Λίφτινγκ Προσώπου Facelift

Φυσικό αποτέλεσμα με διάρκεια​

40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Λίφτινγκ Προσώπου Facelift

Φυσικό αποτέλεσμα με διάρκεια​

40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Με το πέρασμα του χρόνου παρατηρούνται οι πρώτες ρυτίδες στο μέτωπο, αρχίζει να σχηματίζεται περίσσεια δέρματος στα άνω βλέφαρα, εμφανίζονται μαύροι κύκλοι και προβολή λίπους κάτω από τα μάτια («σακούλες»). Βαθαίνουν οι ρινοπαρειακές αύλακες, ενώ παρατηρείται απώλεια όγκου στα χείλη. Επίσης επηρεάζεται το οβάλ (γωνίες) του προσώπου, ενώ ο λαιμός αρχίζει να «σπάει» και να παρατηρούνται οι πρώτες πτυχώσεις (μπάντες) του μυώδους πλατύσματος (ο μυς που βρίσκεται κάτω από το δέρμα του λαιμού).

Όλα τα παραπάνω ή και ο συνδυασμός αυτών δημιουργούν μια πιο κουρασμένη και ταλαιπωρημένη όψη στο πρόσωπο, η οποία, με τη βοήθεια της επιστήμης και του κατάλληλα εκπαιδευμένου πλαστικού χειρουργού, μπορούν να αναστραφούν και να βελτιωθούν, δίνοντας ένα πιο σφριγηλό και νεανικό πρόσωπο. Η λύση είναι το face lifting, για ένα φυσικό αποτέλεσμα με διάρκεια.

Κάθε πρόσωπο άλλες ανάγκες

Οι μέθοδοι facelift, που χρησιμοποιούνται, είναι πολλές και εξαρτώνται από τις ανάγκες και από τις απαιτήσεις του κάθε προσώπου. Προτιμώνται, όμως, οι τεχνικές, που έχουν να κάνουν με την ανόρθωση και με την επαναφορά των βαθύτερων στρωμάτων του προσώπου (high smas tehnique), παρά οι αναρτήσεις με ράμματα (μέσα στα μαλλιά, για παράδειγμα), που δίνουν πολύ βραχύτερο αποτέλεσμα. Ο πλαστικός χειρουργός και μόνο αυτός ξέρει να σας πει ποιο λίφτινγκ προσώπου ενδείκνυται για τη δική σας περίπτωση.

Στο ABH Medical Group εφαρμόζεται το αποκαλούμενο custom made facelift: μετά από εκτεταμένη και λεπτομερή ανάλυση του προσώπου, ο πλαστικός χειρουργός Δρ. Αθανασίου προτείνει την καλύτερη δυνατή λύση, απόλυτα εναρμονισμένη με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, δημιουργώντας ένα πραγματικά ανορθωμένο και όχι «τραβηγμένο» πρόσωπο.

 

Λίφτινγκ προσώπουΦυσικό αποτέλεσμα με διάρκεια

Με το face lifting ο πλαστικός χειρουργός ακολουθεί μια σειρά από ειδικές τεχνικές, με τις οποίες σφίγγει το επιφανειακό απονευρωτικό δίκτυο και τους μυς του προσώπου και τα επαναφέρει στην αρχική τους θέση, απομακρύνοντας παράλληλα το δέρμα που περισσεύει.

Στην προσπάθειά του αυτή ο πλαστικός χειρουργός κρύβει μέσα στα μαλλιά ή πίσω από το αυτί τις μικρές τομές, ώστε να είναι αθέατες. Το δέρμα τραβιέται και οι χαλαρωμένοι ιστοί του επαναφέρονται στη νεανική τους θέση, έχοντας ένα φυσικό αποτέλεσμα.

Ο ασθενής φαίνεται ξεκούραστος και φρέσκος, χωρίς να είναι άμεσα αντιληπτό ότι έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Τα αποτελέσματα αυτά διαρκούν από επτά έως δέκα χρόνια.

