Θεραπεία Βοτουλινικής Τοξίνης

Πείτε αντίο στις ρυτίδες έκφρασης με τη βοήθεια της βοτουλινικής τοξίνης!

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Θεραπεία Βοτουλινικής Τοξίνης

Πείτε αντίο στις ρυτίδες έκφρασης με τη βοήθεια της βοτουλινικής τοξίνης!

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Αμείλικτος ο χρόνος που περνά και αφήνει τα σημάδια του στο δέρμα, που σταδιακά αρχίζει να εμφανίζει λεπτές γραμμές, τις γνωστές ρυτίδες. Οι ρυτίδες αρχικά αποτυπώνουν, κυρίως, τις έντονες εκφράσεις μας και, όσο μεγαλώνουμε, βαθαίνουν και γίνονται πιο έντονες.

 

Ειδικότερα οι ρυτίδες εμφανίζονται στην επιδερμίδα μας σχεδόν από τα 20 μας χρόνια και πληθαίνουν με το πέρασμα των ετών. Οι ρυτίδες διακρίνονται σε δυναμικές και σε στατικές. Δυναμικές ρυτίδες είναι αυτές, που σχηματίζονται από τις κινήσεις του προσώπου, για αυτό και είναι πιο γνωστές ως «ρυτίδες έκφρασης». Στατικές καλούμε τις ρυτίδες, που σχηματίζονται με το πέρασμα του χρόνου και είναι εμφανές ακόμα και όταν παραμένουμε ανέκφραστοι.

Στην αρχή διαγράφονται αχνά σε συγκεκριμένα σημεία της επιδερμίδας του προσώπου – στις εξωτερικές γωνίες των ματιών (σημείο γνωστό και ως «πόδι της χήνας»), γύρω από το στόμα και ανάμεσα στα φρύδια (μεσόφρυο) – και είναι η πιο σαφής ένδειξη πως κάτι αλλάζει στο δέρμα μας. Εν τω μεταξύ, η επιβράδυνση του κυτταρικού μεταβολισμού και η φθίνουσα παραγωγή ινών κολλαγόνου και ελαστίνης, αλλά και η μείωση του λιπώδους ιστού που αποδιοργανώνει το δίκτυο στήριξης της επιδερμίδας, είναι η αιτία για την απώλεια του όγκου που δημιουργούνται κάτω από το δέρμα, κάτω από την επιφάνεια και σχηματίζονται οι ρυτίδες.

Γιατί, κάποιοι έχουν περισσότερες και κάποιοι λιγότερες ρυτίδες; Για ποιους λόγους εμφανίζονται στο δέρμα;

Σημαντικοί παράγοντες, που συμβάλλουν στην εμφάνιση των ρυτίδων, είναι η κληρονομικότητα, η έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία και σε ρυπογόνο ατμόσφαιρα, καθώς και το κάπνισμα. Επιπλέον ενοχοποιούνται το στρες, αλλά και η έλλειψη ύπνου.

Κι αν εκείνες επιμένουν να υπάρχουν, εμείς τις αντιμετωπίζουμε με τη βοήθεια της σύγχρονης βιομηχανίας της ομορφιάς, που έχει πολλά να προσφέρει προς αυτή την κατεύθυνση, τη λείανση των ρυτίδων, δηλαδή.

Η καθημερινή ενυδάτωση μπορεί να καθυστερήσει τις ρυτίδες. Ένας από τους λόγους, που επιβραδύνονται οι κυτταρικές λειτουργίες του δέρματος, οδηγώντας στην πρόωρη εμφάνιση ρυτίδων, είναι η απώλεια νερού. Για την ενυδάτωση του δέρματος χρειάζεται τα κύτταρα να έχουν αποθέματα νερού και, ταυτόχρονα, η κεράτινη στιβάδα να είναι συμπαγής, ώστε να συγκρατεί την υγρασία. Όμως η καθημερινή έκθεση σε «εχθρικούς» παράγοντες «στεγνώνει» τον οργανισμό. Τα αποθέματα νερού εξαντλούνται και τότε εμφανίζονται λεπτές γραμμές, στις οποίες, αν δεν επέμβουμε έγκαιρα, θα εξελιχθούν σε ρυτίδες. Με συστηματική ενυδάτωση μπορούμε να αναπληρώσουμε τις απώλειες, διασφαλίζοντας την ισορροπία στα επίπεδα υγρασίας κι έτσι να παρατείνουμε τη φρεσκάδα τη φρέσκια μας όψη.

Η βοτουλινική τοξίνη είναι σύμμαχος των επιστημόνων στη λείανση των ρυτίδων. Ανήκει στην κατηγορία των νευροτοξινών, οι οποίες έχουν δύο βασικές δράσεις. Επιδρούν στις συγκεντρώσεις των ιόντων στην κυτταρική μεμβράνη, εμποδίζοντας, έτσι, τον έλεγχο των νευρώνων, ενώ παρεμβάλλονται μεταξύ των συνάψεων, εμποδίζοντας, έτσι, την επικοινωνία των νευρώνων.

Τα τελευταία χρόνια αποτελεί την πλέον δημοφιλή θεραπεία για άνδρες και γυναίκες, που θέλουν να απαλλαγούν από τις ρυτίδες και τα σημάδια που αφήνει ο χρόνος με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Που εφαρμόζεται;

Είναι εντελώς ανώδυνη θεραπεία και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά:

  • Ρυτίδες Μετώπου (ρυτίδες άρνησης)
  • Ρυτίδες Μεσόφρυου (ρυτίδες θυμού)
  • Ρυτίδες Ματιών (πόδι χήνας)
  • Ρυτίδες Μύτης (bunny lines)
  • Ρυτίδες Χειλιών (marionette lines)
  • Ρυτίδες Λαιμού (Nefertite)

Με την εφαρμογή της, προκαλεί χαλάρωση στους μιμικούς μύες του προσώπου, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τις εκφράσεις του προσώπου, δημιουργώντας επιλεκτική αδρανοποίησή τους και περιορισμό της κινητικότητάς τους.
Η εφαρμογή γίνεται τοπικά με πολύ ψιλές ενέσεις στις περιοχές που θέλουμε να προκαλέσουμε χαλάρωση.

Συχνές Ερωτήσεις

Τα αποτελέσματα διαρκούν από 3-6 μήνες ανάλογα το άτομο και τις μονάδες τοξίνης που έχουν εφαρμοστεί.

Η εφαρμογή τοξίνης δεν έχει κάποιο αντίδοτο. Που σημαίνει ότι ο ασθενής θα πρέπει να περάσει η δράση της. Για αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό να επιλέγεται με προσοχή ο γιατρός που θα κάνει την εφαρμογή.

Όχι δεν είναι επώδυνη η θεραπεία καθώς εφαρμόζεται αναισθητική κρέμα πριν την εφαρμογή.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τον κατάλογο υπηρεσιών

ΒΡΙΣΚΕΣΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους.

Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας
Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.