Γυναικομαστία

Απαλλαγείτε από τη Γυναικομαστία Άμεσα & Οριστικά!

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
M
Κατάλληλο για άντρες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Γυναικομαστία

Απαλλαγείτε από τη Γυναικομαστία Άμεσα & Οριστικά!

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
M
Κατάλληλο για άντρες

Ο όρος «γυναικομαστία» έχει επικρατήσει διεθνώς για να περιγράψει το φαινόμενο της αύξησης του μαζικού αδένα η οποία μπορεί να οφείλεται στην αύξηση του λίπους. Με πιο απλά λόγια την εικόνα του μεγάλου ανδρικού στήθους.

Ενώ στις γυναίκες ο μαζικός αδένας που βρίσκεται πίσω από τη θηλή, είναι γενετικά προγραμματισμένος και φυσιολογικό να μεγαλώνει, στους άνδρες φυσιολογικά παραμένει μικρός σε μέγεθος και δεν αναπτύσσεται. Η συσσώρευση λίπους και η υπερτροφία του μαζικού αδένα μας προσδίδει την όψη γυναικομαστίας στους άνδρες δημιουργώντας τους αρκετά ψυχολογικά προβλήματα από μπλούζες και πουκάμισα που τονίζουν το πρόβλημα. Αρκετοί ασθενείς αναφέρουν ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης λόγω αυτού.

Αιτίες εμφάνισης Γυναικομαστίας

Το φαινόμενο της γυναικομαστίας, συνήθως εμφανίζεται στην εφηβική ή ενήλικη ζωή του άνδρα και μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων. Προκειμένου να γίνει διάγνωση της γυναικομαστίας στον έφηβο θα πρέπει να υπάρχει για τουλάχιστον 2 χρόνια.

Ορμονική διαταραχή

Το πιο σύνηθες φαινόμενο είναι τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων ή και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης που προκαλούν την όψη του διογκωμένου ανδρικού στήθους.

Χρήση ουσιών

Τον τελευταίο καιρό ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά γυναικομαστίας που οφείλονται σε χρήση αναβολικών. Η εκτεταμένη χρήση αναβολικών από αρκετούς άνδρες που θέλουν γραμμωμένο κορμί δημιουργεί αυτό το φαινόμενο. Επίσης η επαυξημένη κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία υπερτροφικών μαστών.

Σύνδρομο Κlinefelter

Σε ορισμένες περιπτώσεις το φαινόμενο της γυναικομαστίας οφείλεται στο σύνδρομο Klinefelter. Μια γενετική χρωμοσωμική διαταραχή, που παρατηρείται αποκλειστικά στα αγόρια λόγω της ύπαρξης ενός επιπλέον χρωμοσώματος -χ-. Τα κύρια συμπτώματα αυτού του φαινομένου είναι η καθυστερημένη ή η ανεπαρκής ανάπτυξη των όρχεων, η υπογονιμότητα και η εμφάνιση γυναικομαστίας. Το σύνδρομο Klinefelter είναι από τα πιο συχνά εμφανιζόμενα καθώς εκδηλώνεται σε ρυθμούς 1:500- 1:000! Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιείται ενδελεχής έλεγχος πιθανών παθολογικών αιτίων όταν εντοπίζεται η γυναικομαστία σε νεαρούς άνδρες!

Λιπομαστία

Πολύ συχνό φαινόμενο μετά από αύξηση του σωματικού βάρους ή ακόμα και απότομη απώλεια κιλών.

Ιδιοπαθής γυναικομαστία

Ουσιαστικά είναι η γυναικομαστία για την οποία δεν μπορεί να εντοπιστεί κάποιο από τα παραπάνω αίτια!

Απαλλαγείτε από τη Γυναικομαστία Άμεσα & Ανώδυνα!

Η αντιμετώπισης της γυναικομαστίας και η διόρθωσή της γίνεται χειρουργικά. Ανάλογα με το ποσοστό λίπους ή μαζικού αδένα στο στήθος, ο πλαστικός χειρουργός θα σας προτείνει τη βέλτιστη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Μπορεί να αντιμετωπιστεί είτε με λιποαναρρόφηση (Vaser® λιποαναρρόφηση) είτε μέσω αφαίρεσης του μαζικού αδένα και της περίσσειας του δέρματος.