 

Σε ποιους ενδείκνυται το λίφτινγκ προσώπου

Το λίφτινγκ προσώπου είναι μία από τις πλαστικές επεμβάσεις με τη μεγαλύτερη ζήτηση παγκοσμίως και όταν ο πλαστικός χειρουργός είναι καταρτισμένος και έχει εμπειρία, επιτυγχάνεται ένα φυσικό αποτέλεσμα, άρτιο και πλήρως συμμορφωμένο με τη γενική εικόνα των ασθενών και το lifestyle τους.

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για face liftng είναι εκείνοι, των οποίων το πρόσωπο και ο λαιμός έχουν αρχίσει να εμφανίζουν σημάδια χαλάρωσης, αλλά η επιδερμίδα τους εξακολουθεί να έχει ελαστικότητα. Βέβαια το λίφτινγκ προσώπου μπορεί να έχει επιτυχία και σε άτομα πιο ώριμα ηλικιακά, 70 έως 80 ετών, αρκεί να γίνεται με προσοχή και με σεβασμό, χωρίς το αποτέλεσμα να δείχνει οξύμωρο.

Γιατί ένα λίφτινγκ προσώπου μπορεί να βελτιώνει την όψη σας, αλλά δεν σας κάνει «άλλους», οπότε, πριν κάνετε το βήμα, σκεφθείτε προσεκτικά και συζητείστε με τον πλαστικό χειρουργό σας τις προσδοκίες σας.

 

Brow Lift

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της γήρανσης του προσώπου, όπως καταγράφηκαν από προσωπομετρικές αναλύσεις, είναι η χαλάρωση του μετωπιαίου μυός, με εμφανή σχηματισμό ρυτίδων και αλλαγή του τόξου (πτώση) των υπερόφρυων (των φρυδιών).

Η επέμβαση Brow Lift πραγματοποιείται με τη χρήση ειδικού ενδοσκοπίου με οπτικές ίνες, όπου, με πραγματικά αθέατες τομές μέσα στα μαλλιά, επαναδιατάσσεται και αναρτάται ο μετωπιαίος μυς, επιτυγχάνοντας ένα πιο ξεκούραστο και με πολύ λιγότερες ρυτίδες μέτωπο. Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη στιγμή, ενώ το μετεγχειρητικό οίδημα υποχωρεί στις 3-5 ημέρες.

 

Mid Face Lift

Ένα άλλο χαρακτηριστικό της γήρανσης ενός προσώπου είναι ότι αυξάνεται η απόσταση της δακρυϊκής κοιλότητας της παρειάς (tear troph) από το κάτω βλέφαρο. Αυτό δημιουργεί την εικόνα ενός «πεσμένου» σχετικά προσώπου, ενώ παράλληλα βαθαίνει η ρινοπαρειακή αύλακα.

 

Αθέατες τομές

Στην τεχνική Mid Face Lift, με τη χρήση ενδοσκοπίου και από πολύ μικρές και αθέατες τομές στην κροταφική χώρα, επιτυγχάνεται ανόρθωση του μέσου προσώπου και δημιουργία ενός σφριγηλού και νεανικού προσώπου. Έτσι λοιπόν μικραίνει η απόσταση του κάτω βλεφάρου με την παρειακή χώρα.

Ανορθώνονται οι ρινοπαρειακές πτυχές. Ανυψώνεται ελαφρώς η γωνία του στόματος και, γενικότερα, αναστρέφεται όλη η εικόνα του πτωτικού προσώπου, δίνοντας στο άτομο μια πολύ πιο νεανική όψη, χωρίς εμφανείς ουλές και σημάδια. Εφαρμόζεται, δε, τόσο σε μεγαλύτερες, όσο και σε νεαρότερες ηλικίες, ανάλογα με τον βαθμό πτώσης, που εξαρτάται τόσο από βιολογικά, όσο και από κληρονομικά αίτια.

