Αλήθειες και Μύθοι για τη Λιποαναρρόφηση Η λιποαναρρόφηση είναι από τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής.

Ευχαριστούμε τον δρα Αθανάσιο Αθανασίου, MD, PhD, πλαστικό χειρουργό, μετεκπαιδευθέντα στη London Clinic UK & Beverly Hills California, ιδρυτή του ABH Medical Group (abh-medicalgroup.com)

Αλήθειες και Μύθοι για τη Λιποαναρρόφηση

Η λιποαναρρόφηση είναι από τις πιο διαδεδομένες επεμβάσεις της πλαστικής χειρουργικής. Τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί αρκετά με νέες μεθόδους να εμφανίζονται συνεχώς, ενώ ιδιαίτερα δημοφιλής έχει γίνει και η λιποαναρρόφηση με τοπική αναισθησία. Επικρατούν όμως αρκετές παρανοήσεις γύρω από το κεφάλαιο λιποαναρρόφηση. Εμείς ρωτήσαμε το Δρ.  Αθανάσιο Αθανασίου, Πλαστικό Χειρουργό, εξειδικευμένο στη μέθοδο λιποαναρρόφησης 4D High Definition και σας παραθέτουμε μύθους και αλήθειες!

Είναι αλήθεια ότι τα κιλά επιστρέφουν μετά τη λιποαναρρόφηση;

Οι λιποαποθήκες διαμορφώνονται στο σώμα μας κατά την παιδική ηλικία. Με τη λιποαναρρόφηση, γίνεται καταστροφή των λιποκυττάρων! Το λίπος που θα αφαιρεθεί δεν επανέρχεται στην περιοχή εφόσον οι ασθενείς δεν ξεπερνούν τα 5-7 κιλά. Η λιποαναρρόφηση, στοχεύει στην απομάκρυνση του γενετικού λίπους. Αυτού δηλαδή που δεν μπορεί να απομακρυνθεί με διατροφή ή με άσκηση.

Είναι μόνο για γυναίκες; 

Σε καμία περίπτωση. Οι γυναίκες απλώς καταφεύγουν πιο εύκολα σε επεμβάσεις πλαστικής χειρουργικής. Τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί σημαντικά ο ο αριθμός των ανδρών που καταφεύγουν σε λιποαναρρόφηση για την καταπολέμηση του τοπικού πάχους στην κοιλιά, τα πλαϊνά της μέσης και τα μπράτσα. Ειδικά η μέθοδος 4D High Defintion  έχει εξαιρετικά αποτελέσματα στους άνδρες λόγω της μυϊκής κατατομής τους. Είναι σημαντικό να διευκρινίσουμε κυρίως για τους άνδρες, ότι η λιποαναρρόφηση στοχεύει μόνο στο υποδόριο λίπος – το λίπος που βρίσκεται πάνω από το μυ. Μια κοιλιά που προεξέχει λόγω του λίπους κάτω από τον μυ και γύρω από τα εσωτερικά όργανα (γνωστά ως σπλαχνικό ή ενδοκοιλιακό λίπος) δεν θα βελτιωθεί με τη λιποαναρρόφηση.

Είναι επίπονη με ορατά σημάδια;

Η αίσθηση μπορεί να διαφέρει από άτομο σε άτομο. Συνήθως περιγράφεται ως «πιάσιμο» όπως μετά από έντονη άσκηση στο γυμναστήριο. Τα σημεία εισόδου της κεφαλής λιποαναρρόφησης είναι πολύ μικρά και σχεδόν αόρατα ένα μήνα μετά την επέμβαση.

Γίνεται και με τοπική αναισθησία;

Ναι. Μπορεί να εφαρμοστεί με τοπική αναισθησία αν μιλάμε για μια μικρή περιοχή όπως το διπλοσάγονο, ή τα πλαϊνά της μέσης, ή οι έδψ και έξω μηροί. Είναι απόλυτα ασφαλής διαδικασία ενώ το μηχάνημα Vaser® δεν προκαλεί εξεσημασμένο τραυματισμό στους ιστούς και ο ασθενής δε νιώθει πόνο.

Εφαρμόζεται μόνο στην κοιλιά;

Σίγουρα όχι. Η λιποαναρρόφηση εφαρμόζεται με εξαιρετικά αποτελέσματα στην περιοχή της κοιλιάς, τα μπράτσα, τα πλαϊνά της μέσης, τους μηρούς αλλά και το διπλοσάγονο. Ειδικά με τη μέθοδο Vaser® 4D High Definition μπορούμε να επέμβουμε στους ώμους, το στήθος και να δημιουργήσουμε γράμμωση. Στις γυναίκες μπορούμε να σχηματίσουμε τους πλαϊνούς κοιλιακούς, και τις απολλώνιες γραμμές (day-light) αλλά και τη γράμμωση ανάμεσα σε τετρακέφαλους και δικέφαλους.  Στους άντρες ενισχύεται η γράμμωση στο μείζονα θωρακικό, τους δελτοειδείς, τους τρικέφαλους και τους δελτοειδείς μύες ενώ είναι θεαματικά τα αποτελέσματα στη λιποαναρρόφηση στο στήθος.

