Δρ. Νικόλαος Μαλτζάρης M.D.

Πλαστικός Χειρουργός

Ο Δρ Νικόλαος Μαλτζάρης φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Νεάπολης Ιταλίας, όπου κατά την αποφοίτησή του και μετά την παρουσίαση της διπλωματικής του διατριβής
” Contributo anatomochirurgico alla conoscenza della diffusione linfatica dell’ adenocarcinoma gastrico.
[Ανατομοχειρουργική συμβολή στη γνώση και αντιμετώπιση της λεμφαδενικής διήθησης του αδενοκαρκινώματος του στομάχου]” αναγορεύθηκε to 2003 σε “Δόκτωρα της Ιατρικής και Χειρουργικής”
Ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Πλαστική & Επανορθωτική Χειρουργική στο Αντικαρκινικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Ο Άγιος Σάββας». Μυήθηκε στην τέχνη της Επανορθωτικής και Αισθητικής Πλαστικής όπου αποκόμισε πολύτιμη γνώση και εμπειρία.

Ειδικότερα, ειδικεύτηκε σε ένα ευρύ φάσμα της Επανορθωτικής και Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής όπως στην αισθητική και επανορθωτική χειρουργική προσώπου και μαστού, θεραπεία του μελανώματος στην επανορθωτική χειρουργική μετά από ογκολογικές επεμβάσεις ελλειμμάτων κεφαλής & τραχήλου, αποκατάσταση ελλειμμάτων σε ασθενείς με καρκίνο δέρματος, καρκίνο μαστού και διαφόρων τύπων σαρκωμάτων και άλλων όγκων των μαλακών μορίων., καθώς και σε νεότερες τεχνικές αισθητικής χειρουργικής.

Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνονται πληθώρα δημοσιεύσεων και εργασιών σε ξενόγλωσσα ιατρικά περιοδικά και ανακοινώσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια εκ των οποίων βραβεύτηκε με το βραβείο Καλύτερης Ελεύθερης Ανακοίνωσης με την εργασία
«ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗΣ 3 ΣΗΜΕΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΠΟΛΗΣ ΜΥΟΑΠΟΝΕΥΡΩΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΤΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΥΩΔΟΥΣ ΠΛΑΤΥΣΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΡΥΤΙΔΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ»
31/10– 2/11/2013: 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής, Αίγλη Ζαππείου, Αθήνα
Τιμήθηκε με υποτροφία έξι μηνών απο την Ελληνική Εταιρεία Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής την οποία αξιοποίησε μετεκπαιδευόμενος στο Νοσοκομείο του Ηνωμένου Βασιλείου στο Νιούκαστλ στο τμήμα Πλαστικής & Επανορθωτικής Χειρουργικής Royal Victoria Infirmary NHS πάνω στις νεότερες εξελίξεις και τεχνικές της Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής (αποκατάσταση μαστού, ελλειμμάτων κεφαλής και τραχήλου με μικροχειρουργικές τεχνικές με αυτόλογους ιστούς κ.ά.).

Το εκπαιδευτικό έτος 2019-2020 διετέλεσε εκπαιδευτής μικροχειρουργικής στην πρακτική Άσκηση Μικροχειρουργικής διάρκειας 10 εβδομάδων σε εκπαιδευόμενους διαφόρων ειδικοτήτων στο Ερευνητικό Κέντρο “Θ. Γαρυφαλλίδης” στο Νοσοκομείο ΚΑΤ.
Ο Δρ Νικόλαος Μαλτζάρης παρακολουθεί τακτικά τα ετήσια διεθνή συνέδρια και συμμετέχει σε πολλά working group και ημερίδες με γνωστικό αντικείμενο τις νεότερες εξελίξεις και τεχνικές στην πλαστική χειρουργική. Το πάθος του για την επιστήμη, το ενδιαφέρον του για την έρευνα και την εξέλιξη, η ευρυμάθειά του είναι βασικές αρχές.

Στόχος του είναι να προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, με άρτια κατάρτιση, επαγγελματική προσέγγιση, ειλικρίνεια στη σχέση του με τον ασθενή, έχοντας σαν γνώμονα τη προάσπιση της υγείας του.

Είναι τακτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρίας Πλαστικής και Επανορθωτικής Χειρουργικής.
Λάτρης της φιλοσοφίας, της ιστορίας και της μουσικής .Αγαπημένο του χόμπυ το κολύμπι και η κατάδυση.