Γυναικομαστία

Απαλλαγείτε από τη Γυναικομαστία Άμεσα & Οριστικά!

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
M
Κατάλληλο για άντρες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Απαλλαγείτε από τη Γυναικομαστία Άμεσα & Οριστικά!

20+
Κατάλληλο για ηλικίες 20+
30+
Κατάλληλο για ηλικίες 30+
40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
M
Κατάλληλο για άντρες

Πού οφείλεται η γυναικομαστία;

Το φαινόμενο της γυναικομαστίας εμφανίζεται στην εφηβική ή ενήλικη ζωή κάποιων ανδρών και μπορεί να οφείλεται σε μια σειρά παραγόντων. Προκειμένου να γίνει διάγνωση της γυναικομαστίας στους εφήβους, το πρόβλημα θα πρέπει να υπάρχει για τουλάχιστον 2 χρόνια.

· Ορμονική διαταραχή

Η πιο συνήθης αιτία εμφάνισης της γυναικομαστίας είναι τα αυξημένα επίπεδα οιστρογόνων ή και τα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης που προκαλούν την όψη του διογκωμένου ανδρικού στήθους.

· Χρήση ουσιών

Τον τελευταίο καιρό, ολοένα και πληθαίνουν τα περιστατικά γυναικομαστίας που οφείλονται σε χρήση αναβολικών. Η εκτεταμένη χρήση αναβολικών από αρκετούς άνδρες που θέλουν γραμμωμένο σώμα δημιουργεί αυτό το φαινόμενο. Επίσης, η αύξηση κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει τη δημιουργία υπερτροφικών μαστών.

· Σύνδρομο Κlinefelter

Σε ορισμένες περιπτώσεις, το φαινόμενο της γυναικομαστίας οφείλεται στο σύνδρομο Klinefelter. Πρόκειται για μια γενετική χρωμοσωμική διαταραχή, που παρατηρείται αποκλειστικά στα αγόρια λόγω της ύπαρξης ενός επιπλέον χρωμοσώματος -Χ-. Τα κύρια συμπτώματα αυτού του φαινομένου είναι η καθυστερημένη ή η ανεπαρκής ανάπτυξη των όρχεων, η υπογονιμότητα και η εμφάνιση γυναικομαστίας. Το σύνδρομο Klinefelter είναι από τα πιο συχνά εμφανιζόμενα σύνδρομα καθώς εκδηλώνεται  με συχνότητα 1:500 – A1:000. Για τον λόγο αυτό, είναι πολύ σημαντικό να πραγματοποιείται ενδελεχής έλεγχος πιθανών παθολογικών αιτίων όταν εντοπίζεται η γυναικομαστία σε νεαρούς άνδρες.

· Λιπομαστία

Μια ακόμα αιτία εμφάνισης της γυναικομαστίας είναι η αύξηση του σωματικού βάρους ή ακόμα και απότομη απώλεια κιλών.

· Ιδιοπαθής γυναικομαστία

Σε περιπτώσεις που δεν μπορεί να εντοπιστεί κάποιο από τα παραπάνω αίτια, η εμφάνιση της γυναικομαστίας χαρακτηρίζεται ως ιδιοπαθής.

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τη γυναικομαστία;

Η αντιμετώπιση της γυναικομαστίας γίνεται χειρουργικά. Ανάλογα με το ποσοστό λίπους ή μαζικού αδένα στο στήθος, ο πλαστικός χειρουργός προτείνει τη βέλτιστη λύση για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η αποκατάσταση γίνεται είτε με λιποαναρρόφηση Vaser® είτε με αφαίρεση του μαζικού αδένα και του περίσσιου δέρματος.

Η εξειδικευμένη επιστημονική ομάδα του Athens Beverly Hills Medical Group σχεδιάζει το βέλτιστο πλάνο θεραπείας ξεχωριστά για κάθε ασθενή, έτσι ώστε να επιτύχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κάθε φορά. Το πιο ουσιαστικό στάδιο είναι να γίνει σωστή διάγνωση της γυναικομαστίας για να ακολουθήσει η δημιουργία ενός συμμετρικού στήθους χωρίς ανομοιομορφίες.

Πώς γίνεται η διάγνωση της γυναικομαστίας;

Κατά την επίσκεψή σας, λαμβάνεται αναλυτικό ιατρικό ιστορικό έτσι ώστε να εξακριβωθεί η αιτία της γυναικομαστίας. Δηλαδή, να καταλάβει ο έμπειρος πλαστικός χειρουργός εάν το πρόβλημα οφείλεται στην «επίθεση» των οιστρογόνων, στα χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης ή σε κάποιον άλλον παράγοντα. Κυρίως όσον αφορά το κομμάτι των ορμονών, είναι γνωστό ότι η διαταραχή στην ισορροπία των οιστρογόνων είναι μια βασική αιτία για την εμφάνιση του προβλήματος.

Στη συνέχεια, ο ιατρός πραγματοποιεί μετρήσεις και σας παρουσιάζει το πλάνο. Αν κριθεί απαραίτητο, ο ιατρός μπορεί να συστήσει επιπλέον εξετάσεις όπως ορμονικό έλεγχο ή ακτινογραφία θώρακος.