Υπάρχει χαλάρωση δέρματος μετά τη λιποαναρρόφηση; 

Η λιποαναρρόφηση με τη συσκευή υπερήχων Vaser® επιτυγχάνει μεγαλύτερη σύσφιξη  των ιστών σε σχέση με τις συμβατικές μεθόδους. Αυτό που εφαρμόσαμε όμως πλέον είναι η χρήση του Renuvion για παράλληλη σύσφιξη του δέρματος. Το Renuvion είναι μιας τελευταίας τεχνολογίας συσκευή που συνδυάζει τις ραδιοσυχνότητες με την εκπομπή ηλίου. O συνδυασμός τους δημιουργεί, μια μορφή ενέργειας, το πλάσμα. Ουσιαστικά το πλάσμα προκαλεί στιγμιαία θέρμανση των ιστών, στους 65Ο Κελσίου  και μετά ψύξη προκαλώντας την ελεγχόμενη πήξη των ιστών. Και άρα  την άμεση σύσφιξη.

Έχει μεγάλο χρόνο αποθεραπείας; 

Όχι ιδιαίτερα.  Αν μιλάμε για μια μικρή λιποαναρρόφηση σε τοπική περιοχή, ο ασθενής επιστρέφει στις δραστηριότητές του από την επόμενη ημέρα. Σε μεγαλύτερες επεμβάσεις, η επιστροφή στην εργασία και στην κανονικότητα γίνεται σε 5-7 ημέρες ενώ οι ασθενείς θα πρέπει να φορούν ειδικό κορσέ για 4 εβδομάδες μετά την επέμβαση ενώ μπορούν να επιστρέψουν στην άσκηση ένα μήνα μετά.

Είναι ακριβή μέθοδος; 

Η λιποαναρρόφηση όσο απλή κι αν είναι, δεν παύει να είναι μια χειρουργική διαδικασία. Που σημαίνει ότι πρέπει να γίνεται σε ασφαλές νοσοκομειακό περιβάλλον και να λαμβάνονται όλα τα μέτρα ασφαλείας. Αυτό επιβαρύνει τη διαδικασία με έξοδα. Βέβαια αν μιλάμε για μια μικρή περιοχή, και υπάρχει η δυνατότητα να γίνει με τοπική αναισθησία, το κόστος είναι αρκετά βατό. Ενδεικτικά οι τιμές ξεκινούν από 1500€.

Τι θα πρέπει να προσέξουμε;

Η λιποαναρρόφηση θεωρείται από τις πιο ασφαλείς διαδικασίες. Όμως αυτό ισχύει όταν γίνεται από πλαστικό χειρουργό με εξειδικευμένο προσωπικό και σε κατάλληλα εξοπλισμένο χώρο.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη λιποαναρροφηση μπορείτε να επισκεφθείτε το Athens Beverly Hills Medical Group σε Γλυφάδα και Κολωνάκι  και να συζητήσετε εκτενώς όλες σας τις απορίες με τον Δρ. Αθανασίου και την εξειδικευμένη ομάδα του.www.athensbeverlyhills.com

Γλυφάδα: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 96, 16675| Τηλ. 210 8949090, 2108949920

Κολωνάκι: Μηλιώνη 8, 10633, 4ος όροφος| Τηλ. 210 7230502, 2107246953

Πηγή: shape.gr

Σχετικά Άρθρα

ABH Medical Group: Γιορτάζουμε την Global Wellness Day με μοναδικές παροχές υγείας και ευεξίας

ABH Medical Group: Γιορτάζουμε την Global Wellness Day με μοναδικές παροχές υγείας και ευεξίας

Το Athens Beverly Hills (ABH) Medical Group, πρωτοπορεί στον τομέα της Βιο-Αναγεννητικής Ιατρικής και γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ευεξίας (Global Wellness Day, 10/6) με μοναδικές παροχές υγείας και ευεξίας. Με το

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.

H εξειδικευμένη ιατρική μας ομάδα σας παρέχει εξατομικευμένη 
συμβουλευτική και ανάλυση των αναγκών σας, όπου κι αν βρίσκεστε!

Συμπληρώστε τη φόρμα, ανεβάστε τις φωτογραφίες σας και λάβετε αναλυτική εκτίμηση σχετικά με τις θεραπείες που σας ενδιαφέρουν.τε

Call Now Button