Αυξητική Στήθους

Αισθανθείτε όμορφα με την εικόνα του στήθους σας

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης χωρίς χρέωση
με την ιατρική μας ομάδα

Αυξητική Στήθους

Αισθανθείτε όμορφα με την εικόνα του στήθους σας

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες

Η αυξητική στήθους παραμένει μια από τις κορυφαίες επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής τόσο στην Ελλάδα όσο και παγκοσμίως. Η κάθε γυναίκα θέλει το δικό της μέγεθος μαστού και αυτό εξαρτάται από τον τρόπο ζωής της και την ιδιοσυγκρασία της.

Το πιο σημαντικό βήμα πριν από την επέμβαση αυξητικής στήθους είναι η επιλογή του μεγέθους του ενθέματος. Διότι οι γυναίκες, που θέλουν αύξηση μαστού, θέλουν να αλλάξουν την εικόνα του, επειδή δεν τις ικανοποιεί. Είτε γιατί το στήθος μετά από εγκυμοσύνες έχει χαλαρώσει ή αλλάξει, είτε διότι λόγω κληρονομικότητας δεν έχει το μέγεθος που επιθυμεί.

Η ανάγκη αυτή, που δημιουργείται για την διατήρηση ή την επανάκτηση ενός ωραίου και σφριγηλού στήθους, επιτυγχάνεται με την χρήση ενθεμάτων, είτε αυτόλογου λίπους, είτε με τον συνδυασμό αυτών.

Το ιδανικό στήθος ακολουθεί τον κανόνα της αναλογίας «45:55», που θέλει το 45% του όγκου του στήθους να βρίσκεται πάνω από την θηλή και το 55% του όγκου κάτω από την θηλή. Για την επίτευξη αυτής της ιδανικής αναλογίας, εκτός από την χειρουργική τεχνική, η επιλογή του κατάλληλου ενθέματος είναι υψίστης σημασίας

Ενθέματα για την αύξηση μαστού

Ο πλαστικός χειρουργός χρησιμοποιεί δύο είδη ενθεμάτων, τα στρογγυλά ενθέματα και τα ανατομικά (σχήμα σταγόνας, δάκρυ). Τα ενθέματα μπορούν να τοποθετηθούν είτε κάτω από το μαζικό αδένα, είτε κάτω από την απονεύρωση του μείζονος θωρακικού μυός, είτε κάτω από τον μείζονα θωρακικό μυ.

Ο γιατρός αποφασίζει στο χειρουργείο τον βέλτιστο τρόπο τοποθέτησης των ενθεμάτων, ανάλογα με τη μορφολογία του θώρακα, του στήθους και βάσει ειδικών μετρήσεων, που γίνονται κατά την διάρκεια της επίσκεψής σας. Τοποθετούνται είτε με υπομάστιο τομή (όταν, δηλαδή, η τομή γίνεται στην πτυχή κάτω από τον μαστό) είτε με περιθηλαία τομή (όταν, δηλαδή, η τομή γίνεται γύρω από την θηλαία άλω).

Εξατομικευμένη αντιμετώπιση στην αυξητική στήθους

Κατά τη διάρκεια της ιατρικής σας επίσκεψης στο ABH Medical Group, ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου θα σας προτείνει, ανάλογα με τη μορφολογία του στήθους σας, τις ανάγκες και τις προσδοκίες σας, την κατάλληλη τεχνική αυξητικής στήθους και τον ιδανικό τύπο ενθεμάτων, που ταιριάζει στην περίπτωσή σας.

Η συνολική διάρκεια της επέμβασης συνήθως είναι μία ώρα και δεν είναι απαραίτητη η μετεπεμβατική νοσηλεία. Η ασθενής μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές της μετά από 2-3 ημέρες, ενώ μετεγχειρητικά δεν έχει ιδιαίτερο πόνο.

Συνήθως προτιμάται η υπομάστιος προσπέλαση και η τοποθέτηση ενθέματος κάτω από τον θωρακικό μυ (τεχνική dual plane). Η τοποθέτηση των ενθεμάτων γίνεται βάσει των νέων παγκόσμιων οδηγιών σε ό,τι αφορά στην χειρουργική τεχνική (“πλάνο 14 βημάτων” ή 14-point-plan), με στόχο την ελαχιστοποίηση της πιθανότητας επιπλοκών, που σχετίζονται με την επέμβαση.

Ποιες αφορά η αύξηση του μεγέθους του μαστού

Η αυξητική στήθους αφορά δυνητικά σε όλες τις γυναίκες, που θέλουν να αλλάξουν το στήθος τους, για να αισθανθούν καλύτερα ψυχολογικά και το αποτέλεσμα να τους χαρίσει εξτρά πόνους αυτοπεποίθησης.

