Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής

Κλείστε ραντεβού διάγνωσης
χωρίς χρέωση με την ιατρική μας ομάδα

Η Πλαστική Χειρουργική είναι ένας ταχέως αναπτυσσόμενος κλάδος της Ιατρικής επιστήμης, που γνωρίζει σε όλο τον κόσμο πολύ μεγάλη άνθιση.

Σε πολλές αναπτυγμένες χώρες οι πολίτες έχουν τον πλαστικό χειρουργό τους, όπως άλλοι έχουν τον ψυχολόγο τους και δεν διστάζουν να προχωρήσουν σε κάποια επέμβαση προσώπου ή σώματος, εάν αισθανθούν την ανάγκη και πάντα κατόπιν σύστασης του εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού, για ένα άρτιο αποτέλεσμα, που θα βελτιώνει την εμφάνισή τους, χωρίς να τους εκθέτει.

Η Πλαστική Χειρουργική είναι μια χειρουργική ειδικότητα, με πολύ μεγάλο εύρος επεμβάσεων. Απευθυνόμαστε στον Πλαστικό Χειρουργό, μεταξύ άλλων, για αποκατάσταση μετά από κάποιο ατύχημα, μετά από κάποιο έγκαυμα, για να διορθώσει τυχόν γενετικές δυσμορφίες (προβλήματα, δηλαδή, με τα οποία γεννηθήκαμε), για αποκατάσταση μετά από καρκίνο, αλλά και για πλείστες όσες επεμβάσεις αισθητικής, όπως και για μικροχειρουργική.

Η Πλαστική Χειρουργική διακρίνεται σε δύο κατηγορίες. Στην Αισθητική Πλαστική Χειρουργική και στην Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική.

Αντικείμενο της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής αποτελεί η βελτίωση της εμφάνισης, μέσα από την οποία το άτομο ανακτά τη χαμένη του αυτοπεποίθηση και μαθαίνει να αγαπά τον εαυτό του ξανά από την αρχή.

Ανόρθωση και αυξητική στήθουςλιποαναρρόφηση, κοιλιοπλαστική, ρινοπλαστική, ωτοπλαστική, βλεφαροπλαστική, ανόρθωση και αυξητική γλουτών, λίφτινγκ, αλλά και αποκατάσταση μετά από μαστεκτομή και θεραπείες, ενέσιμες και μη, είναι πάνω – πάνω στη λίστα της δημοφιλίας τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό.

Η Επανορθωτική Πλαστική Χειρουργική συμβάλλει στην αποκατάσταση μετά από έναν τραυματισμό ή «διορθώνει» κάποιες ατέλειες της φύσης, για παράδειγμα η ωτοπλαστική για αυτιά που «πετάνε» ή η αποκατάσταση στο στήθος μετά από έναν καρκίνο.

Τα τελευταία χρόνια οι πλαστικοί χειρουργοί έχουν στη διάθεσή τους καινοτόμα μηχανήματα νέας γενιάς, τα οποία τους δίνουν τη δυνατότητα να διαχειρίζονται πολύ καλύτερα τα περιστατικά, σε λιγότερο χρόνο, με πιο καλά αποτελέσματα, τα οποία έχουν ενίοτε και μεγαλύτερη διάρκεια – πάντα σε συνδυασμό και τα πρώτης ποιότητας εγκεκριμένα υλικά. Οι νέες τεχνολογίες ταράζουν τα νερά και κάνουν τη διαφορά, ειδικά σε κάποιες περιπτώσεις που χαρακτηρίζονται «δύσκολες» και οι οποίες συνιστούν «πρόκληση» για τον πλαστικό χειρουργό. Για παράδειγμα το Argon Plasma ή η συσκευή Vaser.