Κατά την επέμβαση ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μια ημικυκλική τομή στο κάτω ήμισυ της θηλής και αφαιρείται όλος ο μαζικός αδένας. Σε περιπτώσεις που υπάρχει και αρκετή χαλάρωση στο σημείο, εκτός από περίσσεια δέρματος, γίνεται μία κυκλική τομή γύρω από τη θηλή και γίνεται ταυτόχρονα σύσφιξη του μαστού.

Η νάρκωση για την αντιμετώπιση της Γυναικομαστίας χειρουργικά είναι συνήθως τοπική ή σε συνδυασμό με μέθη (sedation) και η νοσηλεία είναι από μερικές ώρες έως το πολύ μία ημέρα κυρίως για να διασφαλιστεί η βέλτιστη ασφάλεια και φροντίδα του ασθενούς.

Η επίδεση είναι ειδική πιεστική (ειδικός κορσές) δεν φαίνεται από τα ρούχα και παραμένει στο θώρακα για 10 ημέρες οπότε αφαιρούνται και τα ράμματα. Το στήθος θα πάρει την τελική του μορφή σε 4-6 μήνες όταν έχουν υποχωρήσει τελείως τα οιδήματα.

Οι ουλές στο ανδρικό στήθος στα περισσότερα περιστατικά χάνονται σχεδόν τελείως και δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνδρες έχουν τριχοφυΐα στο στήθος, μπορούν μετά το εξάμηνο να εμφανιστούν χωρίς να φοβούνται ότι κάποιος θα διακρίνει κανείς ίχνη της επέμβασης.

Προτεραιότητα στην ασφάλεια των ασθενών

Ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου και η εξειδικευμένη ομάδα του σχεδιάζουν το βέλτιστο πλάνο θεραπείας ξεχωριστά για κάθε ασθενή έτσι ώστε να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κάθε φορά.
Ο στόχος είναι να μπει η σωστή διάγνωση της Γυναικομαστίας για να ακολουθήσει η δημιουργία ενός συμμετρικού στήθους χωρίς ανομοιομορφίες!
Κατά την επίσκεψη του ασθενούς λαμβάνεται αναλυτικό ιατρικό ιστορικό έτσι ώστε να εξακριβωθεί η αιτία της γυναικομαστίας. Για να καταλάβει, δηλαδή, ο ειδικός χειρουργός εάν το πρόβλημα οφείλεται στην «επίθεση» των οιστρογόνων και στα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης ή αλλού.

Κυρίως για το κομμάτι των ορμονών, είναι γνωστό ότι η διαταραχή στην ισορροπία των οιστρογόνων είναι μια βασική αιτία για την εμφάνιση του προβλήματος. Στη συνέχεια ο Δρ. Αθανασίου πραγματοποιεί μετρήσεις και παρουσιάζει το πλάνο στον ασθενή.
Ο γιατρός αν κρίνει απαραίτητο μπορεί να συστήσει επιπλέον εξετάσεις όπως ορμονικός έλεγχος ή ακτινογραφία θώρακος.
Πριν την επέμβαση, ο ασθενής θα υποβληθεί σε αναλυτικό προ- εγχειρητικό έλεγχο ο οποίος περιλαμβάνει εξέταση αίματος, ούρων, ακτινογραφία θώρακος και καρδιογράφημα προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια του ασθενούς.

Μια ανώδυνη επέμβαση….

Η αποκατάσταση της γυναικομαστίας  είναι μια «εύκολη» επέμβαση! Τα ράμματα είναι απορροφήσιμα, ενώ οι ασθενείς δεν εκδηλώνουν πόνο μετά την επέμβαση. Περιγράφουν το συναίσθημα που νιώθουν σαν ελαφριά ενόχληση ή πιάσιμο από το γυμναστήριο.

Μετεπεμβατικά, μπορεί να εμφανιστούν μικρές εκχυμώσεις (μελανιές) οι οποίες σταδιακά υποχωρούν την πρώτη εβδομάδα με 10 ημέρες. Οι ασθενείς μπορούν να γυρίσουν στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες 2-3 μέρες μετά την επέμβαση εφόσον αυτές δεν περιλαμβάνουν έντονη σωματική κόπωση.