Αποκλειστικά νέας τεχνολογίας ενθέματα για αυξητική στήθους

Πόνοι στην πλάτη, αυξημένος κίνδυνος θωρακικής κύφωσης, οσφυϊκή λόρδωση και επακόλουθη κακή στάση σώματος είναι τα συχνότερα προβλήματα που σχετίζονται με το βάρος του στήθους και την πίεση που δέχονται τα οστά, οδηγώντας ακόμα και σε αύξηση της συχνότητας εμφάνισης οστεοπόρωσης. Στο αισθητικό κομμάτι, όσο πιο βαρύ είναι ένα στήθος, τόσο πιο εμφανής γίνεται η πτώση του και η χαλάρωσή του, καθώς με το πέρασμα του χρόνου η ακεραιότητα των ελαστικών ιστών μειώνεται.

Τα ίδια ισχύουν και στις περιπτώσεις αυξητικής στήθους, αφού οι δυνάμεις βαρύτητας που ασκούνται σε ένα στήθος σιλικόνης είναι ανάλογες του βάρους των εμφυτευμάτων. Επιπλέον, επειδή οι ιστοί του μαστού και οι σύνδεσμοί του καταπονούνται, κάποιες φορές παρατηρούμε αλλοίωση του σχήματός του ή ακόμα και παραμόρφωση.

Στο Athens Beverly Hills χρησιμοποιούμε τα πρωτοποριακά αυτά ενθέματα με θεαματικά αποτελέσματα στην αυξητική στήθους. Αποκτήστε την εικόνα αλλά και την αίσθηση που επιθυμείτε και διατηρήστε το δραστήριο lifestyle σας με 30% πιο ελαφρά ενθέματα.

Τα ενθέματα B-Lite διατίθενται τόσο σε στρογγυλό όσο και σε ανατομικό σχήμα (σταγόνα), ενώ έχουν όλες τις απαραίτητες πιστοποιήσεις και εγγύηση εφ’ όρου ζωής. Σε περιπτώσεις όπου συνυπάρχει και πτώση των μαστών, συνιστάται η επέμβαση να γίνεται σε συνδυασμό με ανόρθωση μαστών (μαστοπηξία).
Επίσης σε περιπτώσεις όπου έχει γίνει λιποαναρρόφηση παράλληλα συστήνεται η ενίσχυση των ενθεμάτων με αυτόλογο λίπος (lipofilling) για ακόμη πιο φυσικά αποτελέσματα στην αυξητική στήθους.

Σύνθετη Αυξητική Στήθους

Η Σύνθετη Αυξητική Στήθους αποτελεί μια καινούρια μέθοδο, που αλλάζει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά στις επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής αυτού του είδους, λόγω του ότι συνδυάζει ενθέματα σιλικόνης και μόσχευμα λίπους.

Μέχρι τώρα η κλασική αυξητική μαστού γινόταν με ενθέματα (στρογγυλά ή ανατομικά) για την επίτευξη του επιθυμητού όγκου και ήταν αρκετά δημοφιλής στις γυναίκες ανά τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια η διαδικασία γίνεται και με τη χρήση αυτόλογου λίπους (από το ίδιο το σώμα της γυναίκας), αν και εφόσον υπάρχει επαρκής ποσότητα γι’ αυτόν τον σκοπό.

Οι νέες εξελίξεις στην πλαστική χειρουργική άνοιξαν τον δρόμο για τη Σύνθετη Αυξητική, που αξιοποιεί τις δυνατότητες και των δύο παραπάνω τεχνικών (ενθέματα σιλικόνης και χρήση αυτόλογου λίπους).

Τα πλεονεκτήματα της μεθόδου

Ειδικότερα η συγκεκριμένη αυξητική στήθους συνδυάζει τα εξής πλεονεκτήματα: προβολή των εμφυτευμάτων στήθους και φυσική αίσθηση, χάρη στο υπερκείμενο λίπος. Έτσι το αποτέλεσμα είναι άρτιο από κάθε άποψη (σχήμα και υφή). Το λίπος λαμβάνεται από σημεία του σώματος, όπου υπάρχει περίσσεια, με ειδική τεχνική λιποαναρρόφησης. Οι περιοχές, από τις όποιες μπορούμε να το πάρουμε για το χειρουργείο, είναι η κοιλιά, οι μηροί και οι γλουτοί. Ακολουθεί ενδελεχής επεξεργασία και φυγοκέντριση, ώστε να αποβληθούν όλα τα αιμοφόρα και υγρά λιπαρά στοιχεία του. Το καθαρό, πια, στερεό λίπος χρησιμοποιείται ως μόσχευμα και τοποθετείται γύρω από το ένθεμα σιλικόνης ή και πάνω σε αυτό. Το μεταμοσχευμένο λίπος δίνει όγκο και στον υποδόριο χώρο του μαστού.

