Ανισομαστία

Αισθανθείτε όμορφα με την εικόνα του στήθους σας

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Αισθανθείτε όμορφα με την εικόνα του στήθους σας

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες

Η ανισομαστία προκύπτει από ασυμμετρία στο μέγεθος, στο σχήμα, ή και στη θέση των δύο μαστών. Για την αποκατάστασή της υπάρχει μια γκάμα διαφορετικών λύσεων που περιλαμβάνει αύξηση, μείωση ή και ανόρθωση των μαστών. Ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός αξιολογεί τον βαθμό και την αιτία της ασυμμετρίας και στην συνέχεια προτείνει στον ασθενή την καταλληλότερη επιλογή θεραπείας.

Τι είναι η ανισομαστία;

Με τον όρο ανισομαστία εννοούμε την ασυμμετρία στο μέγεθος, στο σχήμα, και στη θέση των δύο μαστών. Η ανισομαστία μπορεί να είναι ελάχιστη και να περνάει τελείως απαρατήρητη (άλλωστε ποτέ δεν υπάρχει η απόλυτη συμμετρία), ή να φτάνει σε πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ των μαστών, συχνά με ψυχολογικές επιπτώσεις στη γυναίκα.

Πόσο συχνή είναι η ανισομαστία και πού οφείλεται;

Υπολογίζεται ότι περισσότερο από τον μισό γυναικείο πληθυσμό εμφανίζει μορφολογικές διαφορές των μαστών χωρίς όμως σημαντικό αισθητικό αντίκτυπο. Οι αιτίες του φαινομένου μπορεί να είναι συγγενείς ή επίκτητες.

Τι είναι το σύνδρομο Poland και πώς σχετίζεται με την ανισομαστία;

Το σύνδρομο Poland είναι μια συγγενής διαμαρτία (δηλαδή μία δυσπλασία κατά τη διάπλαση του εμβρύου) κατά την οποία ο μείζων θωρακικός μυς και ο σύστοιχος μαστός είναι ατροφικοί ενώ υπάρχει πιθανότητα ατελούς ανάπτυξης του χεριού ή κάποιων δακτύλων.

Για τη διόρθωσή του απαιτείται η χρήση του πλατέως ραχιαίου μυός ως περιστροφικού κρημνού για να υποκαταστήσουμε τον μείζονα θωρακικό μυ και να αποκαταστήσουμε το πρόσθιο τοίχωμα της μασχάλης, καθώς και η χρήση ενθέματος σιλικόνης ώστε να δώσουμε στον μαστό τον όγκο που του λείπει.

Σε ποιες περιπτώσεις η ανισομαστία χρειάζεται επέμβαση;

Σε όλες τις γυναίκες υπάρχει πάντοτε μία ασυμμετρία στους δύο μαστούς. Όταν όμως ξεπερνά κάποιο όριο, μπορεί να γίνει αντιληπτή ως αντιαισθητική και ότι χρήζει διόρθωσης.

Τι περιλαμβάνει το πλάνο θεραπείας;

Το ενδεδειγμένο πλάνο θεραπείας προκύπτει από τη λεπτομερή αξιολόγηση των δύο μαστών, του θώρακα και της ηλικίας. Άλλοτε μεγαλώνουμε με ένα ένθεμα τον μικρό μαστό, άλλοτε μικραίνουμε τον μεγάλο. Πολλές φορές, χρειάζονται και τα δύο, δηλαδή ταυτόχρονη σμίκρυνση ή ανόρθωση του ενός και αύξηση ή και ανόρθωση του άλλου.

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

FAQs

Ανάλογα με τη μέθοδο αποκατάστασης που θα επιλέξει ο πλαστικός χειρουργός, η αποκατάσταση της ανισομαστίας μπορεί να γίνει με μείωση του μεγαλύτερου μαστού, ή με αυξητική του μικρότερου. Σε πολλές περιπτώσεις, για να επιτευχθεί μεγαλύτερη συμμετρία μπορεί να συνδυαστούν και οι δύο τεχνικές.
Μετά την επέμβαση, τοποθετείται αθλητικός στηθόδεσμος. Η πρώτη αλλαγή γίνεται την 1η ημέρα μετά την επέμβαση οπότε και ελέγχεται η επίδεση και μπορείτε να κάνετε μπάνιο. Ένα ήπιο μασάζ μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του οιδήματος και αποσυμφόρηση της περιοχής. Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα ενώ κατά τον πρώτο μήνα συνιστάται η αποφυγή έντονης κίνησης των χεριών και της γυμναστικής.
Τα προθέματα σιλικόνης δεν εμποδίζουν τον θηλασμό. Αυτό που συστήνεται σε μία γυναίκα που έχει κάνει επέμβαση αυξητικής στήθους, είναι κατά τη διάρκεια του θηλασμού αλλά και της εγκυμοσύνης να φοράει ένα καλό σουτιέν που θα υποστηρίζει σωστά τους μαστούς.
Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τις οδηγίες

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας
abh testimonials

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.