Πώς πραγματοποιείται η επέμβαση αποκατάστασης της γυναικομαστίας;

Πριν την επέμβαση, ο ασθενής θα υποβληθεί σε αναλυτικό προ-εγχειρητικό έλεγχο, ο οποίος περιλαμβάνει εξέταση αίματος, ούρων, ακτινογραφία θώρακος και καρδιογράφημα.

Κατά την επέμβαση, ο πλαστικός χειρουργός πραγματοποιεί μια ημικυκλική τομή στο κάτω ήμισυ της θηλής, απ’ όπου αφαιρείται όλος ο μαζικός αδένας. Σε περιπτώσεις που υπάρχει και αρκετή χαλάρωση στο σημείο, εκτός από περίσσιο δέρμα, πραγματοποιείται μία κυκλική τομή γύρω από τη θηλή και γίνεται ταυτόχρονα σύσφιξη του μαστού.

Η χειρουργική αντιμετώπιση της γυναικομαστίας γίνεται συνήθως με τοπική αναισθησία ή μέθη και η νοσηλεία είναι από μερικές ώρες έως το πολύ μία ημέρα, κυρίως για να διασφαλιστεί η βέλτιστη ασφάλεια και φροντίδα του ασθενούς.

Η επίδεση είναι ειδική πιεστική (ειδικός κορσές). Δεν φαίνεται μέσα από τα ρούχα και παραμένει στον θώρακα για 10 ημέρες, οπότε αφαιρούνται και τα ράμματα. Το στήθος παίρνει την τελική του μορφή σε 4-6 μήνες, όταν έχουν υποχωρήσει τελείως τα οιδήματα.

Στα περισσότερα περιστατικά, οι ουλές χάνονται σχεδόν τελείως και δεδομένου ότι οι περισσότεροι άνδρες έχουν τριχοφυΐα στο στήθος, μπορούν μετά το εξάμηνο να εμφανιστούν χωρίς κάποιος να διακρίνει ότι έχει γίνει επέμβαση.

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

FAQs

Η συγκεκριμένη επέμβαση μπορεί να γίνει με ασφάλεια από την ηλικία των δεκατεσσάρων ετών. Όταν η επέμβαση γίνεται σε μικρή ηλικία, τα αποτελέσματα είναι καλύτερα καθώς το δέρμα του ασθενούς διαθέτει μεγαλύτερη ελαστικότητα. Επίσης, τα ψυχολογικά οφέλη για τον έφηβο είναι πολλαπλά αφού η αυτοπεποίθησή του ενισχύεται σημαντικά. Απαραίτητο βέβαια είναι, όταν εμφανιστεί για πρώτη φορά το πρόβλημα της γυναικομαστίας να ελεγχθεί από ενδοκρινολόγο, ώστε να αποκλειστεί οποιοδήποτε ορμονικό πρόβλημα. Πολλές φορές, αγόρια που εμφανίζουν γυναικομαστία, στην προσπάθειά τους να την καμουφλάρουν, αφήνονται να παχύνουν ώστε η διόγκωση του στήθους να φαίνεται σαν απόρροια του πάχους. Ωστόσο, με την απώλεια αυτού του βάρους θα προστεθεί μία επιπλέον χαλάρωση στο δέρμα.

Η αποκατάσταση της γυναικομαστίας είναι μια «εύκολη» επέμβαση που δεν απαιτεί νοσηλεία. Πραγματοποιείται σε νοσοκομειακό περιβάλλον με ολική αναισθησία ή μέθη, στις πλέον ασφαλείς συνθήκες. Μετά την επέμβαση νιώθετε μια ελαφριά ενόχληση, σαν μυϊκό τσούξιμο ή πιάσιμο από το γυμναστήριο.

Μετεπεμβατικά, μπορεί να εμφανιστούν μικρές εκχυμώσεις (μελανιές) οι οποίες σταδιακά υποχωρούν σε 7-10 ημέρες. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι σύντομος ενώ μπορείτε να επιστρέψετε στις δραστηριότητές σας 2-3 μέρες μετά την επέμβαση, εφόσον αυτές δεν περιλαμβάνουν έντονη σωματική κόπωση. Για έναν μήνα, συνιστάται η χρήση ειδικού ελαστικού γιλέκου. Τα ράμματα αφαιρούνται, συνήθως, την 8η ημέρα μετά την επέμβαση και οι τομές είναι τόσο μικρές που θεωρούνται αθέατες μετά από μικρό χρονικό διάστημα.

Το αποτέλεσμα είναι εμφανές από την πρώτη ημέρα και ολοκληρώνεται περίπου έναν μήνα μετά το πέρας της επέμβασης, όταν υποχωρήσει το οίδημα.
Όταν γίνεται αφαίρεση του μαζικού αδένα, το αποτέλεσμα είναι μόνιμο. Αν πραγματοποιηθεί λιποαναρρόφηση, τότε ο ασθενής θα πρέπει να γνωρίζει ότι, αν υπάρξει έντονη αύξηση βάρους, το φαινόμενο μπορεί να επανεμφανιστεί.
Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τις οδηγίες

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας
abh testimonials

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.