 

Neck Lift

Ένα σημείο, που πλήττεται πολύ από τον χρόνο και που δείχνει έντονα σημάδια γήρανσης, είναι ο λαιμός. Σε αυτή την περιοχή παρατηρείται χαλάρωση του δέρματος και σχηματισμός έντονων πτυχών, που οφείλονται στο μυώδες πλάτυσμα, τον μυ που εκτείνεται από το κατώτερο τμήμα της κάτω γνάθου έως την περιοχή της κλείδας που τον περιβάλλει.

Επίσης, πολύ συχνή είναι η συσσώρευση λίπους στην περιοχή αυτή, όπου μπορεί να γίνει είτε κάτω από το δέρμα (pre platysma), είτε κάτω από το μυώδες πλάτυσμα (post platysma fat). Έτσι, λοιπόν, η σαφής ανατομική γνώση και η σωστή διάγνωση της περιοχής αυτής μπορεί να διορθώσει τα προβλήματα, που δημιουργούνται στην περιοχή αυτή, προσφέροντας λύση στο πιο ευκρινές και πιο δύσκολα αντιμετωπίσιμο σημείο του προσώπου.

 

«Φώτα» στον λαιμό

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για το neck lift διαφοροποιούνται ανάλογα με τη διάγνωση και το αίτιο που προκαλεί τη χαλάρωση. Εάν πρόκειται για γενικευμένη χαλάρωση προσώπου, μπορεί να αντιμετωπιστεί στα πλαίσια ενός ολικού λίφτινγκ προσώπου. Ενώ, εάν πρόκειται για συσσώρευση λίπους πάνω ή κάτω από το πλάτυσμα, μπορεί να αντιμετωπιστεί με λιποαναρρόφηση ή ανάρτηση του μυώδους πλατύσματος. Η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και πρέπει να απαιτείται ενδελεχής έλεγχος για να αποφασιστεί η κατάλληλη θεραπεία.

Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

Συχνές Ερωτήσεις

Οποιοσδήποτε άνδρας ή γυναίκα πάνω από 40 ετών που τον απασχολούν οι αλλαγές του χρόνου στο πρόσωπό του. Ωστόσο, το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή είναι κάτι που θα το αποφασίσετε εσείς μαζί με τον ιατρό σας, έπειτα από λεπτομερή εξέταση και ανάλυση των σημείων που σας απασχολούν καθώς και επιλογή της κατάλληλης θεραπείας – τεχνικής που ταιριάζει σε εσάς.

Για προληπτικούς λόγους οι ασθενείς παραμένουν στο νοσοκομείο για 1 ή 2 24ωρα μετά την επέμβαση. Σε μικρότερης έκτασης επεμβάσεις μπορούν να επιστρέψουν σπίτι τους την ίδια ημέρα.

Μετά από μία τέτοια επέμβαση οι ιστοί στο δέρμα του προσώπου επαναφέρονται στο στάδιο που βρίσκονταν αρκετά χρόνια πριν. Με αυτό τον τρόπο η γήρανση του δέρματος συνεχίζεται μεν αλλά πολύ πιο αργά. Σαν να έχουμε γυρίσει το ρολόι αρκετά χρόνια πίσω. Βασικά στοιχεία που συμβάλουν στη διάρκεια του λίφτινγκ προσώπου είναι η χειρουργική τεχνική, η γονιδιακή προδιάθεση, η ποιότητα του δέρματος και του κολλαγόνου. Εξίσου σημαντικοί παράγοντες για να είναι επιτυχές το λίφτινγκ προσώπου είναι η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, η αποφυγή του καπνίσματος και η διατήρηση σταθερού βάρους. Ο μέσος χρόνος διάρκειας είναι 10-15 χρόνια.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τις οδηγίες

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας
abh testimonials

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.