Το «μυστικό» τα ενθέματα σιλικόνης

Με την εφαρμογή των ενθεμάτων σιλικόνης δημιουργείται διάταση του δέρματος στο στήθος. Έτσι το λίπος επανατοποθετείται με μεγαλύτερη ευκολία εξασφαλίζοντας άψογο αποτέλεσμα. Με την εμφύτευσή του πάνω και γύρω από τα ενθέματα σιλικόνης δεν γίνονται ορατά τα όρια των ενθεμάτων σε εξαιρετικά λεπτό δέρμα ή πολύ αδύνατα σώματα.
Την ποσότητα λίπους την καθορίζει ο πλαστικός χειρουργός, ώστε να γίνει γρήγορα η ενσωμάτωσή του (αιμάτωσή του). Όταν η ποσότητα είναι σωστή, ο υπερκείμενος όγκος βρίσκεται σε αρμονία με τα εμφυτεύματα και το αποτέλεσμα είναι τέλειο.

Focus στην ασφάλεια

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η αυξητική στήθους θεωρείται, κατά κάποιον τρόπο, επέμβαση ρουτίνας. Ωστόσο ακόμη και σε μια τόσο δημοφιλή επέμβαση πλαστικής χειρουργικής – ή, μάλλον, πολύ περισσότερο σε μια τέτοιου είδους επέμβαση – το αποτέλεσμα, η αποφυγή τυχόν επιπλοκών και η ασφάλεια της ασθενούς είναι το Α και το Ω. Όλα αυτά, δε, εξαρτώνται σε πολύ μεγάλο βαθμό από την εκπαίδευση που έχει ο πλαστικός χειρουργός, ο οποίος θα είναι πολύ καλά ενημερωμένος και εξειδικευμένος, προκειμένου να επιφέρει ένα ασφαλές και άρτιο αισθητικά αποτέλεσμα.

Η νέα τεχνική

Με τη Σύνθετη Αυξητική Στήθους παρέχεται διπλό όφελος σε κάθε ασθενή κατά την επέμβαση για την αύξηση του μεγέθους του μαστού. Και αυτό της αυξητικής στήθους και εκείνο της λιποαναρρόφησης.
H χρήση της νέας τεχνικής είναι αρκετά διαδεδομένη τα τελευταία χρόνια στην Αμερική και στην Ευρώπη, ενώ ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου την εφαρμόζει και στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία, ώστε να επιφέρει ένα συμμετρικό, ωραίο τελικό αποτέλεσμα.

ABH|Αυξητική Στήθους
ABH|Αυξητική Στήθους
ABH|Αυξητική Στήθους
Κλείστε το ραντεβού σας δωρεάν
Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας χωρίς χρέωση

Συχνές Ερωτήσεις

Τα ενθέματα σιλικόνης που χρησιμοποιούμε στο ABH Medical Group έχουν πολύ μεγάλη διάρκεια ζωής ενώ φέρουν όλες τις πιστοποιήσεις (FDA,CE). Ωστόσο, ενδέχεται η γυναίκα να επιλέξει να τα αλλάξει μετά από κάποια χρόνια, λόγω ηλικίας, εγκυμοσύνης κτλ. Στις περισσότερες περιπτώσεις τα ενθέματα δεν χρειάζονται αλλαγή.

Τα αποτελέσματα είναι αμέσως ορατά. Για τις πρώτες εβδομάδες υπάρχει ένα μικρό οίδημα το οποίο και υποχωρεί σταδιακά και το στήθος παίρνει την τελική του μορφή.

Η επέμβαση αυτή ενδείκνυται για όσες έχουν πολύ λεπτό δέρμα ή είναι πολύ αδύνατες. Ο λόγος είναι ότι με την τοποθέτηση του λίπους δε γίνονται αντιληπτά τα όρια του ενθέματος.

Επίσης είναι ιδανική επέμβαση για όσες θέλουν να συνδυάσουν τα αποτελέσματα μιας λιποαναρρόφησης μαζί με την αυξητική.

Τα προθέματα σιλικόνης δεν εμποδίζουν το θηλασμό. Αυτό που συστήνεται σε μία γυναίκα που έχει κάνει επέμβαση αυξητικής στήθους, είναι κατά τη διάρκεια του θηλασμού αλλά και της εγκυμοσύνης να φοράει ένα καλό σουτιέν που θα υποστηρίζει τους μαστούς σωστά.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τις οδηγίες

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους.Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας
abh testimonials

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.