Λίφτινγκ Προσώπου / Facelift

Φυσικό αποτέλεσμα με διάρκεια​

40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
με την ιατρική μας ομάδα

Φυσικό αποτέλεσμα με διάρκεια​

40+
Κατάλληλο για ηλικίες 40+
F
Κατάλληλο για γυναίκες
M
Κατάλληλο για άντρες

Με το πέρασμα του χρόνου παρατηρούνται οι πρώτες ρυτίδες στο μέτωπο, αρχίζει να συσσωρεύεται περίσσιο δέρμα στα άνω βλέφαρα, εμφανίζονται μαύροι κύκλοι και προβολή λίπους κάτω από τα μάτια («σακούλες»), βαθαίνουν οι ρινοπαρειακές αύλακες, ενώ παρατηρείται απώλεια όγκου στα χείλη. Επίσης, επηρεάζεται το οβάλ του προσώπου (γωνίες), ενώ ο λαιμός αρχίζει να «σπάει» και να παρατηρούνται οι πρώτες πτυχώσεις (μπάντες) του μυώδους πλατύσματος, δηλαδή του μυ που βρίσκεται κάτω από το δέρμα του λαιμού.

Όλα τα παραπάνω, ή ο συνδυασμός αυτών, δημιουργούν μια πιο κουρασμένη και ταλαιπωρημένη όψη στο πρόσωπο, η οποία, με την κατάλληλη επιλογή επέμβασης και του κατάλληλα εκπαιδευμένου πλαστικού χειρουργού, μπορούν να αναστραφούν και να βελτιωθούν, με αποτέλεσμα ένα πιο σφριγηλό και νεανικό πρόσωπο.

Τι είναι το Lifting προσώπου;

Το λίφτινγκ προσώπου είναι μία από τις πλαστικές επεμβάσεις με τη μεγαλύτερη ζήτηση παγκοσμίως. Ειδικά, όταν ο πλαστικός χειρουργός είναι καταρτισμένος και έχει εμπειρία, επιτυγχάνεται ένα φυσικό αποτέλεσμα προσώπου, άρτιο και πλήρως συμμορφωμένο με τη γενική εικόνα των ασθενών και του τρόπου ζωής τους. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης, ο πλαστικός χειρουργός ακολουθεί μια σειρά από ειδικές τεχνικές, με τις οποίες σφίγγει το επιφανειακό απονευρωτικό δίκτυο και τους μυς του προσώπου και τα επαναφέρει στην αρχική τους θέση, απομακρύνοντας παράλληλα το δέρμα που περισσεύει. Αυτές οι τεχνικές περιλαμβάνουν μικρές τομές, τις οποίες ένας έμπειρος πλαστικός χειρουργός κρύβει μέσα στα μαλλιά ή πίσω από το αυτί ώστε να είναι αθέατες. Το δέρμα τραβιέται και οι χαλαρωμένοι ιστοί του επαναφέρονται στη νεανική τους θέση.

Ποιες μέθοδοι Facelift χρησιμοποιούνται;

Όχι. Οι μέθοδοι facelift που χρησιμοποιούνται είναι πολλές και εξαρτώνται από τις ανάγκες και από τις απαιτήσεις του κάθε προσώπου. Προτιμώνται, όμως, οι τεχνικές που έχουν να κάνουν με την ανόρθωση και με την επαναφορά των βαθύτερων στρωμάτων του προσώπου (high smas tehnique), παρά οι αναρτήσεις με ράμματα (μέσα στα μαλλιά, για παράδειγμα), που δίνουν πολύ βραχύτερο αποτέλεσμα. Ο πλαστικός χειρουργός και μόνο αυτός ξέρει να σας πει ποια τεχνική lifting προσώπου ενδείκνυται για τη δική σας περίπτωση.

Πότε θεωρείται επιτυχημένο ένα Lifting προσώπου;

Ένα επιτυχημένο lifting προσώπου βελτιώνει την όψη χωρίς να αλλοιώνει τα φυσικά χαρακτηριστικά. Ο ασθενής φαίνεται ξεκούραστος και φρέσκος, χωρίς να είναι άμεσα αντιληπτό ότι έχει υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Μετά από εκτεταμένη και λεπτομερή ανάλυση του προσώπου, ο πλαστικός χειρουργός προτείνει τη βέλτιστη, αισθητικά, λύση που είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τα χαρακτηριστικά του προσώπου σας, δημιουργώντας ένα πραγματικά ανορθωμένο και όχι «τραβηγμένο» πρόσωπο.