Συνιστάται η  επάνοδος σε δραστηριότητες άσκηση ή εκγύμνασης μετά από ένα μήνα.

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

Συχνές Ερωτήσεις

Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να γίνει με ασφάλεια από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών. Όταν η επέμβαση γίνεται σε μικρή ηλικία, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα, καθώς το δέρμα του ασθενούς διαθέτει μεγαλύτερη ελαστικότητα. Επίσης, τα ψυχολογικά οφέλη για τον έφηβο είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, καθώς ενισχύεται σημαντικά η αυτοπεποίθησή του. Σημαντικό είναι βέβαια, όταν εμφανιστεί για πρώτη φορά το πρόβλημα της γυναικομαστίας, να ελεγχθεί από τον ενδοκρινολόγο ώστε να αποκλειστεί οποιοδήποτε ορμονικό πρόβλημα. Πολλές φορές αγόρια που έχουν αυτό το πρόβλημα στην προσπάθειά τους να το καμουφλάρουν, αφήνονται να παχύνουν ώστε η διόγκωση του στήθους να φαίνεται σαν απόρροια του πάχους και αυτό βέβαια όταν χάσουν το βάρος θα προσθέσει μία επιπλέον χαλάρωση στο δέρμα.

Η επέμβαση πραγματοποιείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον με ολική αναισθησία ή μέθη στις πλέον ασφαλείς συνθήκες. Ο ασθενής μετά το πέρας νιώθει μια μικρή ενόχληση (σαν μυϊκό τσούξιμο). Ο χρόνος αποθεραπείας είναι σύντομος ενώ μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του σχεδόν άμεσα. Δεν απαιτείται νοσηλεία. Για ένα μήνα συνιστάται η χρήση ειδικού ελαστικού γιλέκου. Τα ράμματα αφαιρούνται συνήθως την 8η μέρα μετεπεμβατικά.

Το αποτελέσματα είναι εμφανή από την πρώτη μετεπεμβατική ημέρα και οι τομές είναι τόσο μικρές που θεωρούνται αθέατες μετά από μικρό διάστημα.

Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να γίνει με ασφάλεια από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών. Όταν η επέμβαση γίνεται σε μικρή ηλικία, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα, καθώς το δέρμα του ασθενούς διαθέτει μεγαλύτερη ελαστικότητα. Επίσης, τα ψυχολογικά οφέλη για τον έφηβο είναι ιδιαιτέρως σημαντικά, καθώς ενισχύεται σημαντικά η αυτοπεποίθησή του. Σημαντικό είναι βέβαια, όταν εμφανιστεί για πρώτη φορά το πρόβλημα της γυναικομαστίας,να ελεγχθεί από τον ενδοκρινολόγο ώστε να αποκλειστεί οποιοδήποτε ορμονικό πρόβλημα. Πολλές φορές αγόρια που έχουν αυτό το πρόβλημα στην προσπάθειά τους να το καμουφλάρουν, αφήνονται να παχύνουν ώστε η διόγκωση του στήθους να φαίνεται σαν απόρροια του πάχους και αυτό βέβαια όταν χάσουν το βάρος θα προσθέσει μία επιπλέον χαλάρωση στο δέρμα.

 

Τα αποτελέσματα είναι εμφανή αμέσως μετά την επέμβαση και ολοκληρώνονται περίπου ένα μήνα μετά το πέρας αυτής όταν και υποχωρεί το οίδημα. Όταν γίνεται αφαίρεση του μαζικού αδένα, τα αποτελέσματα είναι μόνιμα! Αν πραγματοποιηθεί λιποαναρρόφηση τότε ο ασθενής θα πρέπει να γνωρίζει ότι εφόσον έχουμε έντονη αύξηση βάρους τότε μπορεί να επανεμφανιστεί το φαινόμενο!

 

Το κόστος της επέμβασης αυτής είναι προσιτό. Ωστόσο θα πρέπει να γίνει εκτίμηση από την ομάδα του Δρ. Αθανασίου για να γίνει μια ολοκληρωμένη προσφορά! Τα κόστη εξαρτώνται από την έκταση του φαινομένου και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενούς

 
Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τις οδηγίες

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας
abh testimonials

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.