή 14-point-plan), με στόχο την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας επιπλοκών, που σχετίζονται με την επέμβαση.

Εκτός από την αυξητική στήθους, ποιες άλλες επεμβάσεις ενδέχεται να χρειαστώ;

Στις περιπτώσεις που συνυπάρχει και πτώση των μαστών, συνίσταται η επέμβαση αυξητικής στήθους να γίνεται σε συνδυασμό με ανόρθωση μαστών (μαστοπηξία).

Επίσης, στις περιπτώσεις που έχει προηγηθεί λιποαναρρόφηση, συστήνεται παράλληλα η ενίσχυση των ενθεμάτων με αυτόλογο λίπος (lipofilling) για ακόμη πιο φυσικά αποτελέσματα στην αυξητική στήθους.

Θα χρειαστεί αλλαγή των ενθεμάτων στήθους:

Τα ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούμε στο ABH Medical Group έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής ενώ φέρουν όλες τις πιστοποιήσεις (FDA,CE). Ωστόσο, ενδέχεται η γυναίκα να επιλέξει να τα αλλάξει μετά από κάποια χρόνια, λόγω ηλικίας, εγκυμοσύνης, κ.λπ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα ενθέματα δεν χρειάζονται αλλαγή.

Πότε θα δω αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα της πλαστικής στήθους είναι αμέσως ορατά. Για τις πρώτες εβδομάδες, υπάρχει ένα μικρό οίδημα το οποίο και υποχωρεί σταδιακά και το στήθος παίρνει την τελική του μορφή.

Ποιες θεωρούνται κατάλληλες υποψήφιες για τη σύνθετη αυξητική στήθους;

Η επέμβαση αυτή ενδείκνυται για όσες γυναίκες έχουν πολύ λεπτό δέρμα ή είναι πολύ αδύνατες. Ο λόγος είναι ότι με την τοποθέτηση του λίπους δε γίνονται αντιληπτά τα όρια του ενθέματος. Επίσης, η συγκεκριμένη επέμβαση είναι ιδανική για όσες γυναίκες θέλουν να συνδυάσουν τα αποτελέσματα της λιποαναρρόφησης με την αύξηση στήθους.

Μπορώ να θηλάσω αν έχω υποβληθεί σε πλαστική στήθους;

Τα προθέματα σιλικόνης δεν εμποδίζουν το θηλασμό. Αυτό που συστήνεται σε μία γυναίκα που έχει κάνει επέμβαση αυξητικής στήθους, είναι κατά τη διάρκεια του θηλασμού αλλά και της εγκυμοσύνης να φοράει ένα καλό σουτιέν που θα υποστηρίζει σωστά τους μαστούς.

Κλείστε το ραντεβού σας δωρεάν
Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας χωρίς χρέωση

FAQs

Τα ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούμε στο ABH Medical Group έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής ενώ φέρουν όλες τις πιστοποιήσεις (FDA,CE). Ωστόσο, ενδέχεται η γυναίκα να επιλέξει να τα αλλάξει μετά από κάποια χρόνια, λόγω ηλικίας, εγκυμοσύνης κτλ. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ενθέματα δεν χρειάζονται αλλαγή.

Τα αποτελέσματα είναι αμέσως ορατά. Για τις πρώτες εβδομάδες υπάρχει ένα μικρό οίδημα το οποίο και υποχωρεί σταδιακά και το στήθος παίρνει την τελική του μορφή.

Η επέμβαση αυτή ενδείκνυται για όσες έχουν πολύ λεπτό δέρμα ή είναι πολύ αδύνατες. Ο λόγος είναι ότι με την τοποθέτηση του λίπους δε γίνονται αντιληπτά τα όρια του ενθέματος.

Επίσης είναι ιδανική επέμβαση για όσες θέλουν να συνδυάσουν τα αποτελέσματα μιας λιποαναρρόφησης μαζί με την αυξητική.

Τα προθέματα σιλικόνης δεν εμποδίζουν το θηλασμό. Αυτό που συστήνεται σε μία γυναίκα που έχει κάνει επέμβαση αυξητικής στήθους, είναι κατά τη διάρκεια του θηλασμού αλλά και της εγκυμοσύνης να φοράει ένα καλό σουτιέν που θα υποστηρίζει τους μαστούς σωστά.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τις οδηγίες

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας
abh testimonials

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.