Πόσο διαρκούν τα αποτελέσματα;

Τα αποτελέσματα του lifting προσώπου διαρκούν από επτά (7) έως δέκα (10) χρόνια.

Σε ποιους απευθύνεται;

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για face lifting είναι εκείνοι, των οποίων το πρόσωπο και ο λαιμός έχουν αρχίσει να εμφανίζουν σημάδια χαλάρωσης, αλλά η επιδερμίδα τους εξακολουθεί να έχει ελαστικότητα. Βέβαια, το lifting προσώπου μπορεί να έχει επιτυχία και σε άτομα πιο ώριμα ηλικιακά, 70 έως 80 ετών, αρκεί να γίνεται με προσοχή και με σεβασμό, χωρίς το αποτέλεσμα να δείχνει αφύσικο. Για να διασφαλίσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα, είναι σημαντικό να συζητήσετε τις προσδοκίες σας με έναν πλήρως καταρτισμένο και έμπειρο πλαστικό χειρουργό.

Brow Lift

Η επέμβαση Brow Lift είναι μια αισθητική διαδικασία ανόρθωσης των φρυδιών που βελτιώνει αισθητά την όψη του μετώπου και των ματιών σας.

Πού οφείλεται η πτώση των φρυδιών;

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της γήρανσης του προσώπου, όπως καταγράφηκαν από προσωπομετρικές αναλύσεις, είναι η χαλάρωση του μετωπιαίου μυός, με εμφανή σχηματισμό ρυτίδων και αλλαγή του τόξου (πτώση) των υπερόφρυων (των φρυδιών).

Τι πρέπει να γνωρίζω για την επέμβαση Brow Lift;

Η επέμβαση Brow Lift επιτυγχάνεται με τη χρήση ειδικού ενδοσκοπίου με οπτικές ίνες με το οποίο πραγματοποιούνται αθέατες τομές μέσα στα μαλλιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την επαναδιάταξη και ανόρθωση του μετωπιαίου μυ ώστε το μέτωπο να φαίνεται πιο ξεκούραστο και με πολύ λιγότερες ρυτίδες. Το αποτέλεσμα της επέμβασης είναι ορατό από την πρώτη στιγμή, ενώ το μετεγχειρητικό οίδημα υποχωρεί στις 3-5 ημέρες.

Mid Face Lift

Η τεχνική Mid Face Lift είναι μια διαδικασία ανόρθωσης του μέσου τμήματος του προσώπου ώστε να φαίνεται πιο νεανικό και σφριγηλό.

Πού οφείλεται το “πεσμένο” πρόσωπο;

Ένα χαρακτηριστικό της γήρανσης του προσώπου είναι ότι αυξάνεται η απόσταση της δακρυϊκής κοιλότητας της παρειάς (tear trough) από το κάτω βλέφαρο. Αυτό δημιουργεί την εικόνα ενός «πεσμένου» σχετικά προσώπου, ενώ παράλληλα βαθαίνει η ρινοπαρειακή αύλακα.

Τι πρέπει να γνωρίζω για την τεχνική Mid Face Lift;

Με την τεχνική Mid Face Lift επιτυγχάνεται η ανόρθωση του μέσου τμήματος του προσώπου χάρη στη χρήση ενδοσκοπίου και τις πολύ μικρές και αθέατες τομές στην κροταφική χώρα. Συγκεκριμένα, η διαδικασία περιλαμβάνει την ανόρθωση των ρινοπαρειακών πτυχών και την ελαφριά ανύψωση της γωνίας του στόματος με αποτέλεσμα να μειώνεται η απόσταση του κάτω βλεφάρου με την παρειακή χώρα.  Γενικότερα, η τεχνική   Mid Face Lift αναστρέφει την εικόνα του πτωτικού προσώπου, προσφέροντας μια πολύ πιο νεανική και σφριγηλή όψη, χωρίς εμφανείς ουλές και σημάδια.

Σε ποιες ηλικίες εφαρμόζεται το lifting προσώπου;

Η τεχνική Mid Face Lift εφαρμόζεται τόσο σε μεγαλύτερες όσο και σε νεαρότερες ηλικίες, ανάλογα με τον βαθμό πτώσης, ο οποίος εξαρτάται τόσο από βιολογικούς, όσο και από κληρονομικούς παράγοντες.