Στην εκπαίδευση των νέων πλαστικών χειρουργών σε παγκόσμιο επίπεδο, ηγετικό ρόλο διαδραματίζουν οι Έλληνες πλαστικοί χειρουργοί. Δυστυχώς η οικονομική κρίση της τελευταίας δεκαετίας συνέβαλε στην ανάπτυξη θεραπειών αμφιβόλου ποιότητας και αποτελεσματικότητας, χωρίς επιστημονική τεκμηρίωση. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι επεμβάσεις και οι θεραπείες Πλαστικής Επανορθωτικής & Αισθητικής Χειρουργικής πρέπει να εφαρμόζονται αυστηρά μόνο από εκπαιδευμένους πλαστικούς χειρουργούς και όχι από άλλους μη ειδικούς επαγγελματίες υγείας και μόνο σε πιστοποιημένα κέντρα, όπως το Athens Beverly Hills Medical Group.

Σύμφωνα με στοιχεία από τη Διεθνή Εταιρεία Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS) για το 2018, οι δέκα πιο δημοφιλείς επεμβάσεις της Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής είναι:

athanasiou-athanasios-md-phd

Δρ. Αθανασίου Αθανάσιος MD PhD

ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ

Ο Δρ. Αθανάσιος Αθανασίου είναι πτυχιούχος Ιατρικής από το 1996. Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας ενώ ένα μέρος αυτής πραγματοποίησε στο νοσοκομείο Chelsea & Westminister στο Λονδίνο. Απέκτησε πλούσια εμπειρία στον τομέα της επανορθωτικής χειρουργικής, ειδικώς στον τομέα της μικροχειρουργικής αποκατάστασης ελλειμμάτων κεφαλής και τραχήλου καθώς και αποκατάστασης μαστού.

Πιστεύω πολύ στη συνεργασία μεταξύ των ειδικοτήτων ενώ βασική μου φιλοσοφία είναι ότι η αισθητική και η ομορφιά γενικότερα είναι ένα οργανωμένο σύνολο ψυχικών και σωματικών χαρακτηριστικών σε ένα άτομο και όχι μεμονωμένα στοιχεία πάνω σε αυτό!

Υπηρεσίες Πλαστικής Χειρουργικής

Κλείστε το δωρεάν ρανεβού σας

Διαγνωστικό ραντεβού χωρίς χρέωση με την ομάδα των ειδικών μας

Online Συμβουλευτική

Συμπληρώστε τη φόρμα, ανεβάστε τις φωτογραφίες σας και λάβετε αναλυτική εκτίμηση σχετικά με τις θεραπείες που σας ενδιαφέρουν.

Εισάγετε το email σας και κατεβάστε τον κατάλογο υπηρεσιών

Βρίσκεστε εκτός Αθηνών;

Στο Athens Beverly Hills Medical Group χειριζόμαστε καθημερινά ασθενείς οι οποίοι ταξιδεύουν προκειμένου να πραγματοποιήσουν την επέμβασή τους. Η εξειδικευμένη μας ομάδα θα σας καθοδηγήσει σε όλα τα βήματα της προετοιμασίας ενώ μπορεί να αναλάβει τη μετακίνησή σας και τη διαμονή σας πριν και μετά την επέμβασή σας!

Home Care by ABH
Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας

Ανάρρωση στην άνεση του σπιτιού σας με το πρόγραμμα Home Care by Athens Beverly Hills Medical Group.

Μετά από μια επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, είναι απαραίτητο να λάβετε την κατάλληλη μετεπεμβατική φροντίδα και να σεβαστείτε το χρόνο ανάρρωσης έτσι ώστε να δώσετε το χρόνο στον οργανισμό σας να επανέλθει και να επιτύχετε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Δείτε τις μαρτυρίες των ασθενών μας

Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΠΗΓΑΖΕΙ ΑΠΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΓΕΙΑ

Για αυτό στο Athens Beverly Hills Medical Group έχουμε αναπτύξει το τμήμα Κλινικής Αντιγήρανσης που σας επιτρέπει να διατηρήσετε τη βέλτιστη υγεία και ποιότητα ζωής!

Εσείς πόσο φροντίζετε τον εαυτό σας;

ABH Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter και ανακαλύψτε θεραπείες αποκλειστικά για τα μέλη μας.