Neck Lift

Η ανόρθωση του λαιμού (Neck Lift) είναι μια αισθητική διαδικασία που αφαιρεί το υπερβολικό δέρμα και λίπος γύρω από τη γραμμή της γνάθου, με αποτέλεσμα τη συνολική αναζωογόνηση του λαιμού και του προσώπου.  

Πότε μπορεί κάποιος να κάνει επέμβαση Neck Lift;

Ένα σημείο, που πλήττεται πολύ από τον χρόνο και δείχνει έντονα σημάδια γήρανσης, είναι ο λαιμός. Σε αυτή την περιοχή παρατηρείται χαλάρωση του δέρματος και σχηματισμός έντονων πτυχών, που οφείλονται στο μυώδες πλάτυσμα, δηλαδή τον μυ που εκτείνεται από το κατώτερο τμήμα της κάτω γνάθου έως την περιοχή της κλείδας που τον περιβάλλει. Επίσης, πολύ συχνή είναι η συσσώρευση λίπους στην περιοχή είτε κάτω από το δέρμα (pre platysma), είτε κάτω από το μυώδες πλάτυσμα (pre platysma). Η πείρα και η εξειδίκευση στην ανατομία του προσώπου καθώς και η σωστή διάγνωση μπορούν να διορθώσουν τα προβλήματα που εμφανίζονται στην περιοχή του λαιμού.

Ποιες τεχνικές χρησιμοποιούνται για την ανόρθωση του λαιμού;

Οι τεχνικές που χρησιμοποιούνται για το Neck Lift διαφοροποιούνται ανάλογα με τη διάγνωση και κατ’ επέκταση το αίτιο που προκαλεί τη χαλάρωση. Εάν πρόκειται για γενικευμένη χαλάρωση προσώπου, τότε αυτή μπορεί να αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο ενός ολικού lifting προσώπου. Ενώ, στην περίπτωση που έχει συσσωρευτεί λίπος πάνω ή κάτω από το πλάτυσμα, οι τεχνικές της λιποαναρρόφησης ή ανάρτησης του μυώδους πλατύσματος είναι προτιμότερες. Σε κάθε περίπτωση, απαιτείται ενδελεχής έλεγχος για να αποφασιστεί η κατάλληλη θεραπεία.
Κλείστε το ραντεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού με την ομάδα των ειδικών μας

FAQs

Άνδρες και γυναίκες άνω των 40 ετών που τους απασχολούν οι αλλαγές του χρόνου στο πρόσωπό τους. Ωστόσο, το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή το αποφασίζετε μαζί με τον ιατρό σας, μετά από λεπτομερή εξέταση και ανάλυση των σημείων που σας απασχολούν καθώς και επιλογή της κατάλληλης θεραπείας—τεχνικής που ταιριάζει σε εσάς.

Για προληπτικούς λόγους, θα χρειαστεί να παραμείνετε στο νοσοκομείο για 1 ή 2 ημέρες μετά την επέμβαση. Σε μικρότερης έκτασης επεμβάσεις μπορείτε να επιστρέψετε στο σπίτι σας την ίδια ημέρα.

Μετά από μία τέτοια επέμβαση, οι ιστοί στο δέρμα του προσώπου επαναφέρονται στο στά-διο που βρίσκονταν αρκετά χρόνια πριν. Με αυτό τον τρόπο, η γήρανση του δέρματος συ-νεχίζεται μεν αλλά πολύ πιο αργά. Είναι σαν να έχουμε γυρίσει το ρολόι αρκετά χρόνια πί-σω. Βασικά στοιχεία που συμβάλλουν στη διάρκεια του facelift είναι η χειρουργική τεχνική, η γονιδιακή προδιάθεση, καθώς και η ποιότητα του δέρματος και του κολλαγόνου. Εξίσου σημαντικοί παράγοντες για να είναι επιτυχές το lifting προσώπου είναι η προστασία από την ηλιακή ακτινοβολία, η αποφυγή του καπνίσματος και η διατήρηση σταθερού βάρους. Η διάρκεια του αποτελέσματος είναι συνήθως 10-15 χρόνια.
Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τις οδηγίες

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας
abh testimonials

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.